FANDOM


Brannen på Ankerseteren Eva og Jens August

Eva Rosenkrantz og Jens August Anker-Hansen i flammene på Ankerseteren. Foto: TV 2

Brannen på Ankerseteren utspilte seg i episode 150 i sesong 27 og var årets siste episode i 2010. Episoden ble vist tirsdag 14. desember 2010.

Bakgrunn Rediger

Dagny Dallimore hadde lenge lett etter sin halvsøster Ragnhild Røed, og hadde med hjelp fra datterens halvbror Jens August Anker-Hansen funnet henne bosatt i Sandefjord. Ragnhilds morsside av slekta, familien Anker-Hansen, er redd for at hun kan arve store deler familiekonsernet deres, og ønsker å gjøre seg til lags med henne. Derfor inviterer Dagnys datter, Juni, henne på en familiemiddag.

Jens August er invitert sammen med konen Eva Rosenkrantz og datteren Jenny. Det er dårlig stemning mellom ekteparet etter at Eva har tatt mannen på fersken i å være utro med sin terapeut Helga Holmberg.

Familiekonsernet har sin kjerne i Hotel Cæsar, og hotellets pikkolo Pelle Krogstad blir bedt om å levere en gammel filmfremviser til selskapet.

Hendelsesforløp Rediger

Mens Juni og Dagny forbereder middagen går strømmen, og reparatøren forteller at strømmen ikke kommer tilbake før dagen etter. Dagny ønsker å avlyse, men Juni bestiller catering og ber de andre om å ta med seg lysestaker og stearinlys. Juni og Jens Augusts bror Storm og kjæresten Cecilie kommer også, og Storm klarer å fikse strømmen. Dagny hadde allerede helt parafin i noen lamper før sikringen ble fikset, og Storm velter en kanne parafin utover et teppe i entreen uten å merke det.

Eva er lei av å leke lykkelig familie sammen med Jens August, og krangler fra første stund. Ragnhild ankommer, og selskapet begynner. Etter middagen fortsetter de to krangelen i entreen og begynner å dytte hverandre. Jens August velter en lysestake med foten, som lander på teppet som er dynket i parafin. Inngangspartiet står umiddelbart i full brann. Storm forsøker å komme seg ut en annen vei for å hente brannslukningsapparatet, men sikringsskapet eksploderer og tenner på den andre siden av Ankerseterens stue. Dagny, Juni, Cecilie og Ragnhild er nå fanget mellom to branner, mens Eva og Jens August løper opp for å finne Jenny, som for øyeblikket leker i overetasjen. Pelle som skulle levere filmfremviseren ankommer i dette øyeblikk og varsler brannvesenet. Etterpå styrter han inn og klarer å finne en bevisstløs Juni i kaoset som han redder ut. Storm kommer seg også ut, men løper raskt inn i flammene igjen for å finne Cecilie.


Tilstedeværende under brannen:

KonsekvenserRediger

Selve Ankerseteren brant ned til grunnen. Cecilie og Dagny døde på stedet, mens Ragnhild ble fraktet til sykehus hvor hun noen dager senere døde. Jenny Augusta ble lagt inn på sykehus med store brannskader, men kommer seg etter hvert. Pelle pådro seg skader i ryggen og i det ene øyet da han reddet ut Juni. Hatforholdet mellom Cecilies søster Cathrine og Anker-Hansen-familien blir forsterket når Cathrine gir dem skylden for søsterens død.

VideoRediger

Hotel Cæsar - Brannen på Ankerseteren

Hotel Cæsar - Brannen på Ankerseteren

Les også Rediger

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.