FANDOM


Måne Lillevik
Måne 2012
Personalia

Navn Måne Lillevik
Kjønn Mann
Født 22. november 2001[1]
Karriere
Tidligere yrker Trainee i konsernet (2012)
Jens Augusts personlige assistent (2012)
Familie
Far Albert Lunde Anker-Hansen
Mor Birte Lillevik
Søsken Sol Lillevik
Barn April (kun vist i seriens siste episode lagt til "fremtiden"; Måne blir muligens far rundt 2040)
Forhold
Nåværende partner Ukjent mann[2]
Tidligere partnere Stellan Falck (2012)
Enkelttilfelleforhold Kassandra (2012)
Serieinformasjon
Sesonger 9-11, 17, 28-29, 30, 30
År 2002, 2005, 2012, 2013, 2013
Skuespiller 1. Ukjent (baby)
2. Ukjent (barn)
3. Mathias Augestad Ambjør (2012, 2013, 2013)


Før serien Rediger

Måne er sønn av Bitten Lillevik og Albert Lunde, og tvillingbror av Sol.

I serien Rediger

I 2002 kommer Bitten på døren til Ankerseteren med et tvillingpar og påstår at Ragnar er faren. Etter hvert viser det seg at det ikke er Ragnar, men sønnen Albert som er faren til tvillingene.

Ragnar sol måne

Ragnar sammen med Sol og Måne på Ankerseteren. Foto: TV2.

Måne flytter senere til Goa med foreldrene og søsteren. I 2012 drar han sammen med søsteren til farmoren Juni når foreldrene har ekteskapsproblemer, og når foreldrene bestemmer seg for å reise på jordomseiling, skal Måne og Sol bo hos Juni i fire måneder.

Søsteren Sol fatter raskt interesse for Tom Lycke, men det samme gjør også Måne. Måne blir overrasket over sine egne følelser. Samtidig som han blir urolig over sine egne følelser, blir han betatt hver gang Tom er i nærheten og plages av at Sol og Tom flørter med hverandre.
Vanessa og Måne med auksjonsgjenstandene

Måne (t.h.) og Vanessa har et uavklart forhold en stund. Foto: TV2

For å få tankene over på noe annet prøver Måne seg på Vanessa Nyman, men det fungerer heller dårlig og Vanessa mistenker at Måne slett ikke er interessert i henne. Hun forteller ham at hun syns han er fantastisk og at det ville vært synd om han ikke følte at han kunne være den han er. Da Måne forsiktig bekrefter hennes antagelse lover hun å ikke si noe til noen. Måne tør til slutt å komme ut av skapet, men sliter med å fortelle dette til Juni.
Måne og Stellan kliner

Måne og Stellan kliner. Foto: TV 2

I samme periode møter han på Stellan Falck under vinterballet, og når Stellan får sparken derfra skaffer Måne han jobb på Hotel Cæsar. Begge fatter interesse for hverandre, men Måne tror Stellan er forelsket i Tine. Stellan, på sin side, blir «villedet» av Storm til å tro Måne er forelsket i Tine. Til slutt innrømmer Stellan at han er forelsket i Måne, og de blir sammen. Ettersom Måne ikke har kommet helt ut av skapet enna, bestemmer de seg for å være «hemmelige kjærester» for en periode. En del uttalelser fra Månes familie samt det at Jens August drar Måne med på å sjarmere artisten Kassandra for å få henne til å signere en kontrakt fører til at Måne ikke greier å komme ut av skapet. Stellan blir lei av dette, og slår opp med han før han drar sin vei. Måne fokuserer deretter kun på Kassandra, som gjør oppgaven hans enda vanskeligere ved å være «diva» mot han. Det ender med at Måne tilbringer en natt med Kassandra, og hun går til slutt med på å signere kontrakten.

Kort tid senere vender foreldrene, Bitten og Albert, tilbake fra Goa. Da de to bestemmer seg for å skille seg, vil Bitten gjerne ha med Måne tilbake til Goa. Dette vil ikke Måne, som er fast bestemt på å slutte på skolen og heller jobbe for konsernet. Da hans farmor Juni gir ham sparken fra jobben som trainee i konsernet, lar onkelen Jens August ham begynne som sin personlige assistent. Måne blir raskt innført i Jens Augusts slu planer om å overta som konsernsjef, noe faren Albert ikke liker. Samtidig ankommer superstjernen Rock Young hotellet, og ved en tilfeldighet oppdager Måne at Rock er homofil. Etter å hatt en lang prat med ham ender Måne opp med å komme ut av skapet til faren Albert, Eva og senere Jens August. Etter at hotellet går konkurs etter en investering av Jens August, drar han tilbake til Goa.

Et halvt år senere er Måne tilbake i Norge igjen, og flytter inn i en leilighet i Oslo sammen med moren Bitten. Da Bitten krever halve Alberts formue ved en skilsmisse velger Albert å overdra alle økonomiske verdier til Måne og Sol. Da Eva og Anish Singh gifter seg ombord på en båt i Oslofjorden som ender i en eksplosjon, overlever både han og faren Albert etter å ha deltatt i bryllupet.

Albert måne

Albert og Måne gjenforenes etter båtulykken.

Noen måneder senere, i november 2013, oppstår det krangel mellom Albert og hans daværende forlovede, Mie. Dette resulterer i at faren flytter inn til Måne og Bitten i en kort periode. Etter dette har ikke Måne vært å se, og det er ikke kjent hvor han oppholder seg.

I seriens siste episode, lagt til "fremtiden", fremgår det av Junis utsagn at Måne på dette tidspunkt er i et homofilt forhold. På den annen side har han også en datter, April Lillevik, kanskje født rundt 2040. Om hun er hans biologiske datter, eller er adoptert, blir ikke gjort klart. Siden Måne på ett tidspunkt hadde sex med Kassandra, er han tilstrekkelig "bifil" til å kunne gjennomføre samleie med en kvinne, noe som åpner for at April virkelig kan være hans biologiske barn.


Albertmåne

Albert og Måne spiller tv-spill, da Albert bor en kort periode hos Bitten i november 2013. Foto: TV2.

Trivia Rediger

I 2011 holdt Hotel Cæsar-teamet en audition for å caste Måne i tenåringsversjon, i og med at Sol og Måne skulle returnere til serien våren 2012. Rollen ble til slutt besatt av Mathias Augestad Ambjør.

GalleriRediger

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Måne ble opprinnelig født i 2001, men da han kom tilbake i serien i 2012 ble han gitt et aldershopp til 16 år. Han fylte 17 år i episode 88, sesong 29, sendt 22. november 2012.
  2. Da Juni og April snakker sammen i den siste episoden, sier Juni at de har litt tid "før Måne og den andre pappaen din kommer".
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.