Hotel Cæsar Wiki
Advertisement
Tove Jensen
Tove01.jpg
Personalia

Navn Tove Jensen
Kjønn Kvinne
Født 1981 (40 år)
Bosted Rosendal
Karriere
Tidligere yrker Stuepike (?-1999, 1999-2000)
Jobbet på HardDisk (2000)
Ansatt ved Danskebåten (1999)
Familie
Far Adam Riggs
Mor Solrun Jensen
Forhold
Tidligere partnere Henning Nygaard (1999-2000)
Albert Lunde (1999)
Thomas Hildring (2000)
Serieinformasjon
Sesonger 1-5
År 1998-2000
Skuespiller Kimberly LarsenFør serien[]

Tove ble født i Oslo i 1981 som eneste barn av Solrun Jensen og den amerikanske politikeren Adam Riggs. Rett etter at Tove ble født, stakk faren av, og Solrun ble fortalt at han hadde omkommet i en bussulykke. Hun holdt alltid dette ukjent for Tove, siden hun selv aldri kom over det.

I 1988 krasjet et fly inn i Hotel Cæsar og traff rett ved siden av hotellrom 513, som Tove og ei venninne av Solrun var på. Det resulterte i at venninnen omkom i brannen, mens Tove havnet i et skap og fikk klaustrofobi og sjokk. Hun ble funnet av en brannmann, sittende apatisk i et hjørne; sjokket gjorde henne stum.

I begynnelsen gjorde Solrun alt for at datteren skulle begynne å snakke igjen. Hun ble sendt til et utall av psykologer og leger, men til ingen nytte. Etter hvert aksepterte Solrun at datteren var blitt stum, og de kommuniserte med tegn og lapper.

Tove hadde aldri møtt sin far, og Solrun fortalte henne ikke noe om ham. Alt Tove visste, var at han ikke var norsk, og Solruns oppførsel tydet av og til på at han kunne være en kjent svensk politiker som døde på midten av 80-tallet. Den tanken likte Tove.

Morens litt bitre innstilling til menn smittet over på Tove. Hun stolte ganske enkelt ikke på gutter. Den eneste grunnen til at gutter gav henne oppmerksomhet var, ifølge Tove, at de syntes synd på henne eller at de ville ha sex med henne.

I serien[]

Fra begynnelse av serien var det tydelig at hun var interessert i Henning, men han valgte å gi Charlotte Iversen mer oppmerksomhet. En dag tuller Henning med henne og låser døra på rom 513, og hun forteller han om hotellbrannen. Victoria prøver seg på å låse henne inn på et hotellrom en gang også, for at hun kanskje skal begynne å snakke igjen. Ved en anledning dropper Henning en date med Tove til fordel for Charlotte, og hun blir såra. Hun drar også på date med Albert en gang.

Tove innestengt på et rom under den dramatiske brannen

Etter en ny dramatisk hotellbrann ble Tove igjen sperret inne på et rom – denne gangen sammen med Charlotte. Røyken fra brannen var kraftig og Charlotte besvimte. Den eneste utveien var å rope om hjelp, og til slutt greide Tove å bruke stemmen sin. Minutter senere ble de begge reddet ut av infernoet.

Tove og Henning hadde helt fra han kom til hotellet hatt noe spesielt mellom seg, og de hadde hatt et begynnende forhold før brannen. Uheldigvis fikk Tove problemer med narkotika, noe som satte en stopper for forholdet. Tove hadde også i kortere tid et forhold med Thomas Hildring, etter at Henning hadde forlatt Norge for å studere i USA. Da Thomas kysset en annen jente på en fest, tok Tove en overdose. Samtidig ble Solrun forlatt av Åge ved alteret. Hun og Solrun bestemte seg derfor for å forlate Hotel Cæsar og dra til Rosendal. Siste gang vi ser Tove er i sesong 5, episode 20.

17 år senere, i begynnelsen av sesong 34, blir Tove nevnt (men ikke ved navn) som jenta som ble stum på rom 513.

Galleri

Advertisement