FANDOM


Henning Nygaard
Henning02
Personalia

Navn Henning Nygaard
Kjønn Mann
Født 1982[1]
Bosted Florida, USA
Karriere
Yrke Fotballspiller (2000-)
Tidligere yrker Pikkolo (1998-2000)
Familie
Far Åge Nygaard
Mor Mercedes Gonzales Nygaard
Forhold
Tidligere partnere Charlotte Iversen (1998, 1999)
Tove Jensen (1999-2000)
Serieinformasjon
Sesonger 1-3
År 1998-2000
Skuespiller Stian Barsnes SimonsenFør serien Rediger

Henning Nygaard er enebarn. Han er sønn av Hotel Cæsars portiér gjennom mange år, Åge Nygaard og hans chilenske kone Mercedes som stakk av til Chile, til Åge og Henning sin store fortvilelse. Han vokste nærmest opp på Hotel Cæsar, hvor han ble venn med Tove Jensen og Charlotte Iversen, ettersom også deres foreldre jobbet der.

I serien Rediger

Henning er, sammen med Åge, den første karakteren som serien viser, og man får fra første stund vite at Henning er skolelei og skulker mye, noe Åge misliker sterkt. På fritiden spiler han fotball for Vålerenga, noe han i starten gjør fordi fotball er det eneste han vil. Åge ser seg lei skulkingen, og de to kommer stadig i uenigheter og diskusjoner. Henning på sin side har mest lyst å slutte på skolen for å satse hundre prosent på fotballen og heller få seg en jobb på hotellet. Dette går ikke Åge med på i starten, men gir etter siden Solrun og Ingrid overbeviser han om at det er til det beste. Åge gir Henning jobb på hotellet på de betingelsene at han jobber som pikkolo og satser fullt og helt på fotballen. Senere går Henning ganske fort lei av fotballen også, men fortsetter å spille for ikke å såre faren, da Åge er Vålerenga-patriot.

Hennings mor, Mercedes bryter gang på gang løftene om å komme hjem igjen til Norge, noe som sårer Henning. Han får mer kontakt med Tove da hun forteller han om hva som skjedde på hotellrom 513. Han blir også nærmere Charlotte da han redder henne fra hotellrommet til bandet "General Nuke". Savnet etter moren får etter hvert Henning til å stjele fra hotellets gjester. Dette gjør han for å få råd til en flybillett til Chile så han endelig kan få sett moren igjen. Dette oppdager direktørsønnen Albert Lunde, som han fra før av ikke kommer overens med. Albert finner det bittert at han ikke har noen bevis mot Henning, og stjeler selv en klokke, som han planter i Hennings jakke. Han får alle til å tro at Henning er tyven, noe som senere blir motbevist.

Det blir omsider ikke siste gang vi skal høre fra Hennings urene mel i posen. Etter Ranet i 1999 klarer Henning å lure til seg alle ranspengene. Han drar med seg Tove inn i hemmeligheten, og fra da av blir de to en periode jaget av Eivind Jordal, som hadde ranet hotellet.

Charlotte viser tidlig interesse for den kjekke pikkoloen, samtidig som Henning siden tidlige ungdomsår hadde hatt et godt øye til stuepiken Tove. Etter noe fram og tilbake blir han til slutt sammen med Tove, men forholdet blir vanskelig når Tove får problemer med narkotika. Hun roter seg via dette inn i økonomisk trøbbel grunnet narkotikagjeld, og Henning prøver å hjelpe henne, men uten hell.

Når kameraten Anders Bjørk dukker opp og lokker ham med å reise til USA og bo der, tar Henning med seg Toves dop-penger og forlater Norge.

Henning blir så etter sigende fotballspiller i Florida (ingen nyheter etter år 2000).

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Åge sier i episode 4, sesong 1 at Henning er 16 år.

Galleri

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.