FANDOM


Egil Espevoll
Egil
Personalia

Navn Egil Espevoll
Kjønn Mann
Født 30. mai 1933
Død 24. juni 1987 (alternativt oktober 1988)[1]
Karriere
Tidligere yrker Pilot
Familie
Far Reidar Espevoll (†)
Barn Rolv (†)
Scott (†)
Barnebarn Georg Anker-Hansen jr. (†)
Forhold
Tidligere partnere Margit Espevoll (†)
Tidligere elskere Astrid Anker-Hansen (†)
Wenche Wallace
Ingeborg Anker-Hansen (†)
Serieinformasjon
Skuespiller Ikke castetFør serien Rediger

Egil Espevoll var faren til Rolv og Scott. Han døde i 1988 da han styrtet et fly inn i Hotel Cæsar. Dette skapte den første hotellbrannen. I alle år trodde folk at dette var en ulykke, men det har vist seg at han gjorde dette for å begå selvmord. Han var også en alkoholiker, etter hva Rolv fortalte.

Etterspill i familien Rediger

Egils laster og tilbøyeligheter gikk dessverre i arv. Rolv endte selv opp som rusmisbruker (av både alkohol og narkotika), og i likhet med sin far endte han livet med å begå selvmord som del av et voldelig anslag mot Hotel Cæsar. I 2015 viste det seg at Georg Anker-Hansen jr., lenge betraktet som Jens Augusts sønn, faktisk var sønn av Rolv og dermed barnebarn av Egil. Da han følte det som om han og hans mor Ninni ble utstøtt av familien, endte den mentalt ustabile "Goggen" opp med å gjenta det bestefaren Egil hadde gjort 27 år tidligere: han krasjet et småfly inn i Hotel Cæsar og omkom. Ni andre, deriblant Joey Krogstad, døde også. Dermed har tre etterfølgende generasjoner alle endt livet på Hotel Cæsar, og alle tok andre med seg i døden.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. 1988 har blitt nevnt som dato for denne hendelsen flere ganger, mens på Egil Espevolls gravstøtte står det at han døde i 1987. I episode 2 av sesong 34 (januar 2017) sier Fiona at brannen der Elin omkom på hotellrom 513 var for 30 år siden. Dette kunne igjen peke mot 1987, men i intern Cæsar-tid utspiller episoden seg trolig sent i 2016 heller enn i 2017, og det er uansett mulig at Fiona bare bruker et rundt tall når hun snakker om tretti år.