FANDOM


Line Halvorsen
Line Halvorsen
Personalia

Navn Line Halvorsen
Kjønn Kvinne
Født 13. juli 1982 (33 år ved uttreden fra serien)
Bosted Ukjent (utenfor Norge) på rømmen etter ha drept Leif
Karriere
Tidligere yrker Daglig leder ved Baker Hansen Cæsar (2014-2015)
Bartender på Hotel Cæsar (2015)
Eier av Café Invictus (2015)
Daglig leder på Café Invictus (2015)
Forhold
Tidligere partnere Knut Koppang (2015)
Enkelttilfelleforhold Storm Liland Anker-Hansen (2015) ()
Serieinformasjon
Sesonger 31-32
År 2014-2015
Skuespiller Julia Elise SchachtFør serien Rediger

Line jobber som servitør for Baker Hansen, men ønsker å starte en filial som daglig leder.

I serien Rediger

Lines entre

Line gjør sin entré. Foto: TV2.

Etter nedleggelsen av Gaius Gym prøver ledelsen å finne en ny bruk for lokalet. Blant kandidatene er Storms konsept om et utested. Imidlertid får Juni besøk av Line Halvorsen som representerer Baker Hansen-kjeden.
Lines pitch

Line (i midten) har med seg kaker så søte "som et første kyss". Foto: TV2.

Line leverer en pitch for Baker Hansen og vinner over Juni ved å la henne smake på det deilige bakverket hun har med seg; Line sier kakene er så skjønne som et første kyss. Juni later ikke til å være uenig, og lar Baker Hansen få lov til å opprette en filial på hotellet.

Innen få dager er Line godt i gang med å få installert Baker Hansen-utsalget der Gaius var før. Hun blir tidlig vist å være en vennlig og generøs person, som når hun alt under installasjonen forærer kaffe til en hjemløs som er innom.

Kioskroman

Når det er stille i butikken, leser Line romantiske bøker (her for øvrig Jakten på Mr. Darcy av Ingrid Schibsted Jacobsen). Foto: TV2.

Line har også et romantisk perspektiv på livet, og en sterk tro på at kjærligheten må seire. Hun leser kioskromaner når det er stille i utsalget, og tar seg spesielt godt av kunder som virker ensomme.

Line og Knut

Line får et godt øye til Knut Koppang. Foto: TV2.

En dag besøker Sigrid Uldahl utsalget, og hun og Line utveksler synspunkter på livet og kjærligheten. Sigrid sier til Line at kjærlighetssorg er en like uunngåelig del av tilværelsen som fødsel og død, men Line vil helst ikke tro det. Sigrid sier også at en mann Line nylig har fått godt øye til, Knut Koppang, kommer til å skuffe henne. Likevel har Sigrid og Line en positiv tone seg imellom.
Line og Camilla

Camilla Holmen (t.h.) bestiller en bryllupskake fra Line. Foto: TV2.

En langt yngre kunde enn Sigrid, Camilla Holmen, kommer en dag innom utsalget og bestiller en bryllupskake. Camilla kommer i snakk med Line, og siden hun synes Line virker så flink med bryllupsplanlegging, spør hun om Line selv skal ha noe bryllup snart. Samtalen blir etter hvert ganske privat, og Line må innrømme at hun nylig har truffet en mann hun tror kanskje kan være den rette for henne.

Line vil finne ut om hun og Knut passer sammen, og bestemmer seg for å teste ham ved å la ham smake på tre ulike typer glasurer til bryllupskaken til Camilla. Knut forteller henne at han elsker sjokolade og at han derfor tviler på at han vil foretrekke en annen glasur enn sjokoladeglasuren, men etter å ha smakt Lines pasjonsfruktglasur viser det seg at han foretrekker den. Line forteller ham at det også er hennes favoritt, og hun blir enda mer forelsket.

Line forbereder kake til Knut

Line forbereder kaken hun skal gi til Knut. Foto: TV 2

Noen dager senere pakker hun pent inn et kakestykke hun vil gi Knut. Mens hun gjør dette kommer Sigrid innom caféen og hevder at Knut kommer til å skuffe henne. Line er imidlertid dypt forelsket, overbevist om at Knut er den rette for henne, og er dermed sikker på at Sigrid tar feil. Hun tar heisen opp til kontorlandskapet og unngår akkurat Camilla, som nettopp har vært innom Knut for å gi ham en matpakke. Line går inn på Knuts kontor og gir ham kakestykket, som hun avslører at inneholder en mousse av hans nye favorittsmak: pasjonsfrukt. Line blir sittende og snakker med ham helt til kontorlandskapets resepsjonist, Malin Kristiansen, forteller Knut at han må i et møte.

Gråtende Line

Det er ikke enkelt for Line å oppdage at mannen hun er forelsket i, er forlovet med en annen. Foto: TV 2

Få dager senere, i selve Baker Hansen-lokalet, får Line endelig se Knut og Camilla kysse og innser at det er til deres bryllup kaken skal være. Dermed får Line hjertet knust. Hun klarer å holde masken godt nok til at verken Knut eller Camilla innser hva som er problemet, men for seg selv gråter hun bittert.

Ved en senere anledning glemmer Knut igjen et skjerf i lokalet. Line leverer det til Malin Kristiansen for at hun skal formidle det videre til Knut, men Malin påpeker også overfor Knut at det lukter parfyme av det, så Line har åpenbart gnidd seg lengselsfullt inn til det.

Camilla forsøker på sin side å spleise Line med en Jon, som hun synes ville være en bra match for henne, uten å innse at Line snarere er interessert i hennes egen tilkommende. Etter hvert innser imidlertid Knut at han selv har følelser for Line, og han snakker med henne om det, men hun avviser ham siden det er bestemt at han skal gifte seg med Camilla.
Line og Jon på date

Line og Jon på date mens Knut står og ser på.

Line venter

Line venter på å komme inn dit Knut og Camilla skal gifte seg, men ombestemmer seg snart og går. Foto: TV 2

Bryllupsdagen kommer, og Line gjør ferdig kaken. Hun er innbudt av Camilla til å være til stede også under selve vielsen i Ingeborgsalen, og stiller seg faktisk opp blant gjestene som venter på å komme inn. Imidlertid ombestemmer hun seg og går.
Line og Knut kysser

Line og Knut kysser for første gang. Foto: TV2

Kort etter setter Knut seg imidlertid ned med Line og forteller hvordan han føler det. Hun avviser ham først og påpeker at han nettopp giftet seg, men det går ikke lenge før de kysser. Knut går tilbake til Camilla og forteller henne endelig hvordan saken står, og hun blir naturligvis fryktelig oppbrakt når hennes nye ektemann gir uttrykk for at han elsker en annen.
Indignert Line

Line blir overrasket og indignert når Storm foreslår noe ulovlig. Foto: TV2

Etter dette hører ikke seerne noe mer om forholdet mellom Line og Knut på noen uker. En dag snakker Line med Storm, som sliter med å finansiere utestedet han arbeider for å opprette. Han blir klar over at Line får levert frukt til en gunstig kjedepris, og foreslår for henne at hun skal bestille inn ekstra forsyning som han deretter kan kjøpe av henne, og kompensere henne for under bordet. Line reagerer negativt på det hun oppfatter som et kriminelt forslag.

Knut dukker opp igjen etter noen ukers fravær og forteller at han har gått fra Camilla. Nå sier han til Line at hun er den han vil tilbringe resten av livet med, men hun kaster seg ikke straks i armene på ham; hun synes han har oppført seg merkelig som giftet seg med Camilla og så forlot henne nesten med en gang. Han blir sittende hos henne i Baker Hansen-utsalget helt til stengetid, og sier han vil komme tilbake dagen etter.

Knut setter snart inn støtet ved å stille opp hundrevis av telys og strø ut rosenblader i Baker Hansen-utsalget, og da Line kommer, går han ned på kne og ber henne gifte seg med ham. Hun blir først bare overrumplet og brydd og ber ham gå, der hun akkurat kommer i følge med en delegasjon fra Baker Hansen. Etter litt betenkning innser hun imidlertid at det er dette hun så lenge har ønsket, og hun oppsøker ham i kontorlandskapet, sier det alltid har vært de to og kysser ham.

Forholdet blir satt på prøve da Camilla kommer tilbake og sier at både hun og Knut sitter i dyp gjeld etter at hun fulgte hans dårlige råd. Det viser seg at Knut satset både sine og Camillas (lånte) penger på en dårlig investering, og tapte alt. Han forsøker først å nekte for hvor ille det står til, men må snart innrømme at han har millioner i gjeld, og Line blir fryktelig skuffet over at han først løy for henne. De finner likevel sammen igjen, selv etter at Knuts gjeld går opp i ni millioner da han tar opp et lån for å kunne kompensere Camilla for det hun tapte.

Nedleggelse

En trist beskjed for Line: Baker Hansen legger ned Cæsar-filialen. Foto: TV2

Line får kort etter den sjokkerende beskjeden om at Baker Hansen vil nedlegge Cæsar-filialen, selv om den gikk bra, fordi selskapet vil satse på et annet og større utsalg. Line står uten jobb, men Eva Rosenkrantz finner en ny stilling til henne i baren.
Het dans

Dansenummeret til Line og Storm blir litt for hett for Knuts smak. Foto: TV2

Kort etter bemerker hun til Knut at de som skal være med på det kommende flashmob-eventet, kommer til å ha det så moro. Knut oppfordrer henne da til å delta selv. Dette kommer han imidlertid til å angre på, siden koreograf Mona Berntsen parer Line og Storm til et solonummer, og under øving blir dansen så het at Knut blir sjalu. Line innser hvordan Knut føler det, men synes han har oppført seg dårlig mot Storm, og krever at han ber ham om unnskyldning. Det gjør han.
Line får smykke

Knut (t.v.) gir Line det som skal være et gammelt smykke. Foto: TV2

Litt senere overrasker Knut Line med å gi henne det som skal være gammelt arvesmykke han sier har tilhørt bestemoren hans. Line reagerer først ikke slik Knut hadde ventet, men blir bare paff og rar, og han lurer på om han har gjort noe galt. Til slutt setter hun seg ned med ham, og han forventer nesten at hun nå vil slå opp med ham, men faktisk ble hun så beveget av gaven at hun nå vil han skal flytte inn hos henne. Hun gir ham en nøkkel til leiligheten sin.
Knuts smykke

Knuts "arvesmykke" viser seg å være en nyere modell Line finner annonsert på nettet. Foto: TV2

Snart skjønner imidlertid Line at "arvesmykket" er noe Knut har kjøpt for penger han underslo da Storm ved en anledning ble nødt til å betale husleien for utestedet Invictus i kontanter. Storm er kommet i store vanskeligheter fordi familien helst tror det er han selv som prøver å vri seg unna husleien. Knut trygler Line om å ikke avsløre ham: Når han får lønn om en uke, skal han late som han har "funnet" pengene Storm gav ham, og dermed gi ham oppreisning. Motvillig går Line til Juni og lyver slik Knut vil; hun sier smykket virkelig er arvegods, selv om Storm har fått mistanke om at det var dette smykket Knut brukte pengene på.

Den mistrodde Storm blir så presset at han betaler husleien på nytt, og en gledesstrålende Knut forteller Line at "saken er ute av verden". Line skjønner at Knut ikke lenger har tenkt å renvaske Storm. Hun gjør det klart for ham at enten går han til Juni og legger kortene på bordet, eller så gjør hun det selv.

Knut kommer tilbake og sier han har tilstått, men Juni besluttet å ikke si ham opp. Han og Juni skulle ha kommet til enighet om en nedbetalingsplan for pengene han tok. Line blir glad på Knuts vegne. Hun besøker selv Juni for å beklage at hun ikke var sannferdig når det gjaldt det angivelige "arvesmykket", og for å takke for at hun viste Knut nåde. Ganske raskt blir det klart at Juni slett ikke har hatt noen slik samtale med Knut som han fortalte Line om: Knut har ikke tilstått; han har løyet for Line enda en gang. Nå har hun avslørt ham for Juni uten å være klar over det.

Knut blir oppsagt, og nå som Line innser at hun aldri kan stole på det han sier til henne, er det også slutt mellom henne og ham. Hun sier han kan hente tingene sine fra leiligheten hennes.

Line Halvorsen og Storm Liland Anker Hansen, Invictus

Line og Storm jobber sammen med cafeen Invictus. Foto: TV2

Line kommer over Knut og er lettet over at det usunne forholdet tok slutt. Hun vil nå forfølge sine egne drømmer, og lurer på å åpne en kafé etter at hun mistet bakeriet sitt og hun er lei av jobben som bartender. Imidlertid viser det seg at det er mye dyrere å skaffe et lokale enn hun hadde sett for seg. Samtidig sliter Storm med inntjeningen på sitt utested Invictus; det er bra omsetning bare om kveldene noen dager i uken. Storm og Line bestemmer seg for å slå sine drømmer sammen: På dagtid kan hun drive en kafé på én kant av utestedet, og dermed sikre en jevnere tilstrømning av kunder over hele uken.

Dessverre ender hele prosjektet opp med at Storm og Line krangler om det økonomiske; hun blir sjokkert over at han betaler en ansatt svart for å få råd til en fin kjøpmannsdisk, selv om det for så vidt var Line selv som gjerne ville ha den. Storm tilstår uventet at han er forelsket i Line og derfor ikke ville skuffe henne.

Følelsene er imidlertid ikke gjensidige. Line sier opp, og hun og Storm blir enige om at hun kun driver kafeen fram til Storm greier å finne en erstatter. Forholdet mellom dem blir anstrengt og ampert, og Storm har problemer med å engang formulere en attest Line kan godta.

Kafeen får raskt en slags stamkunde i Leif Hansen. Skjønt han først virker hyggelig, blir det snart klart at han føler en usunn tiltrekning mot Line og tar bilder av henne i smug. Til slutt erklærer han sin "kjærlighet" til henne, men Line innser at hun har fått en stalker, og ber ham forlate kafeen.

Leif forgriper seg på Line

Leif prøver å forgripe seg på Line.

Ikke lenge etter overfaller Leif henne i garasjen under hotellet, og prøver å forgripe seg på henne. Storm kommer til og slår Leif ned, og han og Line rømmer scenen. Siden viser det seg at Leif fikk en ganske alvorlig skade og havnet på sykehus. I mediene blir han fremstilt som et uskyldig voldsoffer, og når politiet finner Lines sertifikat på åstedet, blir hun innkalt til avhør. Siden Storm har et og annet på rullebladet fra før, er han ikke sikker på at politiet vil tro på hans versjon, selv ikke med Line til å bekrefte den. Han ber henne lyve i politiavhør og si at hun ikke har noe kjennskap til episoden overhodet. Dette gjør hun. Etter en tid med konflikt kan Line og Storm dermed skilles uten å være uvenner.

Etter noen dager oppsøker imidlertid Line Storm igjen; hun sier hun bare var i området. Hun lurer fælt på hvordan det egentlig gikk med Leif. Storm vil helst ligge så lavt som mulig, men Line ringer sykehuset. De kan imidlertid ikke gi ut opplysninger til andre enn pårørende. Siden treffer Storm og Line hverandre på sykehuset, fordi begge to uavhengig hadde funnet på å gå dit. De finner den bevisstløse Leif i en seng, og Line later til å ha litt medfølelse med ham selv etter det som skjedde; hun spør Storm hva det er de har gjort!

Leif Hansen på sykehuset.png

Leif i koma på sykehuset. Line (t.h.) er bestyrtet over å se ham slik.

Leif våkner etter hvert opp og kommer seg på føttene, men han later til å ha hukommelsestap. Da han kommer tilbake til Café Invictus, synes faktisk Line synd på mannen som virker helt fortapt, og hun prøver å hjelpe ham til å få hukommelsen tilbake.

Imidlertid blir det avslørt for seerne at Leif bare spiller og slett ikke har mistet hukommelsen. Da Line en kveld drar for å tenne et lys på graven til sin bestemor et sted i Maridalen, støter hun på Leif da hun er på vei tilbake til bilen. Han sier det var synd de ble forstyrret den gangen i garasjen, men skal ingen få ødelegge for dem. Line klarer å komme seg inn i bilen, og i det samme får hun tilfeldigvis en telefon fra Storm. Hun roper at Leif er der og vil voldta henne, men så får hun motoren i gang. Leif stiller seg opp foran bilen med en stein i hånden, klar til å knuse ruten. Line kniper øynene igjen og ruser opp motoren.

Hva som videre skjer, blir ikke vist. Seerne får bare se at Line går som i ørske langs veien, mens Storm fortvilet prøver å få kontakt med henne; dessverre la hun igjen mobiltelefonen i bilen. Storm kontakter politiet, men han vet ikke akkurat hvor Line var, så de kan lite gjøre.

Til sist kommer Line tilbake til Invictus av seg selv, fremdeles liksom lamslått. Hun forteller Storm at hun har drept Leif. Tydeligvis kjørte hun over ham med bilen. Storm sier at hun må rømme fra politiet, før de fatter mistanke. Han vil selv være med henne. Storm og Line kliner og kanskje noe mer som ikke blir vist.

Hun og Storm planlegger å rømme sammen, men Håkan Lindquist får Storm på andre tanker. Han mener at Line bare tror hun liker ham fordi han reddet henne fra Leif da den siste prøvde å forgripe seg på henne. Line innrømmer at han har rett og rømmer alene fra politiet. Hun sier på en måte adjø til Storm på en skøytebane. Da Storm retter seg opp etter å ha knyttet skolissene, har Line forsvunnet.

Når Storm kommer inn på kontoret for å sjekke safen, finner han et rosa hjerte der det står Takk med store bokstaver. Storm hadde selv sagt at Line kunne ta med seg dagsinntekten fra utestedet for så hun kunne ha noe å gå på. Etter dette har Line ikke vært sett, så hun rømte formodentlig til utlandet som hun hadde tenkt.

Lines avskjed

Line tar avskjed med Storm (t.h.) Foto: TV2

Trivia Rediger

Line deler fødselsdag med skuespilleren som fremstiller henne, 13. juli 1982 (slik det fremgikk da Lines førerkort ble vist).

Se også Rediger

Baker Hansen på Hotel Cæsar

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.