FANDOM


Se også: Thomas Hildring og Thomas Tømmare
Thomas Lauters (†)
Thomas01
Personalia

Navn Thomas Lauters (†)
Kjønn Mann
Født 1962[1]
Død 28. november 2003[2] (41 år)
Karriere
Tidligere yrker Økokrimarbeider
Familie
Barn Cilla
Ingmar
Forhold
Tidligere partnere Ulla Brit Lauters (?-2003)
Victoria Lunde (2003)
Serieinformasjon
Sesonger 12-14
År 2003
Skuespiller Max LundqvistFør serien Rediger

Thomas Lauters er ca. 40 år og politiagent. Gift med Ulla Brit Lauters, og de fikk barnet Cilla Lauters sammen. Han gikk på handelshøyskolen i Bergen med Juni og Ragnar. For Thomas var økonomiutdannelsen et tillegg til politiutdannelsen. Han jobbet i tillegg i ØKOkrims avdeling for utenlandssaker. Thomas arbeidet den siste tiden med å avsløre hvitvasking av russiske mafiapenger, og etterforskningen ledet ham til Oslo.

I serien Rediger

Våren 2003 dukker Thomas opp i Oslo, som gammel studiekamerat av Ragnar og Juni. Første gang vi ser han er i sesong 12 episode 22. Han flytter inn på Ankerseteren med Juni og hennes barn, Albert og Victoria Lunde samtidig som Ragnar reiser til Baltikum. Thomas forelsker seg i Victoria, og mens moren er innlagtFjellbekk, innleder de et forhold. Juni kommer til slutt hjem, og Victoria ønsker å fortelle moren om sin nye kjæreste, noe Thomas ikke vil. Til slutt får Victoria med seg sin tante Julie på en plan: å avlyse en middagavtale med Juni slik at hun kan ferske Thomas og Victoria sammen i sengen hjemme. Planen blir en suksess, men Juni blir så sint på dem at hun kaster ut Thomas. Han slår opp med Victoria etter å ha skjønt hva hun gjorde. Etter at Victoria vurderer å anmelde ham til politiet, finner de likevel tilbake til hverandre, noe Juni ikke vet. Victoria låner Fugleholmen slik at de skal få være alene, men forteller moren at hun skal dit med noen venner. Juni har bedt naboen si fra dersom Victoria dukker opp på Fugleholmen med Thomas, noe naboen gjør. Juni kaster Victoria ut fra Ankerseteren, og hun flytter inn hos Thomas. Juni innser at hun må godta forholdet for å bli venn med datteren igjen, og lar dem flytte inn på Ankerseteren.

En dag mens Thomas og Victoria spiser på Cleo, frir Victoria til Thomas. Thomas velger å reise tilbake til Stockholm og konen Ulla Brit, men når han kommer tilbake, svarer han ja til frieriet. Det hele skjærer seg når Ulla Brit dukker uventet opp på Ankerseteren og presenterer seg som Thomas' kone. Victoria får sjokk, og etter at sannheten har kommet fram, sender Juni henne til Trondheim for å komme seg vekk. Allikevel finner de tilbake til hverandre etter at Victoria kommer hjem, men det tar lang tid før Victorias familie godtar forholdet.

Cilla dukker en dag opp på Ankerseteren. Victoria blir sint og ber Thomas velge mellom datteren og henne. Til slutt godtar Victoria at Cilla flytter inn på Ankerseteren. Det viser seg at Cilla overhodet ikke liker farens nye kjæreste, og skriver i sin dagbok hvor mye hun hater henne. Victoria finner dagboken, og viser den til Thomas.

Thomas er i ferd med å avsløre den russiske mafiaen, noe Boris er klar over. Han ber Ivan om å ta livet av Thomas før han avslører dem.

Når Cilla forsøker å ta livet sitt, bestemmer Thomas og Victoria at de skal dra på seiltur alle tre for å skape bedre forhold i familien. Under seilturen, mens Thomas er nede i lugaren, dytter Cilla Victoria i sjøen når hun snakker om forholdet til faren. Thomas forsøker å lete etter Victoria da båten plutselig eksploderer. Victoria blir funnet i live noen dager senere, men verken Thomas eller Cilla blir funnet, og de er antatt døde.

Galleri


Referanser og fotnoter Rediger

  1. Victoria sier til Astrid i sesong 13 episode 25 at Thomas er 20 år eldre enn henne.
  2. Denne datoen henviser til datoen for båtulykken i 2003, men levningene til Thomas ble aldri funnet.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.