FANDOM


Farah Martins
Personalia

Navn Farah Martins
Kjønn Kvinne
Bosted USA
Familie
Barn Amanda
Forhold
Tidligere elskere Jens August Anker-Hansen
Serieinformasjon
Skuespiller Ikke castetFør serien Rediger

Farah Martins er en kvinne Jens August møtte i Ghana i Vest-Afrika i år 2000, da han var på en slags safari før han skulle begynne på Handelshøyskolen. Farah dukket senere opp på Hotel Cæsar i Oslo. Hun var gravid og ville ha penger til abort. Astrid Anker-Hansen gav henne et større beløp, og hun forsvant.

I 2015 kommer det imidlertid fram at Farah ikke tok abort, men fødte det som trolig var Jens Augusts første barn, datteren Amanda Martins. Amanda oppsøkte Georg Anker-Hansen jr. på Harvard i USA og kalte seg da "Amanda Delaroche". Hun opptrer som amerikaner; det er uklart om dette betyr at Farah emigrerte til USA med datteren.

Amanda omtaler en far som var alkoholiker, og som i så fall ville vært hennes adoptivfar og en senere partner av Farah. Etter at slektskapet med Anker-Hansens ble avslørt, innrømmer hun imidlertid at hun egentlig vokste opp uten noen far. Det er dermed uklart om etternavnet "Delaroche" kommer fra en senere (kortvarig?) partner av Farah, eller om det bare er et dekknavn Amanda har tatt ut av luften. Da Storm sporet Farahs telefonnummer i 2015, var hun tydeligvis ennå oppført med etternavnet Martins. Etter hvert kommer det også fram at Amanda Martins er datterens sanne navn.

I serien Rediger

Amanda forsøkte først å skjule at hun var halvsøster av Georg Anker-Hansen jr., men Julie var mistenksom overfor henne og ba Storm å holde et øye med henne. Senere overhører Storm en telefonsamtale hun hadde med sin mor, der hun sa at hun ikke ønsket at familien ennå skulle finne ut hvem hun var. Like etter kom hun til å miste mobiltelefonen sin, og en mistenksom Storm tok den og fant ut hvem som eide nummeret hun sist hadde ringt til. Juni husket godt hvem Farah Martins var, og i hvilket ærend hun hadde vært på Cæsar mange år tidligere. Slik ble Amandas egen identitet avslørt.

Etter mange viderverdigheter ble Amanda gradvis nærmere integrert i Anker-Hansen-familien, og vurderte til slutt å faktisk ta etternavnet Anker-Hansen. Hun snakker med sin mor om dette på telefonen (uten at Farah blir verken sett eller hørt av seerne), men vi får vite at Farah hadde et sterkt negativt syn på Anker-Hansen-familien etter at Astrid gav henne en kald skulder da hun kom gravid til Oslo. Farah gir derfor Amanda grei beskjed om at hvis hun skifter etternavn til Anker-Hansen, velger hun også bort sin familie på morssiden.

Ikke desto mindre tar Amanda det nye etternavnet, og hun har ikke vært vist i kontakt med Farah senere.

Da Amanda endelig oppsporer Jens August på Brown Islands i 2016, sier han at han ikke engang husker moren hennes, men han bemerker at å dømme etter Amandas utseende gjorde han tydeligvis et varp den gangen.

Referanser og fotnoter Rediger