FANDOM


I serien Rediger

«Byen i byen» er et prosjekt utviklet av Jens August Anker-Hansen for Anker-Hansen konsernet. Ideen bak prosjektet er at man skal kunne sjekke inn på et hotell og deretter slippe å måtte forlate hotellet for å oppleve byen man befinner seg i. Alt man måtte ønske, skal være tilgjenglig hotellet. Flere nymotens hoteller drives slik, blant annet et hotell i Las Vegas Jens August forteller Vanessa Nyman om.

Under oppstarten av prosjektet lanserer Jens August tanken om en revitalisering hvor Hotel Cæsar endrer både logo og slagord. Etter mye frem og tilbake blant styret blir det slutt enighet om at logoen endres og at det nye slagordet «Rom for alt» erstatter «Et hjem for oss, et hjem for deg» fra 14. februar 2012. Arnfinn Lycke har et alternativt forslag til revitalisering av konsernet, nemlig bygging av et hjertesenter på hotellet. Til slutt blir det, etter en del om og men, vedtatt at konsernet skal gå videre med Byen i byen-konseptet.

Hotel Cæsar i Oslo er det hotellet i Anker-Hansen konsernet som skal bygges om først, og ombygningen starter 13. august 2012. I prosjektet inngår bl.a. bygging av en rekke butikker og en revyscene. Tildelingen av butikker skaper noe rabalder da Monica Nyman, som ble lovet et butikklokale av Arnfinn, ikke er fornøyd med lokalet hun ble tildelt. Dermed blir det bestemt at Cæsarions Hage i stedet skal inn i det lokalet. Til slutt får Monica likevel et butikklokale etter å ha truet Jens August med å offentliggjøre en rapport som viser at Storm og trolig også Jens August har svindlet konsernet for 50 millioner kroner i forbindelse med et hotellkjøp og -salg i Baltikum.

TV 2 ønsker å avholde «Skal vi danse» på den nye scenen, men forlanger at konsernet stiller en garanti på åtte millioner kroner i tilfelle scenen ikke blir ferdig. På grunn av at konsernet havner i økonomiske problemer, bl.a. fordi forsikringsselskapet deres går konkurs, må de til slutt stanse byggingen av scenen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.