Hotel Cæsar Wiki
Advertisement

I serien[]

2000-2005[]

Georg «Goggen» Anker-Hansen jr.
App full proxy.jpeg
Personalia

Navn Georg «Goggen» Anker-Hansen jr.
Kjønn Mann
Født 20. november 2000[1]
Død 24. desember 2015[2]
Karriere
Tidligere yrker Ansatt hos Rasmus Mohn (2015)
Konsernsjef for Anker-Hansen konsernet (2015)
Trainee på Hotel Cæsar (2015)
Familie
Far Rolv Espevoll ()
Fosterfar Jens August Anker-Hansen
Mor Ninni Krogstad
Fostermor Eva Rosenkrantz
Halvsøsken Henry Krogstad
Forhold
Tidligere partnere Runa Jørgensen (2009-2011) ()
Vanessa Nyman (2011)
Hermine Rosenkrantz (2011-2012 ()
Serieinformasjon
Sesonger 5-19, 26-28, 31-32
År 2000-2005, 2009-2012, 2015
Skuespiller Erika Alicia H. Tellmann (2001-2002)
Stian Kjensli (2004-2005)
Tarjei Westby (2009-2012, 2015)
Pluss noen ukjente skuespillere før Stian Kjensli.


Georg Anker-Hansen jr. kom til verden 20. november 2000. Ninni Anker-Hansen fødte ham under dramatiske omstendigheter. Hun hadde vært gift med Jens Augusts far, som døde året før, og hadde tilbrakt en natt med Jens August etterpå, uten at det hadde betydd at forholdet mellom Jens August og Ninni var bedre; det forble turbulent. Men hvem som var barnets far kunne man ikke prøve å finne ut like etter at barnet var født; hjertekomplikasjoner gjorde det nemlig altfor risikabelt å ta en farskapstest for øyeblikket.

Det var Ninni sin kjæreste Rolv Espevoll som var der som en far, og han håpet at han faktisk var faren. Seinere viste det seg at han faktisk var det.

Rolv, Ninni og Goggen i slutten av november 2000, like etter at Goggen har kommet til verden. Foto: TV2

Jens August proklamerte tidlig at han ikke ønsket å ha noen kontakt med den potensielle sønnen. Ninni oppkalte sønnen etter mannen hun hadde elsket, og som hun hadde arvet et konsern av: Georg Anker-Hansen. Til hverdags kalte hun ham Goggen. Da Ninni og Goggen skal reise hjem fra sykehuset, eksploderer taxien de er i – og Rolv står hjelpeløs og ser på. Ninni havner i koma, og Rolv sitter igjen med Goggen.

Goggen reddes akkurat ut av taxi-ulykken.

Jens August befinner seg i Bergen og er opptatt med utdanning; han bryr seg lite om situasjonen. Noe av det første Goggen får oppleve, er å bli kidnappet av sin egen mormor, Gjertrud Krogstad, som har oppsøkt hotellet i forkledning, etter at Ninni havnet i koma. Kidnappingen varer riktignok ikke lenge, da Ninnis bror Svein oppdager moren; og selv om Gjertrud hevder at hun vil ha retten til å oppdra Goggen, bestemmer Svein, Rolv og Georgs mor Astrid at det er Rolv som skal ta seg av Goggen foreløpig.

Det var Astrid som kjempet for at man skulle ta en farskapstest av Goggen, med prøver av både Rolv og Jens August, men Rolv nektet lenge. Etter å ha gitt Jens August penger for å ta farskapstest, og han hadde vendt tilbake fra Bergen, blir det tatt en test. Familien får høre at Jens August er Goggens biologiske far.

Astrid truer Jens August med at han ikke får pengene sine om han ikke tar seg av Goggen, og en sønderknust Rolv må overlevere Goggen til Jens August. Astrid vil at Jens August skal flytte inn i toppetasjen, sammen med Goggen – men det første Jens August gjør er å stikke av og overlate til Astrid ansvaret for barnet. Jens Augusts søster Julie er den som må trå til. Hun ber Rolv flytte ut av toppetasjen, for at hun skal kunne flytte inn og ta seg av nevøen, og slik blir det.

Foreldreforholdene for Goggen det første året var til stadighet kaotiske, Jens August vendte tilbake igjen, og fikk atter omsorgen – men han overlot gutten ofte til andre, som sin daværende flamme Benedicte Brubak. Han prøvde også å ansette en barnepike en liten periode. Til tross for uvennskapet mellom Krogstad-familien og Anker-Hansen-familien kom de sammen til dåp 17. mai 2001, da Georg jr. ble døpt.

I slutten av november 2001, etter å ha ligget et år i koma, våkner Ninni opp, og det første hun utbryter er: «Goggen!» Svein og Gjertrud mener Ninni kan kreve full omsorgsrett for Goggen, men det vil hun ikke selv. Jens August og Ninni finner overraskende tilbake til hverandre, helt til hun finner ham til sengs med barnepiken Mille. Allikevel, selv om Ninni gjerne ville hatt omsorgen alene, forstår hun at Goggen også bør være med Jens August. Han takker henne med å reise til St. Tropez og feire julaften med Goggen og elskerinnen.

Goggen - januar 2002. Foto: TV2

Ninni og Goggen i 2002. Foto: TV2

Etter mye krangling og frem og tilbake blir Ninni og Jens August enige om delt omsorg. Samtidig legger Jens August en slu plan for hvordan han skal lure konsernet ut av Ninnis hender; han drar til Paris for å forfalske Georgs testamente, og da han kommer hjem begynner han sakte, men sikkert å gjøre tilnærmelser mot Ninni. Ninni lar han flytte inn i toppetasjen, og kjærligheten blomstrer, i alle fall fra Ninnis side. Den lille familien på tre har endelig en normal, stabil hverdag sammen. 14. november 2002 står bryllupet mellom Goggens (antatte) foreldre.

Men lykken er kortvarig, Ninni finner fort ut at Jens August bare giftet seg med henne for å få makt over konsernet, og hun vil kaste ham ut, få ekteskapet annullert, og få full foreldrerett over Goggen. Samtidig inntreffer Astrids 90-årsdag, som feires med maskeradeball på hotellet, og Julie har gjemt en pistol i vesken – ettersom hun har planer om å drepe sin forlovede Arne Marcussen, som hun nå innser er fullstendig falsk. Ninni tar pistolen fra Julies veske, og skyter først Arne (som har likt kostyme som Jens August), deretter Jens August selv. På denne måten mister altså Goggen moren sin; etter at hun har drept Arne, og gjort Jens August blind, blir hun dømt til 12 års fengsel.

Goggen sammen med sin mormor Gjertrud i Gjertruds villa i 2003. Foto: TV2.

Goggen i 2005.

Goggen blir altså boende hos onkel Svein og hans daværende partner Benedicte Brubak. Etter en stund fikk Jens August tilbake synet sitt, og han bestemte seg for å ta seg av Goggen igjen. Inn i livet hans kommer også Eva Rosenkrantz, som Jens August snart gifter seg med. Eva blir den morsfiguren Goggen vokser opp med, og fra hennes perspektiv blir han også så godt som hennes egen sønn. I 2005 føder Eva Jenny Augusta, oppfattet som Goggens halvsøster.

Goggen sammen med sin fosterfar Jens August og fostermor Eva, som han tilbragte mest tid sammen med i oppveksten før han ble sendt til kostskole i Sveits. Foto: TV2.

Bare 6 år gammel blir Goggen sendt til kostskole i Sveits. Han er arvingen til konsernet en dag, og både Astrid og Jens August er for idéen, selv om Eva og Svein høylytt reagerer på å sende ham avgårde. For lille Goggen blir oppveksten hard, overklassemiljøet i Sveits er langt fra enkelt å forholde seg til - familien ser han bare i feriene, og får dermed ingen nære relasjoner til noen av sine familiemedlemmer. Siste gangen vi ser han for denne gang er i sesong 19 episode 27.

2009-2012[]

Etter flere års opphold på kostskolen blir han, i 2009, kastet ut etter å ha havnet i et slagsmål med en Fredrik Torp, hvor resultatet var at han havnet i koma. Han reiser hjem til Oslo, nå som tenåring. Når han endelig treffer sin antatte far på Hotel Cæsar, blir Jens August ikke svært imponert over at Goggen har prestert å bli kastet ut, og vil sende ham tilbake til Sveits. Selv er han imot, og vil ikke tilbake, og skaffer seg skoleplass på OIPG (Oslo Internasjonale Private Gymnas). Senere den kvelden feirer de at han er tilbake i byen, og han hilser på både gamle og nye familiemedlemmer, blant annet Storm Liland, Jens Augusts halvbror. Han kommer godt overens med Storm, i motsetning til sin antatte far Jens August, som han ikke er på bølgelengde med. Eva bestemmer seg for å bringe familien sammen, og flytter sammen med Jenny inn i toppetasjen igjen. Goggen velger også å ikke ha noen form for kontakt med Krogstad-familien, til Sveins store skuffelse.

Runa og Goggen møtes for første gang.

Goggen sliter med å få seg venner på OIPG, siden fetteren til Fredrik, Christian Torp, er den mest populære på skolen, og de to havner stadig i slosskamp. Senere blir Goggen venn med Philip Grøgård i klassen, og sammen med han, drar de og to jenter til Huk på tur. Da Goggen skal ta seg en dukkert, møter han en jente som han faller pladask for ved en bøyle i vannet. Hun blir også tiltrukket av han, og da Goggen skal dra hjem igjen med Philip og jentene, drar Goggen tilbake til stranden for å finne henne. Han lykkes ikke i søket, og må reise alene hjem. Ved senere anledninger er de nær ved å møtes på Huk og på Hotel Cæsar, men skjebnen står dem ennå ikke bi. Goggen får en dag scooter av faren, og roter seg vekk i byen. Da han går inn på dagligvarebutikken ICA, møter han til slutt på jenta, og det viser seg at hun jobber der. Jenta presenterer seg som Runa Jørgensen, og det tar ikke lang tid før de to blir kjærester. Det Goggen ikke vet, er at at Runa er Sveins stedatter, og dermed en uekte Krogstad. De skjønner begge at foreldrene ikke vil sette stor pris på forholdet.

De forsøker å holde det hemmelig, men forholdet kommer til slutt for en dag, med varierte reaksjoner. Både Runas mor Bea og senere Svein godtar det. Jens August og Eva, derimot, fordømmer forholdet, og ønsker heller at han er sammen med Hermine Rosenkrantz, datteren til hovedinvestoren i konsernet. De må etter hvert se slaget tapt, men fortsetter å oppfordre Goggen til å bruke tid med Hermine. Hermine selv er også interessert i Goggen, og prøver seg på han flere ganger. Etter gjentatte forsøk blir hun nødt til å innse at Goggen bare vil være en god venn.

I 2011 begynner forholdet med Runa å skrante, og den "udødelige kjærligheten" svinner etter hvert hen. Goggen er i en periode sønderknust, men livet går videre, og han finner tonen med Vanessa Nyman. Vanessa har på sin side store komplekser med kroppen sin, og sliter med å slippe Goggen innpå seg i frykt for at han vil mislike kroppen hennes. (I særdeleshet har hun gått med innlegg i BH'en, og ser for seg at Goggen vil kjenne seg forferdelig skuffet og bedratt om han skulle oppdage at brystene hennes er litt mindre enn hun har gitt inntrykk av.) Goggen tar Vanessas stadige unnvikenhet personlig og tror det er han det er noe galt med. Forholdet holder på å stagnere før det i det hele tatt har begynt, men Vanessa tar til slutt mot til seg og forteller om problemene sine. Goggen forsikrer henne om at det ikke er noe i veien med kroppen hennes, og forholdet fortsetter.

Goggen trer nå inn i sitt siste år på OIPG, og russetiden er i gang. Han stiller til valg som president for blårussen, men møter problemer med Christian Torp som største konkurrent. Christian sørger for å sverte både Goggen og kampanjen hans, og Goggen blir oppfordret til å ta igjen med samme mynt. Goggen ønsker ikke å synke ned på konkurrentens nivå, men ser seg allikevel nødt til å gjøre det for å vinne valget. Kort tid senere kjøper Goggen og vennene hans seg en russebuss, og overtaler Pelle til å hjelpe seg. Etter hvert gidder de ikke mer, og overlater alt til Pelle. En dag stjeler de nøkkelkortet hans, og bruker det til å låse seg inn på et hotelrom for å forsyne seg av minibaren. I fylla raserer de Joli, og siden ingen av vennene gidder å ta ansvar, blir Goggen nødt til å ta på seg hele skylda slik at Pelle ikke blir sparket.

Goggen gifter seg med Hermine Rosenkrantz.

Goggen har krasjet i en lyktestolpe. Foto: TV 2

Cathrine drar Hermine bort til Goggens bil. Foto: TV 2

Jobben som russepresident krever sitt, og Goggen får så mye å gjøre at det blir liten tid til Vanessa. Flere russejenter klenger seg innpå ham, noe Goggen ikke har noe imot. Vanessa blir stadig mer sjalu, faktisk så sjalu at hun til slutt klipper håret av ei russejente fordi hun (med urette) mistenker jenta for å ha hatt sex med Goggen. Når Goggens russebuss blir sabotert, planlegger guttene hevn, noe som nok en gang går utover avtaler med Vanessa. Goggen blir arrestert for sabotasjen, og fremstår lite ydmyk i media etter hendelsen. Til slutt innser Goggen hvem han har blitt, og velger å frasi seg jobben som russepresident for å kunne fokusere på forholdet med Vanessa. Det han ikke vet, er at Vanessa har fått øynene opp for en annen mann, nemlig Jens August. Flere uker senere oppdager Goggen Vanessa og Jens August til sengs sammen, og stikker av til New York, der han oppsøker Hermine. De gifter seg i sjømannskirken kort tid etter hans avkomst. Det viser seg at i Hans Hermans testamente står det at Hermine får full rådighet over sine aksjer dersom hun gifter seg med Goggen, noe sistnevnte planlegger å bruke for å ta hevn over Jens August. Han reiser tilbake til Oslo for å informere styret om at han og Hermine nå eier 43%.

Goggen ender opp full bak rattet etter åpningen av Fugleholmen Eco Retreat på vei for å treffe Hermine og krasjer i en lyktestolpe. Hermine, som har gått ham i møte, løper over veien for å se hvordan det gikk med Goggen, men blir påkjørt og drept av Cathrine. Cathrine flytter liket så det ser ut som at det var Goggen som kjørte på Hermine. I en periode blir Goggen klandret for drapet, men sannheten kommer til slutt for en dag. Nå sitter han igjen med alle Hermines 43 % i konsernet, en aksjepost han ikke har videre lyst til å beholde. For å bevare balanse i konsernet deler han derfor råderetten over aksjene sine mellom faren, Eva og tanten Juni. Han gir også bort 2 % til Runa, som vil bli tungen på vektskålen i konsernet, med mulighet til å løse saker hvor ledelsen er splittet. Episoden fører Goggen nærmere Runa, og gamle følelser blusser opp igjen. Runa har imidlertid fått seg en ny kjæreste, som Goggen innser at han ikke kan konkurrere med. Til slutt trekker han i noen tråder og skaffer seg en plass ved Harvard University i USA, hvorpå han reiser fra landet kort tid etter.

De neste årene går med til studier på business management ved Harvard, og Goggen avlegger også flysertifikat. Han og noen andre norske studenter vinner også en slags businesspris. Dette gjør en jente som kaller seg Amanda Delaroche oppmerksom på denne Georg Anker-Hansen jr. Hun tar kontakt med Goggen omtrent et halvt år før han vender tilbake på skjermen, og de blir venner. Han begynner også å få dypere følelser for henne.

Goggen og Amanda ankommer Hotel Cæsar. (Foto: TV2)

2015[]

30. april 2015 gjør Goggen comeback i serien og tar med seg Amanda fra USA. De møter midt i flashmob-eventet like ved Hotel Cæsar. Når eventet er ferdig, ønsker Goggen Amanda velkommen til Hotel Cæsar. Få dager etter de kom til Norge, ser de i et familiealbum. Amanda er påfallende nysgjerrig på faren til Goggen, men Goggen har et anstrengt forhold til sin antatte far og vil ikke snakke om ham. Han antar at faren er på en "egotripp" i utlandet et sted. (Jens August har på dette tidspunkt vært borte i ca. et år; Erik Askeland overlot ham til en uviss skjebne i en brennende bygning, men det vet ikke familien noe om.)

Goggen ser i familiealbum. Foto: TV2

Goggen legger ikke skjul på at han liker Amanda, selv om hun viker unna hver gang han vil være intim med henne. Julie mistenker at Amanda driver et eller annet spill, men Goggen tar sin studievenninne i forsvar.

Imidlertid fortsetter Amanda konsekvent å holde en viss avstand til Goggen. Hun lar være å tydelig avvise hans interesse for henne, men når han vil kysse eller kjærtegne henne, manøvrerer hun seg alltid ut av situasjonen.

Goggen har følelser for Amanda, men det er merkelig vanskelig å engang få et kyss av henne. Foto: TV2

Goggen blir frustrert og rådfører seg med Jenny, som råder Goggen til å vise Amanda hvem Georg Anker-Hansen jr. virkelig er. Goggen vil slå på stortromma ved å ta Amanda med seg i et privatfly, ta henne over en åker der han har fått folk med ljå til å skrive JEG ELSKER DEG, AMANDA i kornet med kjempebokstaver, og deretter fri til henne.

Amanda ser skyldig ut mens Goggen får nyheter om henne. Foto: TV2

Nettopp som Amanda og Goggen er på vei ut døren i respepsjonen, kommer imidlertid sannheten om Amanda på bordet. Storm overhørte en merkelig telefonsamtale mellom Amanda og hennes mor, og siden hun like etterpå kom til å miste mobiltelefonen sin, fant Storm ut hvilket nummer hun hadde ringt. Hun var i kontakt med en Farah Martins, et navn Juni kjenner igjen: Det er en afrikansk kvinne som Jens August en gang gjorde gravid, og som dukket opp på Hotel Cæsar og forlangte penger til abort. Men noen abort tok hun tydeligvis aldri, og resultatet ble Amanda: Det virker dermed som om hun og Goggen har samme far, og Goggen er sjokkert over å oppdage at han har vært tiltrukket av sin egen halvsøster!

Goggen reagerer ikke bra når han får høre at kvinnen han var forelsket i, er hans halvsøster. Foto: TV2

Etter denne avsløringen blir Goggens følelser for Amanda høyst problematiske. Han klikker i toppetasjen, velter bordet og river opp en pute. Siden finner han roen igjen, men er fryktelig sår på Amanda: Hun forstod at Goggen var tiltrukket av henne, men selv om hun visste om slektsskapet, utnyttet hun ham for å få foten innenfor i Anker-Hansen-familien.

Amanda klarer imidlertid å skaffe seg en aksjepost i Cæsar, og ifølge vedtektene er Juni dermed forpliktet til å finne en jobb til henne på hotellet. Goggen blir ikke glad når han finner ut at hun er blitt ansatt og at han dermed vil måtte omgås henne. Snart kommer det enda en ansatt han helst ville unngått: Etter ferdig sonet straff slipper hans biologiske mor Ninni Krogstad ut av fengsel, og Juni mener det kan være bra for Goggen å møte sin mor i "kontrollerte former". Hun gir derfor Ninni stillingen som husøkonom.

Goggens første, famlende møter med moren blir vanskelige, og han behandler henne svært kjølig. Han verken kjenner henne eller er interessert i å lære henne å kjenne. Han ombestemmer seg imidlertid når han får høre at Ninni har tenkt til å forlate Oslo og flytte til Drammen. Mor og sønn bygger sakte men sikkert opp et forhold, og Goggen begynner til og med å omtale Ninni som "mamma". Rundt disse tider blir Goggen innkalt til en helsesjekk i forbindelse med en jobbrelatert forsikring, hvor også Ninni må være med for å kartlegge eventuelle arvelige sykdommer.

Til tross for at Goggen nå vet at Amanda er datter av Jens August, og dermed hans halvsøster, klarer han ikke å blokkere følelsene sine for henne. Mens de to arbeider med plusshotellet må han gang på gang forlate rommet fordi følelsene han har for henne blir for mye for ham. Under halloween-feiringen på hotellet topper det hele seg med at Goggen tar henne med til rom 513, hvor han kysser henne. Amanda betegner hendelsen som avskyelig, og prøver å ta avstand fra ham i ettertid i situasjoner som ikke er jobbrelaterte. Like etter at hun forlot ham på rom 513, var Goggen så full av sorg og selvforakt at han var nær ved å begå selvmord, men han ble tilfeldigvis forstyrret i siste liten og gjennomførte det ikke.

Ninni blir etter hvert innkalt til et nytt møte med legen i forbindelse med helsesjekken, hvor hun får en sjokkerende beskjed: blodprøvene som ble tatt viser at Goggen har en helt annen blodtype enn Jens August (og sannsynligvis henne selv), og med det avsløres det at Goggen ikke kan være sønn av Jens August, og dermed ikke er en ekte Anker-Hansen. Ninni velger å fortelle Goggen den sjokkerende nyheten etter bare noen dager, og han får samtidig vite at det er Rolv Espevoll som er hans biologiske far. Goggen tar ikke avsløringen tungt, tvert imot setter den nytt liv i håpet om en romanse med Amanda, nå som han vet at de ikke er søsken likevel.

Under et møte med både Amanda og hele familien avslører Goggen at han er sønn av Rolv Espevoll heller enn Jens August. Samtidig sier han fra seg den nye stillingen som konsernsjef han nettopp hadde blitt tildelt, siden Juni tidligere sa at bare en Anker-Hansen kunne lede konsernet, og Goggen ikke lenger regner seg som en.

Juni og resten av familien reagerer først med sjokk, men Goggen får snart forsikringer om at ingen vil vende ham ryggen og at han fremdeles regnes som en del av familien. Det som står Goggen selv i hodet, er imidlertid å få snakket med Amanda, i håp om at hun er villig til å gå inn i et forhold til ham: De er jo ikke søsken likevel. Dessverre avviser hun ham og sier at hun aldri kan elske ham på den måten.

Goggen skriker atter i frustrasjon: Amanda vil ikke ha ham selv når det viser seg at de ikke er søsken, og han har tapt stillingen som konsernssjef til henne. Foto: TV2

Goggen føler nå at han har tapt alt, men etter å ha blitt oppfordret av moren, oppsøker han Juni og ber om å få tilbake konsernsjefstillingen. Juni informerer ham om at hun allerede har tildelt Amanda stillingen, og at vedtaket ikke kan omgjøres ettersom kontrakten er signert. Det svartner for Goggen idet han skal forlate hotellet, han får et slags sammenbrudd og knuser i raseri bysten av Georg.

Goggen føler seg nå avvist og forkastet av familien (skjønt hans problemer snarere skyldes hans egne utsagn og valg, og Juni forsikret at hun aldri ville vende ham ryggen). Han går til Cæsars største konkurrent og "erkefiende" Rasmus Mohn, forteller at han ikke er sønn av Jens August og tilbyr sine tjenester. Mohn krever at Goggen graver opp noe kompromitterende om Cæsar for å bevise at han har byttet lojalitet.

Da moren Ninni oppfatter at Goggen nå forsøker å spionere for Rasmus Mohn, innser hun til sin fortvilelse at Goggen nå er på nippet til å brenne alle broer i forhold til familien sin. Hun går selv til Mohn og tilbyr ham sine tjenester hvis han bare vil holde seg unna Goggen, og Mohn gir henne et pikant oppdrag (se Nils Håkenaasen) som koster henne forholdet til hennes egen kjæreste Atle Søgård. Mohn holder faktisk ord og avviser Goggen etter dette, noe som imidlertid bare får ham til å føle seg enda mer mislykket. Han verken innser hva Ninni har ofret for ham eller har noen takknemlighet mot henne.

Goggen begynner å grave i Espevoll-familiens historie, og merker seg at han har litt av en familiebakgrunn: Hans bestefar Egil begikk selvmord ved å krasje et privatfly inn i hotellet, og hans far Rolv endte opp som kokainmisbruker og skjøt til slutt nitten personer på hotellet før han også drepte seg selv. Siden begikk også Goggens onkel Scott Wallace selvmord. På toppen av alt er også hans mor en morder. Goggen begynner å tenke at han selv må være et slags monster også, og på en måte virker han klar til å omfavne mørket han føler i seg.

På Junis forslag blir den deprimerte og stadig mer ustabile Goggen sendt til en psykolog hun kjenner. Hun tar en grundig utredning på ham og foreslår at han må få seg en hobby, som et fristed der han kan være for seg selv. Goggen tok flysertifikat mens han var i USA, og har gode minner om flygingen. Han går til anskaffelse av et småfly.

Goggen hos psykolog Tora Vigvold.

Psykolog Tora Vigvold hjelper Goggen med å finne ut at han ønsker et godt forhold til moren. Goggen hadde nylig nesten gitt henne opp da han oppdaget at hun hadde gått til anskaffelse av en pistol (fordi hun planla å myrde Rasmus Mohn), men mor og sønn finner tonen igjen, og sammen kaster de våpenet i sjøen. Goggen har også fått noen nervetabletter han skal ta, og det virker som det går litt bedre med ham.

Goggen avslører for moren at han har kjøpt et småfly, og begynner å planlegge en tur han skal ta henne med på, helt ned til Sri Lanka og videre til Maldivene.

Rasmus Mohn driver imidlertid utpressing mot byråd Håkenaasen ved hjelp av sex-videoen Ninni tok opp i bytte for at Mohn skulle holde seg unna Goggen. Mohn klarer å få gjennom et vedtak om at Hotel Cæsar skal rives og tomten overlates til ham selv. Pelle overhører en samtale mellom Ninni og hennes eks-kjæreste Atle Søgård der sannheten kommer fram, og han klarer ikke lenge å holde dette hemmelig for Juni.

Goggen og Ninni er begge invitert til julemiddagen i toppetasjen, men Juni klarer ikke i lengden å legge bånd på sin nye motvilje mot Ninni. Juni har nå en sjanse til å få omstøtt vedtaket om at hotellet skal rives, hvis Ninnis vitnemål kan bevise at byråden har vært utsatt for utpressing, men av en kommentar får hun det for seg at Ninni har tenkt å flykte til Maldivene. Hun ringer derfor politiet og får dem til å ta Ninni i varetekt.

Goggen med moren Ninni og "tante" Juni på den fatale julaften 2015. Foto: TV2.

Goggen har nettopp på eget initiativ sluttet å ta nervetablettene sine fordi han ikke føler at han trenger dem, og det er et fryktelig slag for den ustabile unge mannen å se sin egen mor bli arrestert. Han ender opp i en seng i toppetasjen og hører dem han ikke lenger regner som sin familie, spise julemiddag og kose seg etter beste evne, mens Ninni er i varetekt.

Goggen skal til å krasje småflyet sitt inn i Hotel Cæsar. Foto: TV2

Brått forlater han toppetasjen og drar for å hente flyet sitt. På politistasjonen trygler Ninni politifolkene om å la henne ta kontakt med sønnen, som hun sier er psykisk ustabil og i stand til å finne på noe farlig. Brått kommer beskjeden om at et Cessna småfly har flydd inn i flyforbudsonen over Oslo. Goggen blir vist bak spakene mens han holder på å gjøre som bestefaren Egil en gang gjorde: han styrer flyet sitt rett inn i fasaden på Hotel Cæsar. Goggen omkommer som følge av styrten, og tar med seg sin egen tremenning Joey Krogstad og 8 ikke-navngitte personer i døden.

Trivia[]

  • Goggen var 182 cm høy. Dette fortalte han til Ninni i episode 10, sesong 32.

Galleri[]

Referanser og fotnoter[]

  1. Goggen var opprinnelig født 20. november 2000,men på dåpsattesten vist episode 65 sesong 7 står det at han er født 2. april 2000, men etter at han ble hentet inn i serien igjen i 2009, ble han gitt et aldershopp opp til 17 år, noe som vil tilsi at han er født i 1992. Han fylte ikke 18 år før episoden vist 22. februar 2011, men "internt" bør episoden tenkes å foregå i 2010, så fødelsåret fortsatt er 1992. Det som skal være hans 23-årsdag blir feiret i episoden vist 4. juni 2015, noe som tilsier at han stadig eldes "normalt" etter det ene aldershoppet. Denne 23-årsdagen blir for øvrig feiret ca. en måned etter at det var 17. mai i serien, så her er det forutsatt at Goggens fødselsdag er en gang tidlig på sommeren.
  2. Handlingen i episoden da Goggen døde er lagt til julaften 2015, men episoden ble vist på TV 17. desember 2015. TV-seerne fikk vite om Goggens død 4. januar 2016.
Advertisement