FANDOM


Maskeradeball

Maskeradeballet.

Ninni, sesong 11,2

Ninni med pistolen på maskeradeballet.

Ninni avhor

Ninni i avhør etter maskeradeballet.

Jens August i koma

Jens August i koma etter å ha blitt skutt.

Maskeradeballet ble arrangert i episode 50 i sesong 11, og var dermed sesongens avslutning.

Bakgrunn Rediger

22. november 2002 skulle det holdes et storstilt maskeradeball på Hotel Cæsar. Det var ti år siden forrige maskeradeball, og i tillegg fylte hotellkjedens grunnlegger, Astrid Anker-Hansen, nitti år. Det ble en svært hendelsesrik aften for mange av de oppmøtte.

Maskeradeballet

Bilde av alle på maskeradeballet.

Hendelsesforløp Rediger

Svein Krogstad og Benedicte Brubak ender opp med å gå på hotellets personalrom for å prøve ut noen av Sveins drikkevarer. I mellomtiden åpner Juni Anker-Hansen, Astrids barnebarn, ballet og gratulerer farmoren med nittiårsdagen. Prisen for beste kostyme blir gitt til Åge Nygaard for hans kostyme av Solkongen, Ludvig XIV. Sveins hustru, Martine Bratlie, dukker opp litt forsinket. Hun kommer akkurat tidsnok til å se Svein og Benedicte, som nå hadde drukket seg ganske så fulle, kysse. Hun løper bort uten å konfrontere Svein eller Benedicte.

I mellomtiden, i en annen del av hotellet, lader Julie Anker-Hansen en pistol. Hun vil ta hevn på Arne Marcussen, en mann som i lengre tid har svindlet og lurt henne, og som også er på maskeradeballet, utkledd som Gustav III. Julie blir imidlertid nødt til å gjemme pistolen under noen ting som ligger på bordet foran henne da Ninni Anker-Hansen, nylig gift med Julies bror, Jens August Anker-Hansen, kommer løpende. Hun har et tårevått fjes og forteller Julie at Jens August ikke giftet seg med henne fordi han elsket henne. Dette er også sant, Ninni var nemlig før gift med faren til Juni, Julie og Jens August, Georg Anker-Hansen, og da han døde, arvet Ninni store deler av Anker-Hansen konsernet. Jens August har forfalsket farens testamente slik at hvis Ninni gifter seg med ham, vil hun miste sin råderett over konsernet. Julie gir trøst, og går for å finne noe å tørke tårene vekk fra Ninnis fjes med. Ninni, som står igjen alene, får plutselig øye på Julies pistol. Hun putter den i veska og forlater rommet.

På selve ballet har Junis tidligere ektemann, Ragnar Lunde, gjort et forsøk på å få Juni tilbake. Hemmelig utkledd som Bill Clinton byr han en uvitende Juni opp til dans. Dette går dessverre ikke helt som planlagt, da Juni ender opp med å fike til Ragnar og løpe sin vei når han tar av seg masken og forteller Juni at han elsker henne. Juni og Ragnars sønn, Albert Lunde, følger fortvilet etter. Han finner moren sittende med et glass i hånden. Hun har lenge slitt med alkoholproblemer, og nå sprakk hun nok en gang.

Ninni har nå kommet til lobbyen hvor ballet holdes, og hun akter å skyte ned Jens August. Hun vet at han er utkledd som Gustav III, og hun får fort øye på en mann i svenskekongens kostyme. Dermed trekker hun pistolen og skyter. Det hun ikke vet, er at hun faktisk skjøt Arne Marcussen, som også var kledd som Gustav III. Flere av gjestene strømmer til Arne, som nå ligger blødende på gulvet. Blant dem er Jens August, som tar av seg masken. Ninni skjønner at hun har tatt feil og avfyrer nok et skudd. Jens August blir truffet i hodet og faller over Arne.

Konsekvenser Rediger

Maskeradeballets hendelser får store konsekvenser for mange. Svein og Martines ekteskap tar slutt som følge av Sveins utroskap, og Juni blir nok en gang lagt inn på Fjellbekk alkoholrehabiliteringssenter.

Hva Ninnis raserianfall angår, dør Arne Marcussen av skuddet, mens Jens August blir blind på begge øynene. Det skal ta lang tid før han får synet tilbake. Ninni selv blir idømt tolv års fengsel.

Da hun fikk tilbake sine private ting under løslatelsen i 2015, viste det seg at hun fremdeles hadde parykken og kostymet hun hadde brukt under maskeradeballet.

Marcussens gjenferd

Et spøkelse fra fortiden: Arne Marcussen opptrer som "gjenferd" på halloween 2015, og minner Ninni om en annen kostymefest mange år tidligere.

De dårlige assosiasjonene hun hadde til kostymeball på Hotel Cæsar, gjorde at Ninni nølte med å møte opp til en halloween-fest i 2015. Da hun likevel bestemte seg for å være til stede, hadde hun på ett tidspunkt syner av den døde Arne Marcussen, mannen hun drepte mange år tidligere.

GalleriRediger

Video Rediger

Hotel Cæsar - Maskeradeballet

Hotel Cæsar - Maskeradeballet

Trivia Rediger

Referanser Rediger

  1. http://www.tv2underholdning.no/hotelcaesar/her-er-caesarskaperens-favorittepisode-3126435.html
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.