FANDOM


Marianne Halvorsen
Marianne01
Personalia

Navn Marianne Halvorsen
Kjønn Kvinne
Født Rundt 1965
Bosted Hellas
Karriere
Yrke Kokk og restauranteier
Arbeidsplass Egen restaurant i Hellas
Tidligere yrker Kokk på Restaurant Cleo (2004-2005)
Familie
Barn May
Forhold
Nåværende partner Cato Halvorsen
Tidligere partnere Philip Guttormsen (?-?, 2005)
Serieinformasjon
Sesonger 15-20
År 2004-2005
Skuespiller Marit Synnøve BergFør serien Rediger

Marianne Halvorsen har gått på kokkeskolen, og er venninne av Solrun Jensen, tidligere husøkonom på Hotel Cæsar. Hun er gift med Cato Halvorsen, og sammen har de datteren May. Da de giftet seg, tok hun Catos etternavn.

Kokkekarrieren startet i Porsanger, hvor hun ved hjelp av den anerkjente kokken Mons Troy fikk læreplass på restauranten Le canard noble i Paris. I 1997 var hun med på Norges kokkelandslag.

I 2004 jobbet hun på SAS-hotellet i Porsanger da hun ble oppringt av Hotel Cæsars hotellsjef og fikk tilbud om jobb som kjøkkensjef på Hotel Cæsar i Oslo. Hun takker ja, men krever samtidlig at både mann og datter får jobb på hotellet, noe de får. Dermed flytter de tre til Oslo.

I serien Rediger

Første gang vi ser Marianne er i sesong 15 episode 5. Marianne begynner jobben som kjøkkensjef i 2004, mens Cato får jobben som vaktmester og May får jobb på kjøkkenet. Når May forelsker seg i to gutter; Albert Lunde og Restaurant Cleo-ansatte Kenneth Dahl. Marianne liker at May er med Albert, mens Cato på sin side liker ikke Albert fordi han er en Anker-Hansen, men liker derimot Kenneth. May velger å bli sammen med Kenneth, og Marianne godtar dette etter hvert.

Philip Guttormsen, Mariannes eks-kjæreste, dukker opp på hotellet, og gamle følelser blusser opp. De to ender opp som elskere, og Marianne skjuler dette for Cato. Allikevel blir de tatt på fersken av May,som går rett til Cato med hva hun har sett og Cato forlanger skilsmisse og nekter å ha noe som helst med Marianne og gjøre. Marianne innser hva hun har gjort, og velger å avslutte forholdet med Philip.

I 2005 fikk Marianne konstatert kreft i brystene, og får sjokkbeskjeden om at hun må operere dem bort. Under behandlingen mister hun også håret. Når Cato, via andre personer, får vite om sykdommen, tilgir han Marianne for utroskapet og støtter henne gjennom sykdommen. Hun blir frisk igjen, men da har Cato funnet seg en annen. Men under kjærlighetsturen til Cato og Rebekka Relling ombestemmer Cato seg og blir sammen med Marianne igjen. Sammen kjøpte de to en liten restaurant i Hellas, og May valgte å bli med de.

Galleri