FANDOM


Rolv Espevoll
Rolv01
Personalia

Navn Rolv Espevoll
Kjønn Mann
Født 1975
Død 26. mai 2006 (31 år)
Karriere
Tidligere yrker Hotellsjef på Hotel Cæsar (delt med Scott Wallace) (2006)
Økonomisjef i Anker-Hansen konsernet (2006)
Restaurantsjef på Restaurant Cleo (2001)
Konsernassistent i Anker-Hansen konsernet (1998-1999, 1999-2000)
Harald Hildrings assistent i Oasen Invest (1999)
Familie
Far Egil Espevoll ()
Mor Margit Espevoll ()
Halvsøsken Scott Wallace ()
Barn Georg Anker-Hansen jr. ()
Forhold
Tidligere partnere Ninni Anker-Hansen (1999, 2000)
Julie Anker-Hansen (2001)
May Halvorsen (2005)
Tidligere elskere Juni Anker-Hansen (1998, 1999)
Mercedes Gonzales Nygaard (2000)
Eva Rosenkrantz (2006)
Serieinformasjon
Sesonger 1-8, 19-22
År 1998-2001, 2005-2006
Skuespiller Tom A. HaugFør serien Rediger

Sønn av Egil og Margit Espevoll. I barndommen tilbragte Rolv mange av somrene i Skottland, sammen med halvbroren Scott. På ett tidspunkt døde moren, og etter at Rolvs far begikk selvmord ved å kjøre et fly inn i Hotel Cæsar, stod Rolv igjen som foreldreløs. Rolv ble da tatt hånd om av farens tidligere venn, Georg Anker-Hansen. Georg sørget for at Rolv fikk det han trengte, og betalte velvillig for Rolvs utdannelse. Da Rolv kom da ut av handelshøyskolen med glimrende karakterer, bestemte Georg seg for å ansette ham som ny konsernassistent i Anker-Hansen konsernet. Rolv på sin side har blitt fortalt hvem som var skyld i farens død av konkurrenten Harald Hildring, og takker ja til jobbtilbudet til Georg for å kunne gi Hildring hemmelig informasjon fra konsernet.

I serien Rediger

Rolvespevoll40994

Promobilde av Rolv fra sesong 1. Foto: Atle Bye

Rolv presentert som konsernassistent

Georg presenterer Rolv som sin nye konsernassistent i 1998.

Rolv blir presentert for styret, og møter motstand fra økonomisjef Juni Lunde og hotellsjef Ragnar Lunde, som mener at Rolv ikke er godt nok kvalifisert til jobben. Hans første oppdrag fra Georg blir å skaffe noen eskortejenter til en middag med noen forretningsforbindelser. Han spør Alexandra Kvamme om hjelp, og sørger derfor indirekte for at Georg og Ninni møtes. Etter en stund innleder han en affære med Juni, men det tar slutt da de blir avslørt fordi Juni besvimer etter at de har ligget sammen og Rolv må ringe Ragnar. Samtidig som dette pågår prøver han å få Jens August til å overta Restaurant Nero,

Rolv og Juni

Rolv og Juni kysser på kontoret.

Rolv får etter hvert følelser for Georgs nye kjæreste, Ninni Krogstad, men Ninni og Georg er gifteklare. Like før bryllupet mellom Georg og Ninni erklærer han sin kjærlighet for henne, men tvilende avviser hun ham. Han ser seg nødt til å erkjenne at han ikke kan få henne.

Rolv, sesong 3

Rolv bundet fast under kidnappingen. Foto: TV 2

Når Georg dør en stund senere og oppgir i testamentet at han ønsker at Rolv og Ninni blir et par, benytter Rolv seg av sjansen og han og Ninni blir kjærester. Han ønsker å avslutte samarbeidet med Hildring, noe Hildring ønsker å ta hevn for. Hildring leier inn Loke Andersen til å ta livet av Rolv ved å kidnappe han og frakte han til et øde sted hvor han blir servert alkohol og tvunget til å skrive selvmordsbrev. Rolv greier å flykte, men Loke greier å skyte han i benet. I beruset tilstand og med skadet bein kjører Rolv rett i en fjellvegg og blir liggende i koma.

Rolv i koma

Rolv i koma etter bilulykken.

Rolv ser drosjen eksplodere

Rolv ser Ninnis drosje eksplodere.

Når Rolv våkner på sykehus en stund etter, har han fått hukommelsestap og husker ingenting fra livet sitt. Han kjenner verken sin egen historie, eller noen rundt seg. Ninni, som er gravid etter et engangstilfelle med Jens August da de to trøstet hverandre, den dagen hans far / hennes mann Georg ble begravet, får store problemer med å fortelle sannheten om graviditeten. Både fordi Jens August nettopp har forlovet seg med hennes bestevenninne Alex og fordi hun vil skåne Rolv, som er svak etter det fryktelige mordforsøket på ham. Etter hvert blir det klart for Rolv, når han husker bruddstykker, at årsaken til mordforsøket på ham, er Loke Andersen.

Ninni forsøker å hjelpe Rolv til å sette bitene om deres forhold på plass, men ikke uten problemer. Rolv er i en sykdomstilstand, som gjør ham usedvanlig barnslig, hans reaksjoner er ikke alltid gjennomtenkte. Det blir mye fram og tilbake mellom Rolv og Ninni, og selv om de finner hverandre til slutt så har ikke Rolv styrke nok til å stå imot en heftig romanse med Mercedes; Åges ekskone, som er ulykkelig fordi Åge skal gifte seg med Solrun.

Screenshot 20170312-221707

Rolf og Ninni "gifter seg" i toppetasjen.

Når Rolv blir skrevet ut av sykehuset flytter han inn i toppetasjen hos Ninni og de finner etter hvert tilbake til hverandre og forlover seg. Ninni føder til slutt sønnen Goggen; det er lenge uklart om faren er Rolv eller Jens August. På vei hjem fra sykehuset eksploderer drosjen med Ninni og Goggen i. Goggen blir reddet like hel, men Ninni havner i koma i en lang periode.

Rolv blir lurt i en felle

Rolv blir lurt i en felle.

Rolv bestemmer seg for å ta vare på Goggen mens Ninni er i koma, men kort tid etter ønsker Anker-Hansen-familien å ta vare på Goggen fordi Jens August er faren ifølge en farskapstest, og en sønderknust Rolv må gi ifra seg ungen.

Screenshot 20170324-090144

Rolf gir Goggen til Jens August.

(Først mange år senere, etter Rolvs død, kommer det fram at farskapstesten var feil: Astrid fikk forfalsket testresultatet fordi hun ville ta barnet inn i familien Anker-Hansen og fri Goggen fra det hun i sin dagbok kalte Espevoll-familiens "arvesynd". Rolv var altså Goggens far, så hans egen sønn ble på sett og vis stjålet fra ham.)

Rolv tar tapet av Goggen svært tungt. Han søker trøst hos Jens Augusts søster Julie, og de blir etter hvert kjærester. På samme tid hjelper han til å åpne den nye restauranten Cleo. Han finner ut at hun er datter av Hildring, noe som skaper problemer i forholdet. Loke oppsøker Rolv og ønsker hevn over Hildring, og sammen planlegger de å ta hevn over han sammens med torpedoen Thomas Tømmare. Det Rolv og Loke ikke vet er at Thomas Tømmare er hyrt av Hildring for å få dem begge av veien. Thomas dreper Loke, for deretter å få Rolv til å komme til åstedet. Samtidig som Rolv ankommer og plukker opp pistolen som drepte Loke, kommer politiet. Etter ustabiliteten han pådro seg etter tiden i koma har han ingen sterk sak, og han blir fengslet.

Rolv og Scott annonserer

Rolv og Scott annonserer at de har tatt over driften av konsernet.

I 2005 blir han kontaktet av May Halvorsen, som ønsker noen bilder til Astrids selvbiografi. De to blir gode venner, og en dag klarer May å få han frikjent for drapet på Loke. Han har i løpet av fengselsoppholdet blitt avhengig av kokain, og viser på mange måter likegyldighet til forretninger og hotelldrift. Halvbroren Scott er nå hjemme fra Skottland, og ønsker å hevne seg etter deres felles fars selvmord. De har begge kjøpt opp store aksjeposter i konsernet, og har klart å overta 51 %, noe som betyr at de sammen kan ta over driften av hele konsernet.

Rolvs siste scene

Rolv på taket av hotellet, like før han begår selvmord.

Livet til Rolv blir bare fyll og narkotika, og han oppfører seg dårlig overfor alle og enhver. Eva Rosenkrantz innser at han er den svake halvparten av brødreparet, og begynner å åle seg nærmere ham for å kunne manipulere ham. Befatningen med Rolv blir imidlertid til ulykke for henne selv, siden hun blir dratt inn i kokainavhengighet og må gjennom en hard avvenning.

Scott skjønner at brorens destruktive adferd ikke kan fortsette, men gir ham gang på gang nye sjanser. Når Rolv imidlertid lar seg presse til å selge 2 % av konsernet til Nadia Selam Tefari, er begeret fult. De risikerer nå å miste kontrollen over kjeden, og for at ikke Rolv skal ødelegge mer, planter Scott kokain på hotellrommet hans. Rolv blir pågrepet, men på høringsdagen rømmer han fra politiets varetekt. Han skaffer til veie en hagle og drar til hotellet for å ta et oppgjør med broren. På sin vei opp til kontorene dreper Rolv nitten personer, før han skyter Scott i armen og tvinger han opp på taket. De to brødrene prater ut, og Scott forteller at han alltid har ønsket å gjøre han stolt. Rolv innser at de ikke kan eksistere sammen, og skyter til slutt seg selv.

Rolvs gravstein oppgir bare navnet, fødselsåret og dødsåret, uten noe minneord av noe slag. Dette skyldes at han ikke hadde noen gjenlevende slektninger. I tillegg endte Rolv livet som massemorder. Rolv Espevoll endte som kjent sitt liv ved å gå amok med hagle på hotellet, men like før han tok livet av seg så redder han to mennesker fra en sikker død ved å skyte begge psykopatene Julian Garcia og Daphne Flaa før de rekker å drepe sine ofre.

Rolv Espevolls grav

Graven til Rolv i 2015.

I 2015 kommer det frem at det faktisk var Rolv som var Goggens biologiske far. Ettersom han nå vet at han ikke er en biologisk Anker-Hansen, føler Goggen at han har mistet hele farssiden av familien sin, og han setter seg dermed inn i historien til familien Espevoll. Goggen blir imidlertid rasende på den han hele livet trodde var hans oldemor, Astrid Anker-Hansen, ettersom hun var den eneste som visste at Goggen var sønn av Rolv. Goggen støtter ikke Astrids tanke om å "fri Goggen fra familien Espevolls arvesynd". Dette var begrunnelsen Astrid ga for å rettferdiggjøre at hun fikk overtalt legen til å oppnevne Jens-August som Goggens biologiske far. Da Goggen fikk vite hva Astrid måtte ha gjort ble han fast bestemt på at hun hadde gjort hans far urett. Noe av det siste han sa til sin mor, Ninni, før han, som sin far, mistet forstanden var "Arvesynd, hun kunne ikke vite, men siden han var en Espevoll så trodde hun det kom til å gå til helvete med han". Ved dette mener Goggen at Astrid var overbevist om at samtlige menn i slekten Espevoll før eller siden kom til å ende sine liv på tragisk vis. Goggen sa videre at Astrid ikke kunne vite at Rolvs liv ville ende som det gjorde ettersom han ikke var kriminell på det tidspunktet hvor farskapstesten ble forfalsket. Det kan tenkes at Goggen mente at Astrid var skyld i at Rolv mistet forstanden ettersom hun ved å forfalske farskapstesten fra 2001 lot Rolv tro at han var barnløs og dermed ikke hadde noe mer å kjempe for den dagen han ble uskyldig dømt for mord. Goggen opplever dermed det samme hatet som hans forfedre hadde kjent mot Anker-Hansen familien og i likhet med sin far Rolv og sin farfar Egil ender Goggen livet under et voldelig anslag mot Hotel Cæsar (se Goggens flystyrt).

Galleri

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.