FANDOM


Hans-Herman Rosenkrantz
Hans Herman
Personalia

Navn Hans-Herman Rosenkrantz
Kjønn Mann
Død 5. mars 2010[1]
Familie
Barn Hermine ()
Forhold
Tidligere partnere Ada Rosenkrantz[2] (?-? )
Cathrine Hove Rosenkrantz (2010)
Serieinformasjon
Sesonger 26-27
År 2009-2010
Skuespiller Espen HanaHans-Herman og Hermine

Hans-Herman med sin datter Hermine.

Før serien Rediger

Hans-Herman er av norsk opprinnelse, og enkemann etter at konen Ada døde. Sammen med Ada hadde han én datter, Hermine. Han er fadder for sin kusine Eva Rosenkrantz' barn, Jenny Augusta Anker-Hansen under hennes dåp i 2005, før han reiser med familien til USA. Sent i 2009 reiser han tilbake til Oslo.

I serien Rediger

Tilbake i Norge blir han raskt investor i Anker-Hansen konsernets prosjekt, Yggdrasil. Prosjektet blir imidlertid snart stanset. Senere kjøper han 43 % av aksjene i konsernet som er på avveie hos en sveitsisk bank. Under samme periode treffer han Cathrine Hove, som han innleder et forhold til. Samtidlig får han vite at han har kreft i bukspyttkjertelen og kun har noen måneder igjen å leve. Han forsøker å skjerme menneskene rundt seg, og velger å ikke fortelle om sykdommen til noen mens han sikrer en trygg fremtid for Hermine. Han forteller om situasjonen til kusinen og hennes mann Jens August Anker-Hansen, og Eva lover å stille opp som verge for datteren når han selv er borte.

Cathrine og Hans-Herman gifter seg

Hans-Herman gifter seg med Cathrine.

Cathrine finner på sin side ut om sykdommen før han selv forteller, og aner muligheter for arv. Hun frir til ham, og han svarer ja i god tro. Cathrine sørger i sin tur for at Hermine finner ut av det hele, og sammen konfronterer de Hans-Herman. De bestemmer seg for å leve lykkelige den siste tiden, men lykken blir kort, siden det blir avslørt at Cathrine visste om sykdommen før frieriet. Hans-Herman får også vite at Eva og Jens-August har konspirert for å skaffe seg aksjene hans. Han forteller både Cathrine, og Eva og Jens-August hvor skuffet han er. Han tilgir dem til slutt, og gifter seg med Cathrine noen få timer før han dør.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Denne datoen referer til datoen på Hans-Hermans gravstein. På TV ble Hans-Hermans død vist 5. oktober 2010.
  2. I episode 71, sesong 27 kommenterer Eva at det er mange i lobbyen i forbindelse med Musikkrosen. Til dette svarer Hans Herman at «ja, dette ville Ada ha likt.» At Hans-Hermans avdøde kone og Hermines mor het Ada stod også oppført i teksten om Hermine i karaktergalleriet på Hotel Cæsars offisielle Facebook-sider i 2010.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.