FANDOM


Harshad Kapoor
HarshadKapoor2016
Personalia

Navn Harshad Kapoor
Kjønn Mann
Født 12. november[1]
Bosted Bor hjemme hos moren[2]
Karriere
Tidligere yrker Servitør på restauranten Aqua (kun én kveld)
Leder i India Invest (?-2013)
Ansatt i ledelsen på Hotel Cæsar (2013-2014)
Concierge på Hotel Cæsar (2014-2015)
Front desk manager (2015-2017)
Hotellsjef på Hotel Cæsar (2017-?)
Familie
Far Kapoor Senior ()
Mor Sarayu Kapoor
Søsken Adnan Kapoor
Adila Kapoor
Fire andre ikke-navngitte søsken
Fosterbarn Kai
Forhold
Nåværende partner Noor Ahmadi (2017-)
Tidligere partnere Norah Steen-Eriksen (?-2014)
Eva Rosenkrantz (2015-2017)
Serieinformasjon
Sesonger 30, 30, 30-34
År 2013, 2013, 2014-2017
Skuespiller Assad SiddiqueFør serien Rediger

Kapoor har sine røtter i Pakistan.[3] Tydeligvis har han også vært mye i nabolandet India. Han jobbet for Anish Singh i India Invest, og er tidligere gründer av et selskap. Han studerte i en tid i London sammen med søsteren, til foreldrenes store fortvilelse. Siden han snakker perfekt norsk, må han også ha tilbrakt mye av oppveksten i Norge.

På ett tidspunkt arbeidet han på prøve som servitør på Aqua, en finere restaurant på Aker Brygge, men det ble med en enkelt kveld.[4]

I serien Rediger

Harshad ledelsen

Harshad i kontorlandskapet. Foto: TV2

Kapoor og EVA

Kapoor og Eva i møte på Evas kontor.

Når Anish Singh dør i 2013, blir Harshad Kapoor kontaktet av Eva Rosenkrantz, administrerende direktør på Hotel Cæsar. Hun inngikk et pro forma-ekteskap med Singh like før han døde, og som hans "enke" har hun derfor arvet India Invest. Eva har funnet ut at India Invest består av flere datterselskap som driver med narkotika, pengevasking og smugling, og ønsker derfor å kvitte seg med firmaet. Harshad møter ledelsen, og de selger ham India Invest mot at han får 1% av aksjene i Hotel Cæsar. Eva lar seg imponere av Harshads forretningsevner, og velger å ansette han i ledelsen. De får senere god bruk for ham når han på Evas vegne tar kontroll over småaksjonærene i selskapet Universal Offshore. Dermed hindrer han hovedaksjonæren Arnfinn Lycke i å få full kontroll over et viktig patent i forbindelse med striden rundt Anker Island og Arnfinns kopiprosjekt Home At Sea. Harshad ønsker senere å jobbe på hotellet, og Eva gir ham stillingen som concierge.

Harshad

Harshad som concierge. Foto: TV2

Benedicte trist

Kapoor (t.h.) må fortelle Benedikte at han ikke er ute etter noe forhold. Foto: TV2

Plakater

Harshad unnskylder seg for Benedikte (t.v.) med plakater. Foto: TV2

Harshad var på ett tidspunkt i et forhold med Norah Steen-Eriksen, men gjør det slutt med henne når han innser han ikke har tid til henne. Etter dette faller resepsjonisten Benedikte for ham etter å ha oppfattet hans sjarmerende vennlighet som flørting. Harshad forstår etter hvert hva som foregår, og forteller Benedikte at han ikke er ute etter noe forhold. Hun godtar dette, men tar kort tid senere ut sykemelding. Senere møter han isfront fra alle de kvinnelige ansatte på hotellet - Benedikte har satt ut rykte om at han er en rundbrenner. Han oppsøker Benedikte som etter hvert forteller sannheten til de ansatte og ledelsen, men Eva ber ham ikke snakke mer med Benedikte. Han vil fremdeles beklage seg for henne, så han omgår Evas pålegg ved å holde opp plakater for henne på personalrommet hvor han har skrevet "unnskyld" på en rekke språk. Hun godtar dette, og de blir enige om å være venner.

Når Rahim Wasti begynner på hotellet, er det Harshad som blir hans "verge". Arbeidsinnsatsen til Rahim er svak, og Harshad går til slutt lei av at han stadig må mase på Rahim. Når Rahim møter opp bakfull med uniformen full av maling samme dag som en av bilene har fått spraymaling på seg for å dekke over en ripe, får Harshad nok. Han går opp til Juni og forlanger å få Rahim sparket. Juni ber derimot Harshad om å passe bedre på Rahim. Harshad går ned og forteller Rahim at han får beholde jobben, og han takker Harshad i den tro at det var han som overtalte Juni til å vise nåde.

Kapoor og Edvin

Da Kapoor prøver å snakke med "Edvin", blir han truet og kastet ut. Foto: TV2.

Harshad og Eva finner tonen etter at Jens August blir borte, og de får et nært forhold. Juni ser dette, og bruker Harshad til å få Eva over på sin side i kampen mot Erik Askeland som de i begynnelsen tror er deres halvbror Edvin Holte. Harshad tar derimot grep selv og går opp til Erik for å snakke med han, men ender opp med å bli kastet ut. Senere finner Eva og Juni ut at Erik er en bedrager, og Harshad hjelper dem med å samle bevis. Han finner video fra et overvåkningskamera der laboranten Nanna Henriksen bodde (kvinnen bak den forfalskede DNA-testen som skulle vise at "Edvin" er halvbror av Eva og Juni). Den viser at Erik oppsøkte henne rett før hun døde. Uheldigvis ble Harshad oppdaget av en detektiv ansatt av Erik for å overvåke stedet, og Erik skjønner at Harshad også prøver å finne ut av sannheten.

Han fortsetter å hjelpe Eva og Juni, men letingen blir satt på vent når han må hjelpe søsteren Adila Kapoor med å holde farens grønnsaksbutikk åpen mens faren er syk. Det viser seg at faren er mer syk enn antatt, og Harshad får melding at faren har havnet på sykehus. Dette gjør letingen av bevis mot Erik vanskeligere, da han må ta mer ansvar. Han prøver å forklare søsteren at han er opptatt, men hun mener han bør hjelpe til mer. Selv stikker søsteren av i "private ærend", og senere finner Harshad ut at hun studerer til å bli lege. Hun risikerer å miste studieplassen fordi hun uteblir fra timer for å jobbe i butikken, og Harshad mener hun bør fokusere mer på skolen. Senere finner Adila ut at Harshad har bidratt mye økonomisk i butikken, og hun velger å hjelpe til mer i butikken selv om det går ut over studiene.

I mellomtiden fortsetter Eva og Juni letingen etter flere bevis mot "Edvin", og bestemmer seg for å gå til politiet etter en pressekonferranse hvor "Edvins" pressmiddel lekker ut til media. De har ikke nok bevis, og politiet ber dem om å finne den ekte Edvin. Harshad husker at Erik hadde en narkoman på besøk i et par dager, og finner overvåkningsbilder av lobbyen fra den perioden. Han finner et bra bilde av den narkomane, og tror dette kan være den virkelige Edvin (nå kjent som Eddie Holte).

Eva kysser Harshad

Eva og Harshad kommer hverandre nær i San Francisco. Foto: TV 2

Eva og Harshad til sengs

Eva tar til sist steget ut med Harshad (t.h.). Foto: TV2

Harshad fortsetter letingen, og oppsøkte en adresse der Eddie har oppholdt seg mye. Der bor det i tillegg en annen mann, som ikke hadde sett Eddie på en stund. Han sier at Eddie hadde vært veldig ruset sist gang han så ham, men at han også hadde fått med seg mange penger. Det viser seg at Eddie ver en stor fan av bandet The Grateful Dead, som har konserter i USA på dette tidspunktet. Dermed bestiller han to billetter til San Francisco hvor han og Eva drar for å prøve å finne Edvin. Under turen kommer Harshad og Eva veldig nærme hverandre, og ender opp med å kysse hverandre. Dagen etter finner de Eddie og får overtalt han til å bli med de tilbake til Norge. Erik blir avslørt som en bedrager og spillet hans er over.

Dessverre for Harshad dør faren hans i samme periode, og han må overta butikken. Adila vil selge butikken, men Harshad får seg ikke til å selge farens livsverk. Han sier opp sin stilling på Hotel Cæsar, delvis for å ta over butikken, delvis fordi Eva avviste Harshads forsøk på et forhold.

Senere oppsøker Eva ham, og overtaler ham til å komme tilbake til hotellet for å jobbe som resepsjonssjef. Han godtar dette. Kort tid senere innleder de et seksuelt forhold som utvikler seg til å bli noe mer. Hun introduserer ham for familien og sin datter Jenny Augusta Anker-Hansen. Hun er skeptisk med tanke på at det ikke er lenge siden faren hennes forsvant, men Harshad blir etter hvert godkjent av henne. Jenny straffer Eva ved å overbevise henne om at hun har tenkt å konvertere til islam, Harshads religion. Eva tenner på alle plugger, og Harshad blir såret over at Eva har så mye i mot hans religion. Jenny avslører senere at det hele var et spill, men situasjonen skapte splid mellom Harshad og Eva.

Idas datter

En av gjestene føder en datter på hotellrommet, med Harshad (t.v.) som fødselshjelper. Foto: TV2

Harshad og Eva er begge enige om at de ikke ønsker barn, men etter at han må hjelpe en høygravid kvinne som føder på et av hotellrommene, innser Harshad at han ønsker barn. Eva er derimot ikke interessert i å ha flere barn enn Jenny. Dette fører til en stor krangel, og Harshad flytter fra Eva for å finne ut hva han ønsker. Han diskuterer saken med sin mor, men konkluderer med at det er kun Eva han ønsker.

Tilfeldighetene skal få det til at Eva kort tid etter blir gravid med ham likevel, noe han oppdager på en ganske indirekte måte: På badet finner han en positiv graviditetstest, og Harshad tror at enten Jenny eller hennes bestevenninne Sarah Persen er blitt gravid, blant annet fordi han overhørte en litt merkelig telefonsamtale mellom Sarah og en gutt. Jenny avviser imidlertid at Sarah skulle være gravid, og Harshad tenker seg da at det må være Jenny selv. Han legger press på henne for å få henne til å fortelle Eva dette, men da "sannhetens øyeblikk" kommer, innrømmer Eva at det er hun som har unnfanget et barn, med Harshad selv. Dette var ikke planlagt fra hennes side.

Harshad, som har funnet ut at han ønsker å bli far, vil veldig gjerne at Eva bærer fram barnet. Han tilbyr seg å ta det aller meste av fødselspermisjonen selv. Eva sier hun er ferdig med barn, og mener det uansett er stor fare for spontanabort, siden hun lenge har brukt spiral. Derfor får hun fjernet fosteret, noe som legger en belastning på forholdet mellom henne og Harshad.

Harshad frir

Harshad har fridd til Eva og fått ja, men hans egen mor (i bakgrunnen) er lite fornøyd. Foto: TV2

Ikke desto mindre kommer Harshad til at det er Eva han vil ha. Han frir til henne og får ja. Harshads egen mor Sarayu er til stede og er lite fornøyd med sønnens valg av livsledsager; hun synes Eva er for gammel og gjør seg til for andre menn. I ukene som kommer, forsøker Harshad å få Eva og Sarayu til å komme bedre overens, og manipulerer til og med ting slik at moren må flytte inn hos Eva en stund. Den vordende svigermor og svigerdatter er lenge ytterst skeptiske til hverandre, og det blir mange kulturkollisjoner, samme hvor mye Harshad forsøker å megle mellom dem. Først da Sarayu får se Evas oppriktige (skjønt ganske ubehjelpelige) forsøk på å stelle i stand en fullverdig idfeiring for Harshad, godtar hun Eva.
Harshad bursdag

Harshad blir feiret på personalrommet av flere av de ansatte, med Pelle i spissen. Foto: TV2.

Harshad blir "forfremmet" fra concierge til den nyopprettede stillingen Front Desk Manager, og han forsøker å innføre et helt nytt, elektronisk basert system for vaktlister. Pelle Krogstad er lite begeistret for det nye systemet (som han knapt forstår overhodet). Etter visse viderverdigheter i forbindelse med det nye systemet blir Harshad "degradert" til concierge igjen, noe Pelle føler hans manglende samarbeid har en del av skylden for. Grepet av dårlig samvittighet legger han inn et godt ord for Harshad hos ledelsen, og denne får tilbake stillingen som Front Desk Manager.

Eva-Harshad-gift

Tross alle odds ble Eva og Harshad faktisk gift. (Foto: TV2)

Utallige vanskeligheter oppstår i oppkjøringen til bryllupet med Eva, og da det store øyeblikket kommer og paret skal vies, er Harshad ved å trekke seg etter at Eva allerede har sagt ja. Han mener universet prøver å si dem noe. Imidlertid går Eva etter ham og overtaler ham til å gjennomføre vielsen.

Etter veldedighetsorganisasjonen til Eva, har Harshad og Ninni Krogstad funnet en bedre tone sammen. Ninni viser hvordan yoga fungerer på personalrommet, men det ender ikke så bra da han til slutt promper når hun står like bak. Han hjelper senere den gravide Ninni med å reparere en gammel vugge hun skal ha til sitt kommende barn. Harshad forærer henne til og med et stykke tre som han egentlig tenkte å bruke på sin og Evas seng, noe som kan virke som et symbol på han ikke lenger prioriterer forholdet til Eva. Når Eva oppdager at Harshad og Ninni tilbringer mye tid på verkstedet på Hotel Cæsar, blir hun sjalu. Harshad blir indignert når Eva tar dette opp med ham: Han spør om hun for alvor kan tro at han ville flørte med en høygravid medarbeider.

Ikke desto mindre fortsetter Eva å være svært oppmerksom hver gang hun ser Ninni og Harshad sammen, og ekteskapet begynner å lide alvorlig når Harshad gang på gang er hos Ninni for å støtte henne. Seerne vet at det aldri skjer noe erotisk mellom dem; Harshad har bare en dyp ømhet for den gravide Ninni. Han klarer ikke å la være å hjelpe henne på alle måter han kan, særlig når hun selv ber om støtte. En gang, da Eva har lagt mye arbeid i å forberede en "date" for seg og Harshad, melder han brått avbud fordi han fikk en telefon fra Ninni som endelig tvang seg til å besøke Goggens grav og der fikk et følelsesmessig sammenbrudd.

Eva blir etter hvert overbevist om at Harshad er utro med Ninni, eller at han i alle fall prioriterer henne svært mye høyere enn hun som skulle være hans kone. Etter en fuktig aften på en bar er Eva selv utro mot Harshad. Hun tilstår det for ham, men sier det bare var et tilfeldig ligg fordi hun var full. Etter dette forlater Harshad leiligheten en stund.

Han snakker til slutt med Ninni igjen og sier at han ikke kan nekte for at han har visse følelser for henne, men det står fast at Eva er den han har valgt til sin livspartner. Derfor forteller han Ninni at de to dessverre ikke kan sees mer, og går så tilbake til Eva. Det virker som om de to forsones, men etter en økt med "make-up sex" kommer Harshad til å si at han tross alt syntes synd på Ninni: Det må være vondt for henne at han avsluttet vennskapet deres. Eva reagerer kraftig negativt og spør om han har kjærlighetssorg over Ninni nå. Problemene i ekteskapet vedvarer.

Da vannet går for Ninni og hun må komme seg til sykehuset, er det Harshad hun ringer til (denne gangen via Evas mobiltelefon, så Eva vet godt hva som foregår). Han drar for å hjelpe henne, og Eva sitter snurt tilbake. På sykehuset er han til stede under hele fødselen, og personalet ser ut til å oppfatte ham som barnets far (han får til slutt klippe navlestrengen). Om morgenen må han forlate Ninni og hennes nyfødte sønn, men i den tro at Ninni sover, kysser han henne ømt før han går. Han sier han skulle ønske ting var annerledes. Det blir imidlertid avslørt for seerne at Ninni faktisk var våken og fikk med seg dette.

Ninni velger å adoptere bort barnet. Under åpningen av Cæsar+ får hun Harshad for seg selv og forteller hva hun har gjort. Han blir først opprørt, men innser så at dette var Ninnis avgjørelse å ta. Da han skal gi henne en avsluttende klem, dukker Eva opp og blir rasende fordi Harshad enda en gang ser ut til å være langt mer intim med Ninni enn med henne selv. Like etter går brannalarmen, og da Eva, Harshad og Ninni skal ta heisen ned, stanser den mellom to etasjer. Ninni er ganske uberørt, men Eva blir fullstendig overveldet av dødsangst, og får endelig oppleve at Harshad ser til henne og ikke til Ninni. Han trøster sin kone så godt han kan, og da strømmen kommer tilbake og heisen går helt ned, ender Harshad og Eva opp i tett omfavnelse utenfor hotellet. Han forsikrer den tårevåte Eva at det nå er "over", og snakker tydeligvis like mye om problematikken rundt Ninni som om den ubehagelige opplevelsen i heisen.

Eva begynner med veldelighetsarbeid og gjør særlig Kai Lundby til sitt prosjekt. Harshad (og også Jenny) blir fortørnet når Eva ganske på egenhånd beslutter at Kai skal få komme og bo hos dem; Harshad setter ikke pris på å plutselig bli fosterfar for en syttenåring uten å engang bli spurt på forhånd. Han og Eva begynner å krangle mer.

Amanda Anker-Hansen forsøker å slå inn en kile mellom Harshad og Eva ved å gi ham oppgaver som overlapper med hennes stillngsbeskrivelse, og på ett tidspunkt forsøker hun å friste Harshad med en nyopprettet stilling, men han takker til sist nei.

Siden, da Kai vil ut av Evas leilighet, utnytter han en anledning da hun kommer full hjem og sovner i sengen hans. Dagen etterpå påstår han løgnaktig at Eva hadde sex med ham, noe hun selvsagt nekter for, men Harshad vet ikke hva han skal tro.

Etter hvert flytter Harshad ut og hjem til moren sin. Han og Eva har en samtale om at de mest sannsynlig ikke kan være sammen igjen uten å krangle.

Noen måneder senere blir han sammen med barnelegen Noor Ahmadi. De planlegger å gifte seg, men på selve bryllupsdagen bestemmer Harshad seg for å avlyse bryllupet fordi han innser at det er Eva han elsker. Da han oppsøker Noor for å fortelle det, får han i stedet nyheten om at hun er gravid.

Trivia Rediger

Harshad Kapoors bilnummer, synlig på lappen til mannen som på "Edvins" vegne skal feste en sporer til bilen hans, er UF 34812.

I episode 29 av sesong 30, kort etter at Eva har møtt Harshad for første gang og virker sjarmert av ham, bemerker Jens August sarkastisk: "Er han kjekk? Gift deg med ham, du!" Tre år senere, i sesong 32, blir de to ganske riktig gift.

Galleri


Referanser og fotnoter Rediger

  1. I episode 42 i sesong 32 feirer de ansatte Harshad sin bursdag.
  2. Han forteller i episode 17, sesong 34, at han bor midlertidig hjemme hos moren.
  3. Som opplyst i episode 35, sesong 31.
  4. Dette forteller han til Eva i episode 57, sesong 31.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.