FANDOM


Se også: Ragnhild Greåker og Ragnhild Ildal
Ragnhild Røed
RagnhildRoed
Personalia

Navn Ragnhild Røed
Kjønn Kvinne
Født 7. november 1950[1]
Død 22. mai 2010[2] (59 år)
Familie
Far Edvard Salvesen (†)
Mor Astrid Anker-Hansen (†)
Halvsøsken Georg Anker-Hansen (†)
Hugo Anker-Hansen jr.
Dagny Dallimore (†)
Adoptivbarn Tom (†)
Forhold
Tidligere partnere Arnfinn Lycke (1981[3]-2010) (†)
Serieinformasjon
Sesonger 27
År 2010
Skuespiller Mona Levin


Brevet til Dagny fra Astrid

Brevet hvor Dagny får vite om Ragnhild. Foto: TV 2

Før serienRediger

Ragnhild Anker ble født i 1950 i Paris som resultat av et forhold mellom Astrid Anker-Hansen og hennes elsker Edvard Salvesen. Hun gikk på en klosterskole som hun rømte fra da hun var 17, og dro senere til Norge. Hun holdt siden kontakt kun med moren, men brøt også med henne etter hvert. Hun bytter etternavn fra Anker til Røed, og bosetter seg i Sandefjord.

På et senere tidspunkt gifter hun seg med forretningsmannen Arnfinn Lycke. Når Arnfinns bror Bjørn omkommer i en drukningsulykke, og hans kone begår selvmord, bestemmer Ragnhild og Arnfinn seg for å adoptere nevøen, Tom.

I serien Rediger

Når Astrid dør i 2010 formidler hun meldingen om Ragnhilds eksistens videre til Dagny Dallimore, Edvards ektefødte datter og dermed Ragnhilds halvsøster, via et brev i en vase Dagny arver. Dagny involverer også Anker-Hansen-familien i letingen etter Ragnhild, men familien ønsker ikke å oppspore Ragnhild, fordi hun potensielt sett kan arve en tredel av familiekonsernet deres. Jens August Anker-Hansen, hennes nevø, er rask med å reise ut og møte henne personlig. Han tilbyr henne tre millioner for å holde seg unna, noe hun avslår blankt. Hans halvsøster Juni, som er datteren til Dagny, inviterer Ragnhild på middag på Ankerseteren slik at de to søstrene kan møtes, noe Ragnhild takker ja til. Under middagen bryter det imidlertid ut en kraftig brann, og både Ragnhild og Dagny omkommer.

Ragnhildsgrav

Ragnhilds gravstein. Foto: TV2

Referanser Rediger

  1. 7. november 1950 var Ragnhilds opprinnelige fødselsdato, men i episoden vist 14. juni 2011 fikk vi se at 14. februar 1952 er fødselsdatoen på graven hennes.
  2. 22. mai 2010 er dødsdatoen på Ragnhilds grav. Denne datoen stemmer også overens med Pelles utsagn om at Ragnhild døde et par dager etter Dagny og Cecilie, som døde 19. mai 2010. TV-seerne fikk vite om Ragnhilds dødsfall 24. januar 2011.
  3. Basert på at Arnfinn var 25 år gammel da han møtte henne.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.