FANDOM


Magnus Falsen
Falsen01
Personalia

Navn Magnus Falsen
Kjønn Mann
Født Rundt 1960
Karriere
Tidligere yrker Leder av losjen Vox Populi
markedsdskonsulent Virtual Window (2007-2008)
skoselger/skoimportør
styreleder (2007)
Familie
Far Waldemar Falsen
Forhold
Tidligere partnere Juni Anker-Hansen
Bente Falsen
Enkelttilfelleforhold Nadia Selam Tefari
Louise Fassbinder
Serieinformasjon
Sesonger 23-24
År 2006-2008
Skuespiller Lasse LindtnerFør serien Rediger

Magnus Falsen er født i Bergen, og er direkte nedstammet fra Grunnlovens far, sorenskriver Christian Magnus Falsen. Hans far, Waldemar Falsen, var i sin tid en god venn av Astrid Anker-Hansen.

Han får en fremtredende posisjon i losjen Vox Populi, og blir etter hvert stormester. Både Astrid og hennes sønn Georg er medlemmer i losjen. I tillegg til rollen i losjen er han i en periode i et forhold med Kathinka Rotsjord, men hun får psykiske problemer, og de skiller lag.

I serien Rediger

I 2006 gjenopptar han kontakten med Astrid og resten av Anker-Hansen-familien. Astrid ønsker at barnebarnet Juni skal innvies i losjen, og Astrid og Magnus presenterer saken for henne under en middag. I begynnelsen er Juni skeptisk til forslaget, med Magnus sier at «i kveld skal jeg få hele Oslo til å blunke for deg», og byen rammes samme natt av et strømbrudd. Juni blir imponert, og det tar ikke lang tid før hun blir medlem. Samtidig innleder hun og Magnus et forhold som ender med at han flytter inn hos henne.

Forholdet mellom han og Juni blir bare bedre, og han får laget en spesialannonse i avisen hvor det står «vil du gifte deg med meg?». Juni svarer ja på frieriet, og snart er de gift. Ekteskapet blir dessverre alt annet enn problemfritt når Magnus blir kontaktet av den internasjonale stormesteren Blake Kennedy. Kennedy ønsker at Magnus skal skaffe aksjemajoriteten i prosjektet Virtual Window, et prosjekt Junis familiekonsern Anker-Hansen konsernet eier. Han får seg selv innsatt som styreleder i konsernet, men klarer ikke å overtale styret til å selge aksjene. Kennedy begynte etter hvert å miste tålmodigheten, og truer med å likvidere både ham og Juni om han ikke snart får fatt på Virtual Window. For å redde livet blir han til slutt nødt til å rømme landet, og fordi han ikke kan forklare situasjonen til Juni blir han nødt til å bryte alle bånd med henne for å hindre henne i å engste seg. Han setter opp en scene hvor han spiller utro, og han lar Juni se det hele. Planen fungerer, og Falsen flykter.

Til Magnus' lettelse blir Kennedy fengslet, og Magnus kan trygt vende tilbake til Oslo. Juni har problemer med å tro på historien hans, men hun velger å tilgi han og gjenoppta forholdet. De sliter allikevel med mistillit, særlig når Magnus' gamle barndomsvenninne Louise Fassbinder dukker opp. Lousise har alltid vært forelsket i han, og nå som da prøver hun å kapre han. Magnus skjønner ikke dette selv, men Juni ser det og blir sykelig sjalu. Selv om det aldri blir et par av Magnus og Louise mister Juni tilliten til han fullstendig, og hun velger å gå fra han.

Med Juni ute av bildet konsentrerer Magnus seg fullt og helt om å fatt i Virtual Window-aksjene, som losjen fremdeles ønsker. Han allierer seg med prosjektleder Nadia Selam Tefari og får rollen som markedskonsulent for prosjektet. På tross av at han gjør alt som står i hans makt for å få konsernet til å selge aksjene, mislykkes han stadig. Det store gjennombruddet kommer først når han klarer å skaffe innkrimminerende informasjon på Junis bror, Jens August Anker-Hansen, som har rollen som konsernsjef. Han bruker informasjonen til å presse Jens August til å selge ham aksjene. Seier blir imidlertid fort til nederlag når det viser seg av vinduene har en fatal feil som gjør dem tilnærmet verdiløse. Han har brukt flere millioner av losjens penger på kjøpet, og fiaskoen fører til at de gir han 48 timer på å rømme landet. Før han drar tar han en siste prat med Juni hvor han forklarer henne hvordan alt henger sammen. Det siste han sier til henne er at «det vil helst gå bra, det vil helst gå bra...»