Hotel Cæsar Wiki
Advertisement
Roy Krog
Roy Krog.png
Personalia

Navn Roy Krog
Kjønn Mann
Bosted Øvre Eiker
Karriere
Yrke Fritidsboligutleie på Øvre Eiker
Tidligere yrker Vikarierende resepsjonssjef
Familie
Far Alfred Krogstad
Serieinformasjon
Sesonger 25-26
År 2008-2009
Skuespiller Dag Håvard EngebråtenFør serien[]

Driver et firma som leier ut leiligheter sammen med sin mor. Han skammet seg slik over de andre medlemmene av Krogstad-familien at han endret etternavn til Krog.

I serien[]

Fetteren til Svein og Pelle Krogstad. Han kommer inn da Svein trenger noen til å passe på jobben hans som resepsjonssjef mens han er borte og tar hånd om syke Gjertrud. Han er en ansvarlig og velloppdragen mann, og det tar ikke lang tid før han også overtar Sveins stilling som tillitsvalgt også. Som tillitsvalgt overtar han også Sveins plass på et coachingkurs som holdes på hotelet, og det inspirerer han til å ta mer ansvar for Pelle. Da Svein gir beskjed om at han blir lenger i Brasil finner han ut at det er på tide å reise hjem, siden det vil bli funnet en bedre egnet erstatter for Svein. Hotellsjefen Nadia Selam Tefari sier imidlertidig at han har gjort en meget god jobb og at de gjerne hadde satt pris på om han blir lenger, personalet vil også at han skal bli lenger. Da han snakker med sin mor som også sier at han gjerne kan bli, og at hun kan passe bedriften alene, får han virkelig noe å tenke på. Selv om han og Pelle har en ganske forskjellig personlighet, føler han et visst ansvar for han, og det er ingenting som hindrer han i å bli. Da Pelle spør han rett ut om han ønsker å bli boende, bestemmer han seg, og flytter inn. Han oppdager at Juni Anker-Hansen og Viggo Hauge kysser i garasjen på hotellet, men velger å ikke fortelle dette til noen. Pelle sier det indirekte til Julie, og det kommer ut uansett, og alle er glade på Viggo og Junis vegne.

Senere finner han en katt som står på matta ved døra til leiligheten. Han bestemmer seg for å adoptere den, når han tror at ingen vil ha den. Katten får navnet Lille-Svein. Det viser seg likevel at det er en liten jente som leter etter den. De kommer på døra og Roy gjemmer den under genseren da de snakker med jenta og en slektning. Marius Nordheim, som for tiden bor sammen med han og Pelle, snakker med ham, og han bestemmer seg for å gi tilbake katten. Når han sitter på kontoret og tenker på katten, kommer Cathrine Hove inn. Hun spør om noe er galt, og han forteller om katten. Hun forteller at hun også har hatt en katt, og Roy begynner umiddelbart å like henne. Da en telefonregning på 30 000 kroner brukt på en spåtjeneste kommer til ledelsen, går Cathrine ned til Roy og spør om han kan prøve å finne ut hvem som har ringt. Alle tror det er Viggo Hauge, hotellets vaktmester, fordi synderen har ringt mest fra verkstedet. Roy spør Pelle, men Pelle blånekter, og Roy lar det ligge, men en dag tilkaller Storm Anker-Hansen Viggo opp på kontoret fordi Storm er overbevist om at det er Viggo som ringer. Han forteller at han hørte Viggo snakke i telefonen, og Juni overlytter dette. Hun raser inn og sier at det var henne han snakket med. Storm unnskylder seg, og Viggo og Juni går. Når Roy finner en telefonregning hjemme (Svein's telefon som Pelle bruker) så vet Roy umiddelbart at Pelle har gjort det. Han konfronterer Pelle med det, og overtaler ham til å tilstå. Han går til Cathrine og spør om at han ikke skal bli sparket, noe Cathrine lover at ikke vil skje. Cathrine snakker med Storm, og Storm sier at han MÅ sparkes. Pelle blir kalt opp til Storm, og Storm sparker ham tvert.

Han reiser hjem til Øvre Eiker da Svein kommer tilbake.

Når Svein må dra til Brasil nok en gang, stepper Roy inn igjen som vikar for Svein. Han blir fort satt inn i den nye situasjonen på hotellet, og stiller også til valg som representant for de ansatte. Hjemme må Roy og Pelle ta seg av ponnyhesten Teitur, som Pelle får mesteparten av ansvaret for. Det blir Viggo som blir valgt til representant for de ansatte, uten at han vet det. Roy virker misfornøyd med dette, men gratulerer Viggo med jobben.

Han tar med seg Teitur når han drar hjem igjen til Øvre Eiker.

Trivia[]

  • I sesong 16, episode 9 (2004) spilte Dag Håvard Engebråten rollen som Roar, en uteligger og en bekjent av Kenneth Dahl.
  • 9. mars 2006 spilte Dag Håvard Engebråten rollen som Tom Iver Helgeaker, en journalist i Extra og en tidligere bekjent av Svein.
Advertisement