FANDOMRestaurant Cleo
Cleo
Generell informasjon

Beliggenhet Hotel Cæsar, Kongsbakken 5-13, Oslo
Bedriftstype Restaurant
Åpnet 2001
Ledelse
Tidligere eiere Cecilie Dahr Hove (2009-2010)
Hotel Cæsar (2013-2015)
Anker-Hansen konsernet (2001-2009, 2010-2013, 2015-?)
Ansatte
Ansatte Se på listen Ansatte for tidligere ansatte.
Serieinformasjon
Sesonger 7-34
År 2001-2017I serien Rediger

Restaurant Cleo er Hotel Cæsars restaurant. Den tok over for den gamle Restaurant Nero, som var hotellets tidligere restaurant.

Historie Rediger

Etter brannen i 1999 har Hotel Cæsar vært uten egen hotellrestaurant en stund. Alexandra Kvamme får ideen om å starte opp en ny restaurant, og Julie Anker-Hansen blir med på laget. Resten av ledelsen stiller seg imidlertid negativ til at Alexandra skal ha noe som helst med restauranten å gjøre, fordi de beskylder henne for å ha dratt inn narkotika og prostitusjon i gamle Restaurant Nero. Rolv Espevoll får i stedet oppdraget med å starte opp restauranten, og jobber gjennom hele perioden tett med Julie. De ansetter fra starten av mesterkokken Birger Bahr, og restauranten blir fort en suksess.

På et eller annet tidspunkt slutter Julie i sin jobb som restaurantsjef, men da Anker-Hansen konsernet i 2008 fusjonerer med Rucola-kjeden blir hun nødt til å slutte som hotellsjef, og får etter en kort tid med arbeidsledighet ansvaret for restauranten igjen.

I 2009 reiser Julie til Paris etter å ha fått et jobbtilbud, og Cleos sommelier, Alexander Löw blir restaurantsjef. Kort tid etter dette blir det klart at Cleo, fordi Anker-Hansen konsernet sliter økonomisk, skal outsources til en ekstern eier. Cecilie Dahr Hove kjøper opp restauranten, pusser den opp, og trer selv inn i rollen som restaurantsjef.

Etter at Cecilie dør i en brann i 2010, blir restauranten mindre sentral i serien og det er uklart hvem som er restaurantsjef.

I 2013 blir restauranten pusset opp.

I 2014 fikk restauranten besøk av en anmelder fra Aftenbladet, som var lite imponert og delte ut terningkast to i en svært negativ artikkel: Servitørene var nok høflige, men maten var bare sorgen. Et oppfølgingsbesøk få uker senere gav ikke noe bedre resultat.

Tidligere har også Cleo fått anmeldere på besøk, da gjerne fra Ketsjup og Sennep fra bladet Extra. De har vært innom Cleo ved tre tilfeller, og ga første gang terningkast seks, andre gang fire og tredje gang seks.

I april 2014, etter at programmet Kjøkkenstjernen har begynt å gå på TV, er en kritiker igjen på besøk. Denne gangen blir avisomtalen svært positiv, og restauranten får terningkast fem. (Det fremgår ikke hvilken avis kritikeren kom fra.)

Trivia Rediger

  • Navnet «Cleo» er en forkortet utgave av navnet til den egyptiske dronningen Cleopatra (som på ett tidspunkt hadde et forhold til Julius Cæsar). Første gangen navnet "Cleo" blir nevnt i serien er i sesong 7 episode 17, da Rolv forteller Julie om idéen sin til navnet.

Cleo1
Cleo slik den så ut fra 2006 til 2009.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.