FANDOM


Cathrine Hove Rosenkrantz
Cathrine Hove Rosenkrantz 2
Personalia

Navn Cathrine Hove Rosenkrantz
Kjønn Kvinne
Født 1975[1] (45 år)
Karriere
Arbeidsplass Hotel Cæsar, Black Diamond
Tidligere yrker Trainee i Anker-Hansen konsernet (2008)
Utviklingssjef i Anker-Hansen konsernet (2008)
Økonomisjef i Anker-Hansen konsernet (2009)
Konsernsjef i Anker-Hansen konsernet (2010)
Hotellsjef på Hotel Cæsar (2008, 2011)
Eier av og konsernsjef i Black Diamond (2009-2010, 2010-2012)
Familie
Far Tom Ivar Hove ()
Mor Greta Dahr Hove ()
Søsken Cecilie Dahr Hove ()
Barn Cecilia ()
Forhold
Tidligere partnere Hans-Herman Rosenkrantz (2010 )
Arnfinn Lycke (2011) ()
Tidligere elskere Pelle Krogstad (2009)
Enkelttilfelleforhold Trygve Vollavik (2009)
Pelle Krogstad (2011)
Serieinformasjon
Sesonger 25-28, 33
År 2008-2012, 2016
Skuespiller Marianne Westby


Cathrine hove

Cathrine Hove (2008).

Før serien Rediger

Cathrine er datter av Tom Ivar Hove og Greta Dahr Hove og vokste opp på Nøtterøy.[2] Hun har tatt en lang utdanning, trolig i økonomi, og fullfører med glimrende karakterer bare et par uker før sin yngre søster, Cecilie.

I serien Rediger

Ikke lenge etter utdannelsen kommer hun for å besøke sin far som jobber som utviklingssjef på Hotel Cæsar. Første gang vi ser henne er i sesong 25 episode 92. Under besøket oppdager hun at den daværende hotellsjefen Nadia Selam Tefari sliter med tillit i ledelsen og setter seg fort som mål å skaffe seg stillingen hennes. Dette viser seg å ikke være lett, ettersom hennes far stiller seg negativ til hennes ønske, og mener hun er for uerfaren for en så stor jobb. Han lar henne være trainee i begynnelsen, men lover henne en bedre stilling når hun har noen år i ryggen. Cathrine er imidlertid ikke en kvinne som liker å vente, og hun legger seg sin egen plan for hvordan han skal få Nadia sparket. Først skaffer hun seg hennes tillit ved å hjelpe henne med innsparingsprosjektet hun jobber med. Hun forteller Nadia at hennes far bare godtar at hun sparer inn tre millioner, ikke en krone mindre, selv om dette ikke er tilfellet. Han synes det går helt bra med noen tusen for lite. Nadia klarer ikke å nå målet helt, og i den tro av at hun må spare hele summen for å få beholde jobben går hun med på Cathrines forslag på å endre litt på noen tall. Deretter viser hun det til faren, som umiddelbart gir henne sparken. Nå er stillingen ledig, men jobben er ennå ikke gjort. Tom Ivar går med på å gi henne stillingen, men bare hvis resten av styret, særlig konsernsjefen Jens August, godtar det.

Samme kvelden har hun ordnet middag med ham, og er klar for å forføre ham. Under middagen dukker Jens Augusts tidligere kjæreste Liv Liland opp. Cathrine merker fort at Liv ennå har følelser for Jens August, men før han rekker å se at hun i det hele tatt er kommet, får hun Liv sjalu og lar henne storme inn i heisen uten å snakke med Jens August først. Hennes stadig nærere forhold til Jens August hjelper imidlertid ikke da Hove fremmer forslag for styret om henne som hotellsjef. Både han og resten av styret setter seg kraftig i mot forslaget, og ser det som helt uaktuelt. Hove gir seg derimot ikke, og mener at han har rett til å ansette hvem han vil som hotellsjef på grunn av fusjonsavtalen, hvor han i sin tid hadde rett til å ansette Nadia. Dette har han faktisk rett til, og som sagt så gjort. Men dagen før Cathrine skal starte i jobber kommer det en strek i regningen. Da Storm Anker-Hansen, et av styremedlemmene, tilbyr sin stemme til hennes far i fremtidige styresaker, blir han nødt til å omgjøre avgjørelsen. Det har seg nemlig slik at Tom Ivar trenger flertall i styret for å få frem bytting av hotellet mot Sjømannsskolen.

Dette fører til at i omtrent to måneder fremover skal Storm og henne selv dele stillingen for å se hvem som klarer seg best. Dette går bra for Cathrine, og hun ender opp med å få stilling, mens Storm har blitt utviklingssjef for Grefsen Plaza. Gleden er imidlertid kort da hun finner ut at hotellet skal rives for å få realisert Det Gylne Triangel. Hun konfronterer faren med det, men han lover at han har planer for henne i fremtiden, allikevel er hun bitter, og hun ender i en heftig krangel med faren. Han lover at hvis hun fornærmer han én gang til vil han gjøre henne arveløs. Ved hjelp av en av sine kontakter finner hun ut at faren ikke har endret testamentet sitt, i alle fall ikke ennå, og hun og Tom Ivar blir venner igjen. Faren tror de har blitt ordentlige venner igjen, men Cathrine vet at faren har kreft, og kanskje snart skal dø, så hun holder seg på godfot med han for å sikre arven, mens Hove ikke vet at andre enn han vet om kreften.

Hove forteller senere døtrene om kreften. Cathrine vet jo i all hemmelighet dette fra før. Han blir kvitt kreften, men trenger en benmargstransplantasjon. Cathrine og Cecilie tar tester på sykehuset, og får beskjed noen dager senere. Cathrine kan transplantere, men sier ikke til faren at hun kan.

Senere får Hove vite dette og blir forbannet. De krangler, og går til trappen i lobbyen. Til slutt faller Hove ned trappen. Han blir funnet neste dag av Jens August. Han blir fraktet til sykehuset og har havnet i koma. Cathrine sier ved sykesengen at hun håper han dør. Neste dag kommer Turid Vant og etterforsker saken. Hun spør mange på hotellet om de så hva som skjedde. Da Vant endelig kommer til Cathrine for en prat sier hun at Hove kranglet med Jens August før han falt. Cathrine får en telefon fra sykehuset senere og får beskjed om at faren er død. På sykehuset får de beskjed om at han ble flydd til Firenze, og døde der. Hun finner brillene hans på rommet og gir dem senere til Cecilie som rørt av øyeblikket gir Cathrine kontroll over hennes aksjer.

Som største aksjonær og kontroll over to styreplasser blir hun viktig når Juni Anker-Hansen og hennes bror, Jens August, kjemper om konsernsjefsstillingen. Juni mener at Jens August ikke er egnet som konsernsjef etter alt stresset han har vært igjennom i forbindelse med avisoppslagene, og når han ikke tar permisjon på egenhånd ligger det an til generalforsamling. Cathrine holder først med Juni i håp om å få økonomisjefsstillingen som blir etterlatt hvis Juni tar over konsernsjefsstolen, men da hun finner ut at dette er uaktuelt går hun heller til Jens August. Etter gjentatte tabber ser det dårlig ut for Jens August, og Cathrine skifter enda en gang siden, og ber Juni om å gi henne stillingen. Juni er svært redd for å tape, og innser at hun ikke har noe valg, Cathrine får det som hun vil, og blir økonomisjef, mens Jens August blir fratatt sin stilling.

Som økonomisjef føler hun det vanskelig å få gjennom sine ideer og forslag, og når det nye styret skal settes opp velger hun å tilby sin ekstra styreplass til Junis gamle erkefiende, Guri Høyer. På denne måten har hun en alliert i styret, og er ikke så alene lenger. Hun hjelper til å sørge for at Anker-Hansen konsernet blir den største hotellkjeden i Nord-Europa. Når konsernet kjøper opp 30 nye hoteller fra Jenka-gruppen er målet nådd, men det er ikke mye penger igjen i kassa. Etter feiring over seieren annonserer hun og Guri at hun fisjonerer ut. Siden det ikke er penger igjen til å betale for aksjene i kontanter er hun nødt til å få verdiene i hoteller. Hun prøver å få sin søsters 17 % så vel, men Cecilie ønsker ikke å fisjonere ut. Cathrine kommer til avtale med den øvrige ledelsen om at hun skal få gunstig plasserte hoteller, blant annet på Brown Islands, mot at hun ikke får noe i Norge. Så fort avtalen er i boks stifter hun sin egen hotellkjede - Black Diamond.

Cathrines første dag på BDO

Cathrine på åpningsdagen av Black Diamond Oslo. Foto: TV 2

Sammen med Guri og hennes kontakter i kommunen får kjeden en god start. Ved å utpresse byutviklingsleder Vigdis Vollavik ved å ligge med mannen hennes og ta bilder av det hele sikrer hun seg Sjømannsskolen og bygger der Black Diamond Oslo. På åpningsdagen annonserer hun også sin nye konsernsjef for Black Diamond, Jens August. Han sa seg villig til å ta jobben hvis han blant annet fikk Brown Islands. Med Jens August på laget blir Guri mer og mer overflødig, og til slutt gir Cathrine henne simpelthen sparken. Guri blir ikke særlig fornøyd og truer med å bruke sin posisjon i kommunen til å gjøre det svært vanskelig for Cathrine og kjeden hennes, men Cathrine forteller at gjør hun det vil hun offentliggjøre bilder av Guris hittil ukjente narkomane sønn Håkon. Sammen med Jens August går det enda bedre, og de klarer blant annet å sabbotere Pavens besøk på Hotel Cæsar slik at han kommer til hennes hotell istedenfor.

Hun blir kontaktet av utenriksminister Geir Storhaug som er ute etter aktører for byggingen av hotelldel av et nytt fredssenter som skal settes opp ved navn Pax. Hun kaster seg inn i prosjektet vel vitende om at Anker-Hansen konsernet også kommer til å stille som aktører. Hun snapper opp Glittertind arkitektfirma fra Anker-Hansen, men mister fredskjemper Uma That som investor til dem. Som investor blir heller Elliot Hiltun med, en mann med mye kapital men et heller snuskete rykte. Hiltun driver opp en bilde av et av Pax-styrets medlemmer, Milos Stavros, et bilde som kan ødelegge hele karrieren hans, og på den måten kan de presse han til å stemme for deres forslag. Jens August på sin side har innsett at han hører hjemme hos familien, og bruker tillitten sin hos Cathrine til å stjele bildet, før han sier opp hos Cathrine og vender tilbake til Anker-Hansen konsernet. Uten pressmiddelet får de Pax, og Cathrine innser at hun har tapt. Hiltun på sin side er innstilt på å kjempe.

Anker-Hansens plan for å bygge Pax involverer først og fremst en monorail som skal frakte folk raskt og enkel fra Gardermoen flyplass til Hurdalssjøen og Pax-hotellet. Etter et par feilslåtte forsøk på å sabbotere byggingen greier Cathrine å kjøpe opp aksjemajoriteten til selskapet som skal bygge monorailen, MonoNor. Cathrine og Hiltun iscenesetter en krangel seg imellom, og overfor Anker-Hansen konsernet later Hiltun som hans samarbeid er over med Cathrine, og at han akter å selge MonoNor til dem. Den konkurrerende kjeden godtar tilbudet og kjøper opp selskapet, men det de ikke vet er at Cathrine har ordnet det slik at titaniumleverandøren til MonoNor er et selskap som benytter seg av barnearbeid. Hun tipser pressen, og fult oppstyr oppstår. Regjerningen, i frykt for å virke uprofesjonelle, bestemmer seg for å gi Pax til Black Diamond istedenfor.

Cathrine og Pelle på hotellrom

Cathrine med Pelle Krogstad på et hotellrom på Black Diamond Oslo. Foto: TV 2

I tiden etter Pax-seieren snakker Cathrine flere ganger med søsteren, som forteller om sitt vanskelige forhold med Storm Anker-Hansen. Cecilie nevner hvordan Cathrine aldri har hatt et seriøst forhold, og dette fører til at Cathrine begynner med nettdating. Etter en mislykket kveld ender hun imidlertid full opp på kontoret sitt sammen med resepsjonisten Pelle Krogstad. Etter dette blir de to elskere, men mens Cathrine kun er ute etter det seksuelle, vil Pelle ha noe mer ut av et forhold. Det ender med at Pelle sier opp jobben i frykt for Cathrine.

Cathrine blir kastet ut

Cathrine blir kastet ut av hotellet etter å ha mistet aksjene sine. Foto: TV 2

Etter å ha mistet Paven, Pax, og også ha blitt saksøkt av de øvrige investorene i MonoNor for å ha ødelagt firmaets renommé, sliter Anker-Hansen konsernet økonomisk. Cathrine griper sjansen, og når de selger 40 % av konsernet til Horst Jenka, har hun allerede inngått en avtale med mannen, og sørger for at han kjøper aksjene i hennes navn. Hun går inn i konsernet igjen og sikrer seg en styreplass, men avstår fra å gå inn i selve ledelsen. For ikke å fremstå uprofesjonelle, utgir de øvrige medlemmene av konsernet seg for å være positive til den nye aksjonæren når de snakker med pressen, men på innsiden er stemningen annerledes. Kort tid etter finner hun ut at Storm føler seg frosset ut av familien, og overtaler han til å selge aksjene sine til henne. Like før avtalen skal fortelles til ledelsen angrer Storm imidlertidig, og Cecilie får søsteren til å bryte avtalen mot at Cecilie selger sine aksjer til henne. Dermed eier Cathrine 53% av konsernet, og kan ta over konsernet. Hun planlegger å gjøre om Hotel Cæsar til en Black Diamond hotel, men Anker-Hansen familien greier å sette en stopper for planene. Det viser seg at Hiltuns diamantgruve er tom, og han får geofysikeren Annabelle Dubois til å forfalske gruverapporten slik at den framstår som full. Dette finner Jens August ut, og overtaler Annabelle til å gå til politiet. Dermed blir Hiltun arrestert, og Cathrine sitter igjen med lån hun ikke kan betale. Dermed mister hun både aksjene og Black Diamond.

Cathrine og Hans-Herman

Cathrine gifter seg med Hans-Herman på hans dødsleie.

Aksjene blir kjøpt opp av Evas fetter Hans-Herman Rosenkrantz, og Cathrine legger seg etter han. De blir til slutt et par, og Hans Herman velger å gi Cathrine tilbake Black Diamond. En dag finner Cathrine ut at han har dødelig kreft, og utnytter situasjonen ved å fri til han. Da han finner ut at Cathrine viste om sykdommen før frieriet, slår han opp med henne i frykt for at hun er ute etter aksjene, men velger å tilgi henne ettersom han ikke har lenge igjen å leve. De gifter seg på soverommet hans bare timer før Hans-Herman dør, og Cathrine er blitt enke. Hans-Hermans Hermine arver formuen og aksjene, men Cathrine skal forvalte de frem til hun fyller 25 år, og dermed er Cathrine tilbake i konsernet. En klasul i testamentet sier i midlertidig at Hermine kan bytte verge dersom Cathrine ikke forvalter de bra nok - noe Hermine gjør etter en stund når hun innser at Eva er mer opptatt av henne og ikke aksjene. Noen måneder senere velger Hermine å reise tilbake til USA og deler opp aksjene i to slik at Cathrine og Eva får 22.5% hver, og Cathrine allierer seg med Juni og den nye investoren Arnfinn Lycke slik at utbyggingen av Fugleholmen blir stanset og Cathrine blir hotellsjef.

Cathrine føder

Cathrine føder datteren Cecilia Hove. Foto: TV 2

Arnfinn får tidlig en god tone med Juni, men Cathrine legger seg raskt imellom dem. Når forholdet mellom Juni og Arnfinn får seg en knekk fordi Arnfinn stemmer for utbygging av Fugleholmen, griper Cathrine sjansen til å gjøre sitt fremrykk. Hun og Arnfinn blir først kjærester, deretter samboere, men Cathrine merker ennå at Arnfinn har et godt øye til Juni. Når Cathrine finner ut at hun er gravid, bruker hun dette til å rive Arnfinn og Juni fra hverandre en gang for alle, og Arnfinn tvinges til å fri til henne. Cathrine svarer ja, og bryllupsforberedelsene begynner. Under en ultralyd får Cathrine vite at barnet ble befruktet to uker før hun ble sammen med Arnfinn. Hun husker med gru at hun lå med Pelle rundt de tider: Han må være faren. Hun innser at det er begrenset hvor lenge hun kan narre Arnfinn, og begynner å legge lumske planer for å knuse konsernet for godt. Blant annet leier hun inn den luksusprostituerte Henrik Pedersen, som gjennom navnet Lasse Johansen innleder et «forhold» til Juni. Henrik gir Cathrine informasjon som får det til å se ut som Juni har betalt for sex, og Cathrine gir informasjonen videre til pressen. Som følge av medieomtalen saken fører med seg må Juni trekke seg som konsernsjef, og Cathrines mål om å få en svekket Juni lyktes. Sammen med lurendreieren Klaus Kåbøl planlegger hun også å drive konsernet konkurs gjennom deres nye prosjekt Fugleholmen Eco Retreat. For å hjelpe henne krever Kåbøl en stor sum penger, og for å betale denne summen trenger Cathrine tilgang til Arfinns formue. Derfor forsøker hun å fremskynde bryllupet så godt hun kan, men lykkes allikevel ikke med å bli gift før hun føder. 24. oktober 2011 kommer vesle Cecilia til verden, oppkalt etter hennes søster som nå er død.

Arnfinn og Cathrines bryllup

Arnfinn og Cathrine like før Pelle kommer inn i kirken. Foto: TV 2

Pelle forlanger farskapstest, men Cathrine nekter. Pelle får likevel gjennomført en farskapstest, og den viser at Pelle er faren. Samme dag som Pelle får svaret skal Cathrine og Arnfinn gifte seg, og Pelle skynder seg til kirken. Samtidig forstår Juni at det var Cathrine som stod bak sex-skandalen, og forteller Jens August dette. Sammen skjønner de at Cathrine i lengre tid har motarbeidet konsernet, og også de skynder seg til kirken. Pelle rekker frem først, og når han legger frem resultatet av farskapstesten er løpet kjørt for Cathrine. Arnfinn vil ikke lenger gifte seg med henne. Senere forsøker Cathrine å true til seg Arnfinns aksjer i Anker-Hansen konsernet med trussel om at hun vil gå til pressen med Arnfinns forsikringssvindel om hun ikke får aksjene. Arnfinn velger å i stedet gå ut med denne informasjonen selv, og Cathrine går på nok et nederlag.

Cathrine og bomben

Cathrine med bomben idet hun skal forsøke å desarmere den. Foto: TV 2

Hermine Cathrine

Cathrine prøver å få liv i Hermine etter å ha kjørt på henne. Foto: TV 2

Like før åpningen av Fugleholmen Eco Retreat får Cathrine en telefon fra forsikringsselskapet til Fugleholmen, til tross for at hun ikke lenger jobber der. Hun sørger for at Fugleholmen står uten forsikring, og sammen med en bombeekspert plasserer de en bombe på Fugleholmen som skal gå av dagen før åpningen. Da åpningen blir framskynnet grunnet dårlig vær, får Cathrine panikk. Hun haster avsted til Fugleholmen, og får desarmert den sekunder før bomben går av. Når hun skal snike seg ut, blir hun oppdaget av vakter og låst inne til etter at åpningen er ferdig. Hun treffer på Hermine og tilbyr henne skyss hjem, men Cathrine har mistet bilnøklene og drar for å lete etter de. Når hun først finner de har Hermine allerede dratt for å møte Goggen, som er så beruset at han kjører i en lyktestople.
Cathrine i fengsel

Cathrine i fengsel. Foto: TV 2

På vei hjemover kjører hun ned Hermine og tar livet av henne. Cathrine innser hva hun har gjort, og flytter liket bak Goggens bil og rømmer landet. Goggen antar han kjørte over Hermine, og melder seg for politiet. I løpet av etterforskningen konstaterer politiet at det ikke var Goggen som kjørte over henne, men Cathrine. Etter dette blir Cathrine raskt pågrepet av politiet i Monaco, og fraktet tilbake til Oslo, hvor hun øyeblikkelig blir fengslet.

I desember 2016 finner Eva ut via nettet at Cathrine har sluppet ut av fengsel for en måned siden etter drapet på Hermine, noe hun forteller til Juni. De finner også ut at Cathrine har etablert et selskap med base i Panama, og mistenker at hun kan være den nye eieren av hotellet. Eva og Juni søker opp en adresse de tror har tilknytning til Cathrine. Da de kommer frem, finner de Cathrine, som nå er dirigent for et kirkekor. Cathrine forteller at hun ble frelst i fengselet, at hun er ferdig med hotellbusiness, og at hun ikke lenger bærer nag til Familien Anker-Hansen.

Cathrine Hove dirigent for et kirkekor

Juni og Eva sjekket adresse til hvem som kunne vært ny eier for hotellet og kom til et meninghetshus der Cathrine var. Foto: TV2

Galleri


Referanser Rediger

  1. I episode 153, sesong 26 oppretter hun en profil på en datingnettside som hun kaller cat34.
  2. I episode 24, sesong 26, snakket Cecilie med Cathrine om «barndomshjemmet på Nøtterøy.» Vi kan dermed anta at de vokste opp der.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.