FANDOM


Knut arnerom513

Knut Arne på rom 513. Foto: TV2.

Solruns venninne på 513

Skyggen av en kvinne viser seg på rom 513. Er det Elins spøkelse? Foto: TV2.

Charlotte 513

Charlotte på rom 513. Foto: TV2.

Juniogrolv

Juni og Rolv på rom 513. Foto: TV2.

SkremtJens

Jens August mener seg å høre den døde Georgs røst fra rom 513. Foto: TV2.

Georg513

Georg, slik Jens August så ham på rom 513. Foto: TV2.

Rom 513, ep. 49, ses 34

Den siste scenen fra rom 513.

Før serien Rediger

Historien om hotellrom 513 strekker seg tilbake til hotellbrannen i 1988, utløst av Egil Espevoll da han begikk selvmord ved å krasje et småfly inn i Hotel Cæsar.

Solrun Jensen’s bestevenninne Elin Hermansen stod på badet på 513 da brannen startet, og da hun skjønte hva som foregikk, hadde døren gått i vranglås. Hun skrek og skrek, men da redningsmannskapene kom, var hun allerede død.

I serien Rediger

Siden denne tragedien unngår ledelsen vanligvis å leie ut rommet, fordi det skjer så mange merkelige ting der inne. Folk som sover der, sier at det de drømmer, pleier å gå i oppfyllelse. Man kan kjenne vinden gå gjennom veggene, og døra kan låse seg helt uten grunn. Det sies at det er Elin som går igjen. I begynnelsen av serien brukte Henning rommet til å gjemme seg for faren sin da han ikke torde å fortelle at han ville slutte med fotballen. Juni og Rolv brukte rommet til sin hemmelige affære. Blant dem som har opplevd underlige hendelser på rommet er Thomas Hildring, da han, Knut Arne, Tove og Benedicte var der for å spille inn en film i stil med The Blair Witch Project. Da de til sist rømte 513 i skrekk og lukket døren etter seg, fikk seerne kort observere skyggen av en kvinne i det tomme rommet, som om Elins ånd virkelig spøker der inne. Det var også her Henning, Solrun og Åge var tatt som gisler da Eivind Jordal vendte tilbake til hotellet for å få tilbake utbyttet fra ranet.

I tillegg var det her Henning tok nakenbilder av Charlotte. Det skal visstnok også være utrolig å ha sex på rom 513, og rommet har opp gjennom årene blitt brukt av flere forelskede par, som Juni og Rolv samt Juni og Magnus, og Ingrid Iversen og Bernard Shaw i januar 1999[1]. Det var også her Andrine ble voldtatt av Jerry Hansen. Arne Marcussen og Frøya Brun har også bodd der en liten stund.

Hotellrom 513 ble også brukt julen 2007 da Vilde og Svein satt vakt på hotellet da hotellet var stengt på julaften. Pelle og Belinda la blant annet en julepølse igjen på rom 513 og ringe ned til resepsjonen fra samme rom, mens Svein og Vilde trodde det var en gal massemorder som bodde der. I oktober 2012 ble rommet leid ut til Rock Young.

I mai 2014 var Jens August ennå oppbrakt etter å ha fått DNA-prøver som tydet på at han likevel ikke var Georg Anker-Hansens sønn, og på ett tidspunkt syntes han at han hørte den døde Georgs røst inne fra rom 513. Han låste seg inn og fant et rom med flagrende gardiner og et åpent vindu, men ingen var å se.

Noen dager senere hørte Jens August underlig musikk fra forskjellige deler av hotellet, og endte igjen med å låse seg inn på rom 513. Denne gangen fant han rommet uforklarlig fullt av eldre herrer i lystig lag, og en av dem vendte seg mot ham og viste seg å være Georg. Det antydes at Jens August er mentalt forstyrret når han opplever disse tingene.

Under halloween-festen i 2015 fylte Jenny og Joey rom 513 med halloween-effekter og lokket Pelle opp dit for å skremme ham. Da de spratt fram i spøkelsesdraktene sine, falt Pelle overende og slo bakhodet så hardt at han begynte å blø. Siden kollapset han i lobbyen. Heldigvis var det ikke noe alvorlig likevel.

Senere samme kveld tok Goggen med seg Amanda opp på 513 for å vise henne "spøkelsesrommet". På en plutselig innskytelse kysset han henne, siden han aldri hadde klart å bli kvitt sine følelser for henne selv etter at han fikk høre at de var halvsøsken. Amanda syntes kysset var avskyelig og gikk igjen, og Goggen satt tilbake full av selvforakt.

Blant alle halloween-effektene Jenny og Joey hadde hengt opp, var det også en renneløkke, og Goggen skrev et selvmordsbrev til Amanda der han fortalte henne at han ikke kunne komme over sine følelser for henne og derfor nå ville ta sitt eget liv. Goggen holdt allerede på å legge løkken om sin egen hals da Pelle banket på døren for å gi ham en beskjed. Pelle fikk aldri vite at han bare så vidt avverget et nytt avsnitt i den dyste historien om rom 513: Det kunne blitt åsted for et selvmord.

Noen måneder senere begikk en forstyrret Goggen likevel selvmord, ved å krasje sitt Cessna småfly inn i Hotel Cæsar julaften 2015. I mellomtiden var det blitt klart at Goggen var sønn av Rolv Espevoll heller enn Jens August, så Goggen etterlignet det hans bestefar gjorde i 1988, flystyrten som skapte legenden om rom 513 i første omgang.

Det er ikke klart om flystyrten i 2015 utløste en brann som i den i 1988; Goggen siktet seg inn på toppetasjen. Seks måneder senere er Hotel Cæsar imidlertid blitt totalrenovert fra lobbyen og opp, med en ny stil på vegger og dører. Rom 513 blir igjen vist i begynnelsen av sesong 34, og også der er det nå kommet en ny stil, med blåaktig farge på døren og veggene.

En mystisk gjest, Dominique Randers, har tatt inn der etter å ha spesifisert at han ønsket nettopp dette rommet. Noen av de ansatte, som Beate og Fiona, er nysgjerrige på denne underlige gjesten. De sniker seg inn dit mens han er ute og kikker på klærne i skapet, og Beate kan i alle fall fastslå at gjesten virkelig er en mann, å dømme etter jakken. Dette er starten på Mysteriet på 513, som ender opp med at stuepiken Jorun sier hun er datteren til Elin, som brant inne.

Det siste seerne for se av rom 513, er en spøkelsesaktig kvinne med lyst hår som befinner seg inne på rommet, så åpnes plutselig døren helt av seg selv...

Se også Rediger

Mysteriet på 513 (2017)

ReferanserRediger

  1. I sesong 1, episode 48.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.