FANDOM


Vilde Mykland
Vilde02
Personalia

Navn Vilde Mykland
Kjønn Kvinne
Født 1987 (21 år ved siste opptreden i serien)
Bosted Brasil
Karriere
Tidligere yrker Kjøkkenhjelp på Cleo (2005)
Stuepike (2005-2007)
Programleder for Frokost Quiz (2007, 2008)
Skjønnhetspleier på Joli (2008)
Driver av neglesalong i Brasil (?-2016)
Familie
Far Svein Krogstad
Mor Liv Grete Mykland
Halvsøsken To søsken
Barn Gjert
Vilja
Forhold
Tidligere partnere Storm Liland Anker-Hansen (2006, 2007, 2008) ()
Ellen Lavik (2005, 2006-2007)
Kenneth Dahl (2005)
Enkelttilfelleforhold Jens August Anker-Hansen (2008)
Serieinformasjon
Sesonger 18-25
År 2005-2008
Skuespiller Minken TveitanFør serien Rediger

Vilde var en ganske annen type enn sin biologiske mor. Turid og Ørnulf hadde store problemer med å kontrollere Vilde – hun gjorde ganske enkelt ikke hva de sa. Det var som om trassalderen til Vilde aldri gikk over, pleide Turid å si.

Turid og Ørnulf mente nok at det var mannen som Liv Grete hadde møtt, som var roten til problemene – men dette kunne de selvsagt aldri si til noen. En sjelden gang hvisket de om det i nattens mulm og mørke, men det hadde aldri falt dem inn å prøve å finne ut hvem det kunne være. Ting var som de var. Og gudskjelov for det. Ingenting skulle få ødelegge fasaden de hadde bygget opp.

Vilde synes selvsagt det var fryktelig plagsomt å hele tiden skulle virke så prektig. Hun syntes foreldrene var håpløst gammeldagse og strenge. Hun var spesielt flau over sin gamle mor, som alltid gikk rundt i kjoler som lignet på gardiner. Turid prøvde alltid å få Vilde til å gå i pene klær, men etter hvert måtte hun fire på kravene. Kjolene til Vilde ble alltid ødelagt etter første gangs bruk, og til slutt lot hun Vilde velge sine egne klær – til en fornuftig pris, vel å merke. Sånn endte stort sett kranglene mellom Turid og Vilde. De kunne vare og rekke, men Vilde var så steil at Turid måtte gi seg til slutt, med et bebreidende sukk.

En dag da Vilde var femten år, kom hun hjem fra skolen og fant ut at søsteren hennes, Liv Grete, var kommet på uventet besøk fra England. Vilde skjønte raskt at noe var galt. Liv Grete så så rart på henne, og foreldrene var merkelig oppskjørtet. Under middagen var det ingen som sa et ord. Etterpå låste Turid seg inne på syrommet og gråt høylydt. Ørnulf tok med seg Liv Grete ut i hagen og hadde en voldsom krangel. Vilde satt i stuen og så på Beverly Hills da Liv Grete kom stormende inn. Hun skrudde av TV-en, tok Vilde i hendene og fortalte henne sannheten – at hun var den ekte moren hennes, og nå ville hun at Vilde skal komme hjem og bo sammen med familien sin i England. Verden raste fullstendig sammen for Vilde. Hun løp opp på rommet og låste døren. Hun ville ikke komme ut, samme hvor mye de tagg og bad utenfor. Etter et døgn brøt Ørnulf opp døren. Vilde var både forvirret og ulykkelig – det eneste hun visste sikkert, var at hun ikke ville bli med Liv Grete tilbake til England. Liv Grete gråt og ba om tilgivelse, men Vilde hadde bestemt seg, det var ikke noe å gjøre med det. Til slutt måtte Liv Grete reise med uforrettet sak.

Vilde kom seg tilsynelatende raskt etter hendelsen. Den eneste merkbare forskjellen var at Vilde sluttet å si mamma og pappa. Hun sa heller Turid og Ørnulf. Hun var oppfarende og hissig – men det var Turid og Ørnulf vant med. De snakket aldri om hendelsen. De synes i det store og hele hun tok det pent. Men inne i Vilde var det fullstendig kaos. Hun prøvde å fordøye det som hadde skjedd. Utvendig, på skolen, beholdt hun sitt tøffe ytre. Men om natten gråt hun stille, det var ingenting fast i tilværelsen lenger. Hun følte et savn mot noe, et veldig behov for å føle seg hjemme et sted. Hun grublet på hvem faren kunne være. En dag tok hun mot til seg og ringte Liv Grete for å høre. Liv Grete nektet å fortelle noe, kunne hun ikke heller komme dit og la Mark være faren sin? Vilde slang rasende på røret. En annen kveld spurte hun Turid og Ørnulf om de visste noe. De nektet også å fortelle noe, og oppfordret henne på det sterkeste om å la saken ligge. Men det ville Vilde slettes ikke. Hun startet sin egen lille etterforskning. Hun var selv fylt 16 år nå, hun var like gammel som moren da hun ble gravid. Hva drev Liv Grete med da? Vilde husket plutselig pokalene fra Liv Gretes ungdom.

Vilde oppsøkte idrettslaget i Gausdal, der familien bodde da Liv Grete var ung. Etter hvert fant hun frem til Liv Gretes gamle lagkamerater, og oppsøkte dem en etter en. Ingen ante noe om at Liv Grete skulle ha vært gravid. De kunne ikke tro det. Liv Grete hadde da ikke kjæreste en gang… Vilde var nesten ved slutten av listen da hun kom til Tonje Hansen. Tonje ble blek da hun hørte hva Vilde lurte på. Hun prøvde først å nekte på at hun visste noe, men Vilde skjønte at det ikke var sant. Hun ga seg ikke før Tonje til slutt fortalte om kvelden i Drammen. Det måtte ha vært ham på diskoteket. Hvem??! Hvem er han!?, spurte Vilde frenetisk. Tonje beklaget, hun visste ikke og ville ikke bli blandet inn noe. På vei til døren brøt plutselig Vilde sammen og begynte å gråte. Tonje syntes fryktelig synd på henne, og fortalte endelig det siste hun visste. Hun bodde på Hotel Cæsar i Oslo for noen år tilbake. Og da mente hun å ha sett ham jobbe der…

I serien Rediger

Vilde kommer til Hotel Cæsar i 2005, og allerede fra starten av krangler hun med resepsjonssjefen, Svein Krogstad, som senere skal vise seg å være hennes biologiske far. Grunnen til at Vilde kommer til Oslo, er at hun vil finne sin biologiske far.

Vilde bestemmer seg for å slutte på skolen i en periode for hun er skolelei. Svein tilbyr henne en liten jobb i resepsjonen på hotellet, og Vilde takker ja. Men med en gang Scott Wallace oppdager henne i resepsjonen, så sier han at det er helt uaktuelt for henne å jobbe der. Svein går umiddelbart til Marianne og spør om hun vil ansette Vilde på kjøkkenet, noe som hun gjør etter få dager.

Vilde og Kenneth starter et forhold, men det blir problematisk for dem når Ellen kommer inn i bildet. Vilde blir dratt med på diverse seksuelle leker, blant annet med Ellen og hennes kjæreste Stian. Forholdet til Kenneth tar etter hvert slutt, men Vilde blir knust når han blir påkjørt og drept.

I 2006 kommer Ellen tilbake i Vildes liv, og denne gangen innleder de et forhold til hverandre. Alt går bra med dem og de har lyst til å få barn sammen. Vilde tar saken i egne hender og drar ut på byen og ligger med en tilfeldig person. Det viste seg at det var Storm Liland hun møtte, og hun ble gravid. Når Ellen fant ut dette ble hun sint, og det tok ikke lang tid før forholdet mellom dem var over.

Ellen dukket opp igjen, og hun og Vilde fikk skværet opp, og Ellen drar til København.

Vilde og Gjert

Vilde og Gjert. Foto: TV2

13. august 2007 føder Vilde sitt første barn Gjert, og det blir en sønn som hun har med Storm. Hun finner en ordning med Storm om delt omsorg for Gjert.

Hun begynte å jobbe på Salong Joli, og får et godt øye til den nye bartenderen Marius Nordheim. Dette blir et problem for Jens August som vil at Marius skal ligge med Eva. Han sier til Vilde at han vil at hun skal jobbe oppe på kontorene. Hun kan ikke annet enn å godta, når Jens August truer med å sparke henne.

Vilde sex med Jens August

Vilde har sex med Jens August på julebordet. Foto: TV2

På julebordet i 2008 ligger Vilde med Jens August, noe som får store konsekvenser for dem begge. Storm oppdager dem, og lar hele hotellet få vite om hendelsen. Vilde sliter på jobben, og ber Nadia om fri. Det får hun, på en betingelse; At hun sitter vakt på hotellet på julaften. Det ender med at Svein blir såret, og det ser ut som han må feire julaften alene, i og med at Pelle skal til Elverum og feire med Belinda. Vilde ber med Svein på hotellet, og de tar med seg mat. Så begynner det plutselig å spøke på hotellet. Heisen går opp uten at noen er i den, og det ringer fra Rom 513. Svein og Vilde går opp, og går inn på rommet. I senga ligger det en julepølse. Når de kommer ned igjen i lobbyen, overrasker Pelle og Belinda dem. Så feirer de jul igjen. De neste dagene er Vilde på Gjøvik. Når hun kommer hjem igjen merker hun at Liv har sluttet i salongen, og begynt som assistent for Julie. Hun prøver flere ganger å snakke med Liv, men hun avviser henne. Vilde kommer til personalrommet, mens Liv og to andre stuepiker er der. Stuepikene gjør narr av Vilde som stormer ut. Liv slår hardt imot stuepikene, og sier det var stygt sagt. Senere kommer Liv og Vilde sammen igjen, og Liv sier hun tilgir Vilde.

Ikke lenge etter kommer et nytt problem inn i Vildes liv, hun er gravid. Hun vet ikke hvem faren er, men det er enten Storm eller Jens August. Hun er redd for hva Svein kommer til å si, og bestemmer seg for å holde det hemmelig, og later som det er en sykdom, mens hun planlegger abort. Men det tar ikke lang tid før hun blir avslørt, for noen dager senere finner Pelle Krogstad, Sveins fetter som bor i samme lailighet som dem, graviditetstesten hennes, og forteller det til kjæresten sin, Belinda Arnø. Belinda konfronterer Vilde med saken, og klarer å overbevise Vilde at abort ikke er løsningen. En annen som avslører henne, er Marius, som skjønner at sykdommen hennes er litt vel mistenkelig. Han forteller det til Storm, i håp om at han ikke vil sparke henne fra jobben på Joli på grunn av hennes langvarige sykdom uten sykmelding. Da Storm får vite dette, går han med en gang til Vilde og skjeller henne ut, da hun forteller at hun ikke vil ta abort. Etter dette går han også til Jens August, nå vet begge at det kan være faren, og Jens August bestemmer seg for å trå hardt til for å få Vilde til å ta abort. Roy mener Vilde er billig slik som resten av familiens kvinner. Da Roy sier at hun i hvert fall vet hvem faren til Gjert begynner hun å tvile. Hun forteller Belinda om det, og Belinda forteller om en venninne av henne som er doktor. Doktoren sier Vilde må få tak i noe Storm har hatt i munnen, og Vilde får tak i en tyggegummi.

Vilde finner ut av Storm ikke er faren til Gjert, og er så lei seg at hun ikke vil ha barnet i magen likevel. Hun bestemmer seg for å ta abort, og drar til sykehuset. Hun bestemmer seg deretter for å reise til Gjertrud i Brasil. Hun tar farvel med Liv, Pelle og Roy, og Storm får ta farvel med Gjert. På bussen ser vi at Vilde ikke har tatt abort, men har lurt alle sammen til å tro nettopp det. Det er ukjent hvem som er far til hennes andre barn.

Gjertrud besøkte Norge i 2015, men nevnte da verken Vilde eller sitt oldebarn Gjert (skjønt hun kort nevnte Svein). Om dette antyder at Vilde og barnet ikke lenger bor hos henne, er uklart.

I desember 2016 kommer det fram at hun fikk en datter, Vilja. Det kommer samtidig frem at Vilde har blitt dømt til 10 års fengsel for narkotikasmugling i Brasil. I den forbindelse drar Vilja til Oslo sammen med oldemoren Gjertrud. Der oppsøker de Storm, som Vilde mener er Viljas far, noe en farskapstest bekrefter. I mai 2017 forteller Vilja til noen i klassen sin at moren drev en liten neglesalong før hun ble arrestert. Om narkosmuglingen sier hun at Vilde skulle hente en koffert som hun ikke kjente innholdet av.

Galleri


Referanser og fotnoter Rediger