FANDOM


Hertug Oscar Eugene Wilhelm von Krona II.
Oscar01
Personalia

Navn Hertug Oscar Eugene Wilhelm von Krona II.
Kjønn Mann
Født 1977 (43 år)
Bosted Tyrkia
Karriere
Tidligere yrker Økonomisjef (2005)
Hotellsjef (2005)
Jobbet med Colosseum (2004)
Konsernsassistent (2004)
Familie
Far Göte von Krona (†)
Mor Katharina von Krona
Forhold
Nåværende partner Benedicte Brubak (2004-2005, 2007-)
Tidligere partnere Charlotte Iversen (2002)
Eva Rosenkrantz (2004)
Sue-Astrid Wallace (2004)
Serieinformasjon
Sesonger 9-10, 15-20, 24
År 2002, 2004-2005, 2007-2008
Skuespiller Lars Jesper MalmFør serien Rediger

Født og oppvokst i Götaland, som adelig sønn av Göte og Katharina von Krona, og oppkalt etter sin bestefar. Oscar ble kjent med Albert Lunde og Victoria Lunde på kostskolen i Lundsberg.

I serien Rediger

Oscar ankom Hotel Cæsar for å møte Albert. Han datet Charlotte Anker-Hansen, og var kjæresten hennes i en kort tid, før han dro tilbake til Sverige.

I 2004 kommer Oscar tilbake, og er nå forlovet med Eva Rosenkrantz. Han er utpekt som arving av Rosenkrantz-rederiet, og han og Eva planlegger bryllup. Eva blir imidlertid forført av Jens August Anker-Hansen, og hun forlater Oscar til fordel for Jens August. Under forholdet med Eva hadde han i en tid et forhold på si med Sue-Astrid Wallace.

Oscar, outro.

Oscar stikker av fra bryllupet. Foto: TV 2

Han blir så sammen med Benedicte Brubak, men Sue-Astrid forsøker å sabotere forholdet deres. Sue-Astrid lykkes delvis, og forholdet tar slutt. Etter en stund finner de imidlertid tilbake til hverandre, og Oscar planlegger å fri. Like før bryllupet kjører Oscar ned Kenneth Dahl, som dør momentant. Han går gjennom en hard periode hvor han skjuler mordet, men ender opp med å bli avslørt på selveste bryllupsdagen. I siste liten ble han nødt til å rømme landet, og Benedicte ble forlatt på kirketrappa. Oscar ble ettersøkt av Interpol, og gjemte seg på forskjellige steder de neste årene, blant annet i Spania, Sveits og Kronstugo i Sverige.

Etter to år ble han funnet av Liv Liland som skrev en bok om Anker-Hansen konsernets historie. Han kom tilbake for å be Benedicte om unnskyldning, og Benedicte tilga han. De flyttet sammen til Tyrkia, hvor de bosatte seg sammen med Benedictes far og sønn.

Galleri

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.