FANDOM


Charlotte Anker-Hansen Iversen[1]
Charlotte02
Personalia

Navn Charlotte Anker-Hansen Iversen[1]
Kjønn Kvinne
Født 11. mars 1981[2]
Bosted Israel
Karriere
Yrke MEAT-arbeider (2004-)
Tidligere yrker Assistent i ledelsen i Anker-Hansen konsernet (2002-2004)
Resepsjonist (2002)
Stuepike (1999)
Bartender (1999)
Modelljobb for GreMa Fashion (1998)
Familie
Far Georg Anker-Hansen
Fosterfar William Marshall
Mor Ingrid Iversen Shaw
Halvsøsken Juni Anker-Hansen
Jens August Anker-Hansen
Eddie Holte
Storm Anker-Hansen ()
Forhold
Nåværende partner David Mandelstam (2003-)
Tidligere partnere Albert Lunde (1998)
Henning Nygaard (1998, 1999)
Jens August Anker-Hansen (1999)
Truls Grande (1999-2000)
Jerry Hansen (?-2002)
Oscar von Krona (2002)
Prins Sverre av Norge (2002-2003)
Serieinformasjon
Sesonger 1-3, 9-15
År 1998-2000, 2001-2004
Skuespiller Kristin BortolottiFør serien Rediger

Charlotte Iversen er datter av Ingrid Iversen og hennes elsker Georg Anker-Hansen født i 1981. Moren ønsket å holde forholdet til Georg - som var en landskjent forretningsmann - hemmelig, og fortalte derfor Charlotte og omverdenen at datterens far var den avdøde amerikanske NATO-generalen William Marshall. Som bevis for dette ga hun Charlotte en brikke med hans navninskripsjon på, som Charlotte hele tiden bar rundt halsen.

Georg tok hele tiden ansvar for barnet han hadde fått med Ingrid, men Charlotte tenkte aldri spesielt over den omsorgen Georg (og hans mor Astrid som også kjente til sannheten) viste overfor henne. Hun vokste opp som et enebarn sammen med moren i et rekkehus utenfor byen, og tilbrakte hver ledige stund på både morens og den hemmelige farens arbeidsplass, Hotel Cæsar. Der lekte hun med Tove, datteren til husøkonomen Solrun Jensen og Henning, sønnen til portieren Åge Nygaard, eller Georgs barnebarn Victoria og Albert. Selv synes Charlotte alltid at lekekameratene var særdeles barnslige, og selv visste hun tidlig hvordan hun skulle spille på sin kvinnelighet. Allerede i 17-årsalderen gikk hun under navnet «hotellets lolita».

Charlottes store kjærlighet var Jens August Anker-Hansen. Han var eldre enn henne, og hadde akkurat de kriteriene av rikdom og personlige egenskaper som Charlotte så etter i en mann, men hun måtte ta til takke med nevøen hans, Albert Lunde.

I serien Rediger

Charlotte viser Jens August graviditetstest

Charlotte viser Jens August graviditetstesten.

Charlotte ble fort framstilt som en guttegæren rundbrenner. Hun hoppet fram og tilbake mellom Albert og Henning, uten egentlig å være interessert i verken den ene eller den andre. Jens August var mannen hun var forelsket i, men han hevdet at hun var altfor ung for ham. Etter mye om og men fikk hun til slutt Jens August til å forstå at hun ikke var så umoden som han ville ha det til. Hun innledet et forhold til ham, og ble etter hvert gravid.

Når dette blir kjent, må Georg ta affære og ser seg nødt til å fortelle sannheten - han er faren hennes, og hun er gravid med sin egen halvbror. Hun nekter lenge å ta abort, men skjønner til slutt at hun ikke har noe valg. Etter aborten lider hun med store psykiske traumer.
Charlotte og Jens

Charlotte og Jens August blir venner igjen, etter omtrent et halvt år med uvennskap.

Hun sliter med følelsen av å ikke bli forstått og sett, og legger ut beskyldninger mot Jens August om at han skulle ha voldtatt henne. Dette gjør ting bare verre, og alle de vonde følelsene hoper seg opp og ender i et selvmordsforsøk der hun truer med å hoppe ned fra hotelltaket. Selvmordet blir forhindret, og det går en liten stund før Charlotte blir friskere. Den som gir Charlotte tilbake livslysten er likevel Ninni, som selv har vært i samme vonde situasjon som Charlotte. Hun kommer med noen gode ord, og Charlottes humør snur mot det bedre. Hun innrømmer å ha løyet om voldtekten og gjør opp med Jens August.

Hun rekker også å bli god venn med sin far før han dør, og etter hans død flytter hun sammen med moren til Minnesota og hennes nye mann Bernard Shaw.

Etter noen år kom hun tilbake til Oslo og hotellet. Vi ser henne igjen i sesong 9 episode 15. Georg døde før hun reiste, og etterlot henne en del av det store familiekonsernet og én million kroner. Hun bruker raskt opp arven, og skaffer seg deretter en jobb - først som resepsjonist på hotellet og deretter som assistent i ledelsen.

Charlotte ble etter hvert kjent med den svenske hertugen Oscar von Krona, som kom til hotellet for å besøke Albert som han kjente fra studietiden i Lundsberg. Hertugen innledet raskt et forhold med Charlotte. Forholdet skapte store overskrifter da det var uklart om det var mannen eller tittelen Charlotte var ute etter, og det ble ikke mindre medieoppmerksomhet da Charlotte falt for selveste prins Sverre. De møttes på et slottsball som Charlotte og Hertug Oscar var med på, og fant kjærligheten fort. Det gikk så langt at det ble en forlovelse. Lykken snudde imidlertid da Charlottes tidligere venn fra USA, Jerry Hansen, dukket opp på hotellet. Det viste seg at Charlotte hadde giftet seg med Jerry i fylla, og han brukte dette for å presse henne. Hvis dette kom for dagen ville forholdet til prinsen ta slutt, og dette utnyttet Jerry. Utpresseren viste seg farligere enn antatt, og det kom frem at han hadde rømt fra et fengsel i USA etter å ha begått flere lovbrudd, og var til og med ettersøkt av Interpol. Etter mye frem og tilbake valgte Charlotte å fortelle sannheten til prinsen.

Charlotte snakker med pressen

Charlotte forteller om sin vonde fortid.

Charlotte, sesong 15

Charlotte fant sammen med jødiske David Mandelstam.

Prins Sverre gjorde det slutt og Charlotte sverget på at hun aldri skulle være med en annen gutt igjen. Det gikk bare noen få uker før Charlotte forelsket seg i den jødiske gutten David Mandelstam, som kom til hotellet på vegne av sin organisasjon MEAT som skulle holde en konferanse i Oslo. David ble fort forelsket i henne også, selv om han allerede hadde kjæreste. Han valgte å prioritere Charlotte fremfor sin tidligere kjæreste. Charlotte konverterte til jødedommen, og hun og David flyttet sammen til Israel.

Da hun flyttet, overtok Astrid stemmen hennes i konsernet, og farmoren kjøpte også opp aksjeposten hennes da konsernet etter hvert gikk på børs.

I 2014 dukket det opp en pakke etterlatt av Georg som kunne røpe viktige familiehemmeligheter. Juni ønsket da å kalle sammen hele familien, inkludert Charlotte og Julie, før de åpnet pakken. Hun sier de ville komme "på dagen" om de ble spurt. Dette ble det ikke noe av, siden Jens August åpnet pakken uten videre, men det tyder på at familien fortsatt har god kontakt med Charlotte i Israel. Charlotte har ikke blitt hørt fra siden.

Etter hvert viste det seg at Georg hadde etterlatt seg en stor formue i Sveits, nok til at de seks arvingene ville få 300 millioner kroner hver. Man må anta at Charlotte fikk sin andel overført, og at det skapte ganske store forandringer i livet hennes, men serien har overhodet ikke berørt dette.

Galleri


Referanser og fotnoter Rediger

  1. Charlotte presenterer seg i sesong 9, episode 16 med denne rekkefølgen på navnene sine.
  2. 11. mars ble i sesong 1 oppgitt som Charlottes fødselsdato på et brev hun mottok, men bursdagsfeiringen hennes ble vist på TV i episoden sendt 26. mars 1999. I episode 48 i sesong 1 nevner Jens August at Charlotte enda ikke er 18 år. 11. mars 1981 oppgis også som fødselsdatoen hennes på en tavle med koder, vist i episode 126, sesong 30.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.