FANDOM


Episode 2000 av Hotel Cæsar (episode 25 i sesong 27) ble sendt 23. februar 2010. På samme måte som episode 1000 ble jubileet markert i serien som en begivenhetsfull episode. Handlingen var spunnet rundt rundt Astrid Anker-Hansen og hennes hundreårsfeiring. Ulikt den tidligere tusen-episoder milepælen innholdt dette jubileet hendelser som hadde videre konsekvenser for karakterene, mens det som hendte i episode tusen ikke hadde noen direkte innvirkning for plottet.

Bakgrunn Rediger

Den første informasjonen om episode 2000 kom i form av en kampanje som lot seerne selv foreslå hva som skulle skje på den store dagen[1]. Senere ble selve handlingen offentliggjort, og det ble avslørt at Astrids hundreårsdag, som foreslått av en seer under kampanjen, var episodens tema[2]. Seerne ble også oppfordret til å møte opp under innspilling av episoden, hvor de fikk muligheten til å være Astrids gjester[3].Karl Sundby gjorde etter seks års fravær et lite comeback i rollen som Åge Nygaard[4], og også Sofie Cappelen og Elin Sogn kom tilbake for en kort periode i anledning feiringen.

I selve serien ble Astrids fødselsdag ikke nevnt før nærmere en uke i forveien, på tross av at hennes barnebarn Juni beskrev det som «et selskap planlagt i nesten et halvt år». Gjestelisten ble naturlig nok lang, og under kan du se de navngitte karakterene som deltok under feiringen.

Hendelsesforløp Rediger

Jubileumsepisoden åpnet med jubilanten selv, Astrid Anker-Hansen, som kjører gjennom Oslos gater på en hestetrukket slede. Mange er til stede for å feire, og store deler av Anker-Hansen familien har møtt opp, sammen med venner og kjente fra fjernt og nært. Hennes fire barnebarn Storm, Julie, Jens August og Juni; Junis datter Victoria; Jens Augusts datter Jenny Augusta og hennes mor, Eva Rosenkrantz; Astrids butler, Blom; hennes nære venn Åge Nygaard; og Storms kjæreste Cecilie Dahr Hove og hennes søster og Anker-Hansen familiens erkefiende Cathrine Hove. I bakgrunnen finner vi også Jens Augusts sønn, Georg, som er opptatt med å prate med kjæresten Runa Jørgensen på telefonen. Grunnet sterkt hat mellom familiene Jørgensen-Krogstad og Anker-Hansen har de sett seg nødt til å holde forholdet hemmelig. Vel inne i festlokalet åpner Juni opp med å holde en rørende tale, etterfulgt av et dikt av Astrids nylig avdøde kjæreste, Gregorius Bang.

Astrid100år

Astrid under feiringen.

Hjemme hos Runa planlegger hun sammen med venninnen Sunita Nissen å snike seg inn under feiringen, forkledd som servitør. På selskapet holder Oslos ordfører Fabian Stang tale, og utnevner Astrid til æresborger av Oslo. Applausen runger, og under det hele treffer Goggen på Runa i servitørantrekk, som tilbyr han en kanapé. Utenfor forsones brødrene Jens August og Storm etter en lengre krangel, og sammen fremfører de en sang til ære for farmoren. Jens Augusts ekskone Eva omfavner sin tidligere mann og gir han et kyss på kinnet, og forteller hvor fantastisk innsats han har gjort. Julie kommer bort og påpeker at hun kan se at det er kjærlighet i luften. Eva vet ikke hva hun skal tro. Etter at alle talene er holdt, blir et stort familiebilde tatt - i sterk regi av Åge Nygaard.

Krogstadene på sin side, ser seg lei av all feiring av Astrid, og fetterne Svein og Pelle Krogstad, sammen med Sveins kjæreste Bea Jørgensen, Runas mor, reiser istedenfor glasset til skål for deres familieoverhode Gjertrud og hennes 73 år og 45 dager.

Når festen er over, trekker Astrid og Åge seg tilbake til Hotel Cæsar, hvor Åge og Astrid nyter et bedre pølsemåltid sammen. Eva og Jens August på sin side snakker ut om feiringen, og ender til slutt opp i het elskov. Kjærligheten blomstrer også andre steder. Oppe på taket skuer Runa og Goggen utover Oslo og et hav av fyrverkerier, mens de erklærer sin kjærlighet til hverandre. Kvelden får imidlertid en dramatisk slutt, da Astrid plutselig sovner inn i stolen sin under Åges påsyn. Han blir nødt til å ringe en ambulanse.

Se også: Rediger

Billedgalleri Rediger

Referanser Rediger

  1. http://www.tv2underholdning.no/hotelcaesar/naa-kan-du-bestemme-hva-som-skal-skje-paa-caesar-2862867.html
  2. http://www.tv2underholdning.no/hotelcaesar/slik-blir-episode-2000-av-hotel-caesar-2950406.html
  3. http://www.tv2underholdning.no/hotelcaesar/i-dag-kan-du-oppleve-aarets-hotel-caesarbegivenhet-2954580.html
  4. http://www.tv2underholdning.no/hotelcaesar/aage-tilbake-i-caesar-2955630.html