Hotel Cæsar Wiki
Advertisement
Julie Anker-Hansen
Julie Anker-Hansen.jpg
Personalia

Navn Julie Anker-Hansen
Kjønn Kvinne
Født 14. februar[1] 1973[2] (44 år ved seriens avslutning)
Bosted Frankrike, Paris
Karriere
Tidligere yrker Assisterende restaurantsjef på L'ouiseau restaurant (2009-2012)
Restaurantsjef på Cleo (2008-2009)
Hotellsjef på Hotel Cæsar (2001, 2007-2008)
Markedssjef i Anker-Hansen konsernet (2006-2007)
Headache (2006)
Flyvertinne på Cæsar Airlines (2003-2004)
Eier av Apple Airlines (2004)
Stuepike på Hotel Cæsar (2003)
Colosseum-prosjektet (2001-2003)
Interiøransvarlig Hildring Plaza (2001)
Kunstner (?-2003, 2009)
Familie
Far Harald Hildring
Fosterfar Georg Anker-Hansen
Mor Ingeborg Anker-Hansen
Halvsøsken Jens August Anker-Hansen
Forhold
Tidligere partnere Alexander Löw (2009)
Daniel Bakketun (2008)
Jonas Lund Henriksen (2007)
Simen Flåtten (2007)
Christian Borchman (2005)
Harry Trulsen (2003)
Arne Marcussen (2001, 2002)
Rolv Espevoll (2001)
Bob Affe (1996-2001)[3]
Tidligere elskere Morten Bakke (2006)
Enkelttilfelleforhold Rock Young (2012)
Serieinformasjon
Sesonger 5-15, 20-26, 27, 27, 28, 28, 29, 29, 31, 32, 34
År 1999-2004, 2005-2009, 2010, 2011, 2011, 2012, 2012, 2012, 2015, 2015, 2017
Skuespiller Elin SognFør serien[]

Julie ble til som følge av Ingeborg Anker-Hansens utroskap med Harald Hildring, men vokste opp i den tro at hun var datter av Georg Anker-Hansen, og søsteren til Juni og Jens August. Etter å ha blitt skuffet over at hans førstefødte barn Juni ikke var gutt, ble han desto mer glad i Julie, ettersom hun reddet ekteskapet mellom Ingeborg og Georg etter at begge hadde vært utro med hverandre. Georg gav lille Julie kallenavnet "XX". Juni ble ofte sjalu på forholdet mellom Georg og Julie, noe som ødela forholdet mellom dem.

Julie var et bestemt lite barn. En gang gikk hun visst til resepsjonen og sa hun skulle ha et rom. Da resepsjonisten spurte om foreldrene visste om det sa hun at hun skulle flytte hjemmefra. Hun var ca 6 år når hun gjorde dette. (Åge forteller om dette i sesong 5 episode 46).

Julie var lite interessert i skole og økonomi slik resten av familien var, og interesserte seg mer i kunst. Da hun hoppet av skolen etter videregående, ble det lite godt mottatt av resten av familien. Kun moren godtok valget Julie foretok, og hun ble familiens "sorte får" da hun ikke hadde de samme verdiene som resten av familien hadde.

Tidlig familiebilde av Anker-Hansen-familien der Julie skal være hun med hatt (fremstilt av en ukjent skuespillerinne før Elin Sogn ble castet). Foto: TV2

Da moren fikk diagnosen kreft falt Julies verden totalt sammen. Hun støttet moren gjennom hele perioden helt til moren døde i 1994. På den tiden finner Julie morens dagbøker og leser om Georgs utroskap gjennom alle årene. Under morens begravelse skjeller Julie ut Georg for å ha vært utro mot moren, og det oppstår total isfront mellom Georg og Julie. Under en av kranglene blir Julie kastet ut, og hun velger å begynne på kunstskole i England. Det møter hun Bob Affe, som hun forelsker seg i og de blir et par. Sammen reiser de rundt omkring i verden, og Julie har kun kontakt med farmoren Astrid.

I serien[]

Julie vender hjem etter å ha vært borte i flere år. Foto: TV2

Når Georg dør i 1999, forsøker Juni å ta kontakt med Julie uten hell. Julie ønsker ikke å reise tilbake til begravelsen grunnet sinne mot Georg. Først når niesen og gudbarnet Victoria noen år senere blir kidnappet velger Julie å reise tilbake til Oslo for å støtte søsteren gjennom perioden. Vi ser henne første gang i sesong 5 episode 35. Sammen med Bob sjekker de inn på Hotel Cæsar, og Julie knytter på ny sterke bånd til familien og hotellet. Hun føler skyldfølelse for at Juni begynner å drikke igjen fordi hun ikke skjønner hvor alvorlig Junis alkoholisme er. Når Victoria i desember 2000 blir funnet, velger Julie å bli igjen i Oslo for å være mer med familien, og hun og Bob skiller etter hvert lag.

Julie ankerhansen.jpg

Kort tid senere blir Goggen født av Julies tidligere stemor Ninni, og det viser seg at Jens August er faren til barnet. Sammens med Ninnis forlovede Rolv Espevoll tar Julie seg av ungen, og det oppstår hete følelser mellom Julie og Rolv. I samme periode får Julie vite at Astrid har holdt noen av morens gamle dagbøker skjult for henne, hvor det står sannheten om hvordan Julie ble til. Hun finner etter hvert ut at Harald Hildring er faren hennes. Hun blir sint på Astrid, men tilgir henne etter en stund. Hildring får også vite at han har en datter, og blir henrykt over å få vite at han har en arving. Når Astrid blir dyttet ned trappen tror alle det er Julie og hun flytter inn hos Harald og begynner å jobbe for han. Uheldigvis viser det seg at de er helt ulike når det kommer til arbeidsmoral, og de får ikke noe idyllisk far-datter forhold. Hun finner også ut at Harald står bak opplegget med å få Rolv uskyldig dømt for drapert på Loke. Hun forlover seg med Rolv, men når han blir satt i fengsel en lengre periode, blir Julie sittende igjen alene.

Når Hugo Anker-Hansen jr., Julies onkel, dukker opp på hotellet etter å ha vært antatt død i 40 år, får han og Julie god kontakt og de deler feller interesser - kunsten. Hun blir også kjent med pastoren Arne Marcussen, som senere forlovet seg med Juni. Julie ble betatt av Arne, og sammen havner de til sengs, noe Juni oppdager. Søstrene ble uvenner i en kort periode, men Juni tilga søsteren, og tillot at Julie innledet et forhold med Arne. Arne drog med seg Julie på ulike kirkemøter, og Julie bestemte seg for å gå inn for å være aktiv kristen. Forholdet til Arne tok slutt når familien nektet å godta han, men når hun finner ut at Arne velger å donere bort en nyre til syke Hugo og at han samlet inn penger til de. Dessverre viser det seg at Arne slett ikke er den personen han gir seg ut for å være, og når Julie finner ut at Arne forsøker å presse hennes far for penger får hun nok. Hun planlegger å skyte Arne under Maskeradeballet som skal arrangeres på hotellet, men Ninni (som ønsket å ta livet at Jens August) kom henne i forkjøpet. Ninni skyter både Arne og Jens August ettersom de har på seg samme kostyme, og Arne dør av skuddskadene.

Julie på maskeradeballet.

Julie ble etter dette sammen med forretningsmannen Harry Trulsen, som lurte Julie til å skrive under på å bli deleier i selskapet Apple Airlines. Dermed måtte Julie betale ned gjelden til investorene når selskapet ble slått konkurs. Hun følte at ingen i familien brydde seg om henne eller hjalp henne gjennom perioden, og velger å reise ifra hotellet i 2004. Året senere dukker hun opp igjen, og Juni blir så forskrekket at hun kjører på en bil og havner i koma. I samme periode blir Hotel Cæsar kjøpt opp og overtatt av Scott og Rolv, og Julie velger da å ta parti med de framfor familien. Det oppstår total isfront mellom henne og familien i denne perioden, men når familien greier å ta tilbake konsernet blir hun venner med de igjen. Hun møter Jonas Lund Henriksen og innleder et forhold med han, men ekskona Maiken er ekstremt handikappet og trenger mye hjelp av Jonas, som fører til at Jonas slår opp med Julie.

Etter å ha passet et barn, finner Julie ut at hun og ønsker barn. Hun reiser til København for å få kunstig befrukting, men når det ikke lykkes bestemmer hun seg for å adoptere. Hun spør Junis kjæreste Viggo Hauge om han kan hjelpe henne. Juni er skeptisk til idéen, men ombestemmer seg etter å ha snakket med Viggo. Når Julies kontaktperson Daniel Bakketun oppdager Viggo og Juni sammen i lobbyen, blir Julie tvunget til å fortelle sannheten, og Julie får ikke adoptere. Hun oppdager samtidig at hun er blitt gravid med Daniel etter et kort forhold med han, men han ønsker ikke å ha noe med verken Julie eller barnet å gjøre. Stresset fører til at Julie mister ungen, og Julie tar tapet svært tungt.

Senere blir hun kjent med Cleos nye sommelier, Alexander Löw, og hun blir som sin venninne Eva forelsket i han. Julie og Alexander blir elskere, men Eva blir sint på Julie når Alexander forteller det til henne. Julie og Eva utvikler en sterk konflikt om Alexander, og han gir klar beskjed om at han ikke vil ha et forpliktende forhold til noen av dem. Julie og Eva blir venner igjen, og de sparker Alexander, men Julie ansetter han igjen på klar beskjed fra Juni. Etter hvert utvikler Julie interesse for Alexander igjen, og de blir ordentlige kjærester. Forholdet ser ut til å fungere mellom dem, og Alexander vil at de skal kjøpe seg sin egen leilighet. Dessverre er Alexander usikker på om han vil starte forhold med Julie eller ei, og når han bruker opp leilighetspengene på båt, blir det slutt mellom de to. Julie får etter dette tilbud om å jobbe som assisterende restaurantsjef for en restaurant i Paris, og etter mye overtaling takker hun ja til tilbudet fra Didier Clement.

Julie sammen med VictoriaAstrids hundreårsdag. Foto: TV 2

I 2010 er Julie tilbake igjen, for å være med på feiringen av hundreårsdagen til Astrid. Kort tid etter dør Astrid, og Julie kommer til askespredning på Fugleholmen. Noen uker senere vender hun nok en gang tilbake - denne gang vil hun være med i diskusjonen om Fugleholmen fordi hun og noen franske venninner vil feriere der en uke i sommerferien.

I 2011 vender hun tilbake igjen, første gang for å delta på generalforsamling i konsernet. Hun feirer samtidig sin bursdag sammen med familien. Senere samme år kommer hun på besøk igjen, denne gang fordi Jens August havner på sykehus. Hun feirer også jul sammen med familien. På julaften får Eva hjerneblødning, og familien blir etter dette enige med Julie om at Jenny skal bo hos Julie i Paris i noen uker til Eva blir helt frisk.

Arnfinn og Juni på besøk hos Julie på L'ouiseau restaurant. Foto: TV 2

Rundt et halvt år senere dukker Julie nok en gang opp, denne gangen for å delta i Hermine Rosenkrantz' begravelse. Hun reiser kort tid etter tilbake til Paris, men det går ikke lang tid før hun får besøk av Arnfinn og Juni i Paris. Besøket ender med at Julie nevner at hun gjerne skulle hatt økonomiske midler til å starte en egen restaurant, og Arnfinn nevner at han har mulighet til å kjøpe hennes aksjer i konsernet. Allerede påfølgende dag er Julie tilbake i Oslo for å være med på Movinkels båttur, og har bestemt seg for å takke ja til Arnfinns tilbud om å kjøpe aksjene. Julie kommer senere på året tilbake til Oslo igjen, denne gang for å delta i Eva og Ottos bryllup.

Høsten 2012 er Julie tilbake i Oslo, denne gang for å hjelpe konsernet i en økonomisk vanskelig periode. Julie går med på en avtale med Jens August som ender med at konsernet går konkurs og Julie mister hele formuen sin. Hun satset alt på avtalen med Jens August og sa opp jobben på L'ouiseau restaurant, men reiser likevel tilbake til Paris kort tid etter.

I 2014 dukket det opp en pakke etterlatt av Georg som kunne røpe viktige familiehemmeligheter. Juni ønsket da å kalle sammen hele familien, inkludert Julie og Charlotte, før de åpnet pakken. Hun sier de ville komme "på dagen" om de ble spurt. Dette ble det ikke noe av, siden Jens August åpnet pakken uten videre, men det tyder på at familien ennå har god kontakt med Julie.

Etter hvert viste det seg at Georg hadde etterlatt seg en stor formue i Sveits, nok til at de seks arvingene ville få 300 millioner kroner hver. Hvorvidt Julie fikk sin andel overført, og hva slags forandringer det eventuelt skapte i livet hennes, er spørsmål serien har overhodet ikke har berørt.

Julie mistenker at det er noe rart med Amanda (t.h.). Foto: TV2

Våren 2015 er Julie tilbake i Norge; hun vil feire 17. mai med familien. Pelle Krogstad nevner under 17. mai-lekene at Julie vant sekkeløpet alle de tre foregående årene. Det er dermed forutsatt at Julie var hjemom Norge i mai 2012, 2013 og 2014, selv om ingen av disse besøkene ble vist på skjermen.

Under besøket i mai 2015 får Julie visse mistanker til Amanda Delaroche, studievenninnen Georg Anker-Hansen jr. har tatt med seg hjem fra USA, siden den unge damen påfallende raskt blir veldig husvarm. Julie kontakter Harvard, universitetet der Amanda sier hun studerer, og får høre at ingen der kjenner til noen Amanda Delaroche. Julie opptrer til dels kjølig mot Amanda, som til slutt "tilstår" at hun går på Harvard med et fingert etternavn for å legge bak seg en dårlig familiebakgrunn med en alkoholisert far. Kort etter reiser Julie tilbake til Frankrike, men hun er ikke overbevist om at de har fått høre hele sannheten fra Amanda. og ber Storm holde et øye med henne. (Siden viser det seg at Julies intuisjon var riktig; Amandas historie om faren var bare oppspinn, for hun er egentlig en til nå ukjent datter av Jens August Anker-Hansen.)

Etter at Juni har vært en uke i Paris sent i oktober, blir Julie med hjem til Norge. Konsernet har sendt inn et forslag om et miljøvennlig "plusshotell" til en konkurranse arrangert av kommunen; de har også kommet videre og konkurrerer med erkerivalen Rasmus Mohn. Rasmus Mohn har imidlertid lagt frem et forslag som er identisk med, eller litt bedre enn, Cæsars eget. Julie og Juni tror at Amanda har lekket informasjon til Rasmus Mohn om deres forslag om plusshotell. De overbeviser Eva, og Julie får med Goggen på å undersøke Amandas papirer, datamaskin og mail. De finner ingenting, men Julie er overbevist om at Amanda har lekket. Siden viser det seg imidlertid at Rasmus Mohn har installert avlyttingsutstyr på hotellet, så Julies mistanke mot Amanda var denne gang ubegrunnet.

Det er Halloween på hotellet, og det feires med en fest i lobbyen. Men Julie har et anstrengt forhold til kostymer og lignende etter Maskeradeballet for mange år siden. Hun planla å drepe Arne Marcussen, men Ninni kom henne i forkjøpet ved et uhell da Arne Marcussen hadde samme kostyme som Jens August. Nå er Ninni ute av fengsel og møter Julie for første gang etter soningen på halloween-festen.

Siden skulle Julie vært i bryllupet til Harshad og Eva, men hun fikk blindtarmbetennelse og ble forhindret.

Julie kommer til Norge i sesong 32 for å være med på julefeiringen. Julemiddagen i toppetasjen ender imidlertid i full tragedie, da den psykisk ustabile Goggen krasjer sitt småfly inn i fasaden på hotellet. Ved inngangen til sesong 33 hopper handlingen seks måneder fram i tid, og hennes skjebne blir ikke nevnt før i episode 43, da det endelig kommer fram i dialog at Julie er i live og nå er tilbake i Paris. Juni drar til Frankrike for å bo hos Julie etter skandalen da opptaket av henne og Thomas Winther som frakter liket av Ove Herman Øire rundt i gangene på Hotel Cæsar, har blitt lekket til sosiale medier. Siden Juni føler seg sikker på at Amanda står bak, kan det være at hun også ønsker seg råd fra Julie (som jo var den første til å innse at det var noe rart med Amanda). Etter noen uker er Juni tilbake i Norge, og ikke noe spesielt blir sagt om hvordan Julie reagerte på den siste utviklingen i familien.

Julie er tilbake i Oslo for å delta i Storm sin begravelse i juli 2017, men syns Juni virker veldig rar i begravelsen. Juni sier til Julie at hun har det helt fint og at det er bare begravelsen som setter henne litt ut. Etter begravelsen synes Julie at Juni oppfører seg rart igjen, etter som hun virker litt fjern når hun lager et måltid på kjøkkenet til familiemiddagen der hun kløner til en oppskrift, Julie ber Juni om å puste på henne fordi hun tror Juni har drukket, Juni blir fornærmet å Julie ber om unnskyldning, Juni sier det bare har vært mye i det siste, å Julie tilbyr seg å bli noen dager extra, Juni sier at hun ikke trenger det, fordi hun synes at det er best at hun og Vilja får litt alene tid etter det som har skjedd. Julie reiser med dette nok en gang tilbake til Paris, uten å vite at Juni faktisk begynner å drikke igjen like etterpå.

Galleri


Referanser og fotnoter[]

  1. I episode 126, sesong 30 står fødselsdatoen hennes oppført på tavlen med koder, noe Jens August bekrefter etter å ha snakket med henne. Første gang man får se tavla er datoen 14. februar, men den er i senere scener endret til 14. juli. Det samme gjelder Jens Augusts fødselsdato som endres fra 19. februar til 19. august. Poenget med endringen er tydeligvis at Julie skal være oppkalt etter måneden da hun er født, og det tilsvarende med Jens August.
  2. Julie ble opprinnelig sagt å være født i 1963, men siden karakteren senere skulle være i midten av 30-årene har hun fått et fødselsår rundt 1973. Dette siden Harald Hildring i episode 20, sesong 8 (i 2001) sier at Julie har vært en Anker-Hansen i 28 år. Dermed blir hennes fødselsår 1973. I sesong 30 blir det imidlertid vist et familiebilde fra 70-tallet, der Julie står ved siden av Jens August (1974-) og Eva (1975-). Her er hun helst fremstilt som yngre enn dem, kanskje bare et par år gammel mens de to andre er ca. 5.
  3. I en episode i år 2000 sa Julie at hun hadde vært sammen med Bob i fire år.
Advertisement