FANDOM


Pål Gottlieb
Pål Gottlieb
Personalia

Navn Pål Gottlieb
Kjønn Mann
Bosted Chicago, USA
Karriere
Tidligere yrker Konsulent i Fellesbanken
Økonomisjef i Anker-Hansen konsernet (2010)
Forhold
Tidligere partnere Iselin Vendelboe (?-2010)
Victoria Lunde (2010-?)[1]
Serieinformasjon
Sesonger 27
År 2010
Skuespiller Aslag Guttormsgaard


Før serienRediger

Pål Gottlieb er en gammel bekjent av Jens August Anker-Hansen fra Handelshøyskolen. Han er også en bekjent av Jens Augusts niese Victoria, som har hatt et anstrengt forhold til Pål etter at han stengte henne inne i et skap i deres yngre år. Han er nå gift med forfatteren Iselin Vendelboe.

Han tar seg senere jobb i Fellesbanken. Denne jobben mister han etter å ha tapt 600 millioner på aksjespekulasjon. Firmaet krever også at han begynner i terapi for sin åpenbare spilleavhengighet.

Pål og Victoria

Pål sammen med Victoria Lunde. Foto: TV 2

I serienRediger

Han er nå på søken etter ny jobb. Når Jens Augusts familiekonsern ser etter ny økonomisjef søker han på denne stillingen. På grunn av hans tidligere tabbe ser det dårlig ut for stillingen. Victoria jobber som konsernassistent i konsernet, og får oppgaven med å finne ut mest mulig om søkerne. Han klarer å sjarmere Victoria så mye at hun ender opp med å dekke over fortidshistorien hans, som fører til at Jens August ansetter ham.

Iselin oppdager Pål og Victoria

Iselin oppdager Pål og Victoria sammen. Foto: TV 2

På jobben blir han forelsket i Victoria. Følelsene er gjengjeldt, og de starter et forhold, på tross av at Pål allerede er gift med Iselin. Det blir etter hvert avslørt, hvorpå Pål bestemmer seg for å gå fra Iselin. Allikevel satser han på Iselin når det viser seg at hun er gravid. Det er likevel Victoria han ender opp med når det viser seg at Iselin selv er utro med forlagssjefen sin, Gunnar, og at det er hans barn hun venter.

Etter deres av og på-forhold får Victoria alkoholproblemer, og for å kunne støtte kjæresten best mulig gjennom prosessen, flytter han inn i familiehjemmet hennes, Ankerseteren. Victoria ønsker seg et nytt hus, og ber Pål om å satse flere millioner på børsen for å skaffe nok penger til hjemmet, uvitende om hans spilleavhengighet. Når hun tar han i å satse på flere høyrisikoaksjer, og det går etter hvert opp for henne at han har et problem, truer hun han med å avslutte forholdet deres om han ikke gjør noe med det. Han innser at han ikke har noe valg, og går med på å avslutte aksjehandelen for godt og fortsette terapien.

Fristelsene kommer uheldigvis umiddelbart. Jens August ønsker å øke sin personlige formue, og gir derfor Pål ansvaret for flere millioner som skal investeres på børsen. Pål takker ja, men Victoria bruker ikke lang tid på å oppdage det. Hun gir han klar beskjed om å ikke ta del i investeringene, men overraskende nok anbefaler terapeuten hans, Helga Holmberg, at han utsetter seg selv for såkalt «eksponeringsterapi» - å bekjempe avhengigheten med avhengigheten. Victoria stiller seg tvilende til opplegget, og når hun ser at Pål nok en gang blir besatt av gamblingen forteller hun alt til Jens August. Jens August tar raskt affære og gjør det klart for Pål at han ikke skal nærme seg aksjer igjen om han ønsker å beholde jobben. Victoria mener dette er for mildt, og mener han bør legges inn på en klinikk. Pål sier seg til slutt enig, og sammen reiser de til en klinikk i USA.

Men det ble sagt at det senere ble slutt mellom dem.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. I episode 93 i sesong 29 forteller Juni til Albert at det er slutt mellom Victoria og Pål.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.