FANDOM


Om Rediger

Black Diamond ble skapt da Cathrine Hove solgte ut sin arv på 17 % av Anker-Hansen konsernet og bytter dem inn mot hoteller i 2009. Elliot Hiltun går inn som hovedinvestor og finansierer mesteparten av kjedens prosjekter og utgifter. Tidlig 2010 blir han siktet for blant annet svindel, noe som fører til at kontoene hans blir stengt. Kjeden klarer ikke å betale diverse storlån, og Black Diamond går konkurs. Etter at Hans-Herman Rosenkrantz får en stor aksjepost i Anker-Hansen konsernet, kjøper han overraskende opp Black Diamond i mai 2010.

Konsept Rediger

Kjeden baserer hotellene sine på boutique-hotell prinsippet; flotte og dyre suiter som er spesielt utformet og designet for en unik opplevelse.

Ledelse Rediger

Cathrine Hove eide i praksis hele kjeden og var dermed øverste leder, men etter at Elliot Hiltun ble arrestert, tok en sveitsisk bank over Black Diamond-kjeden for å få igjen penger som Elliot Hiltun hadde lånt. Black Diamond ble etter godsnakk om kjeden fra Cathrine kjøpt opp av Hans-Herman Rosenkrantz, og han eier kjeden i dag. Hvem som driver det er foreløpig ukjent. Hun fikk i oppstartsperioden god hjelp av Guri Høyer, som fungerte som både mentor og bindeledd i kommunen for Cathrine. Hun ble senere avskjediget.

Hoteller Rediger

Black Diamond eier som følge av uttrekkelsen fra Anker-Hansen konsernet hoteller over store deler av Europa.

Den originale fusjonsavtalen mellom Cathrine og Anker-Hansen konsernet var at Cathrine fikk hoteller med god beliggenhet mot at hun ikke fikk noe i Norge. Hun klarte derimot med hjelp av Guri Høyers bekjentskaper i kommunen og egen kvinnelist å få presset Sjømannsskolen ut av kommunearbeider Vigdis Vollavik, noe som resulterer i bygningen av Black Diamond Oslo.

Prosjekter og satsninger Rediger

I 2009, rundt et halvt år etter oppstart blir de spurt om å stille som kandidater til å bygge hotelldelen av Pax fredssenter. Dette er en gyllen mulighet til egenreklame, og planene om å bygge Europas høyeste bygg tar form. Dette viser seg å bli dyrt, men deres investor, Elliot Hiltun, er villig til å skaffe pengene som trengs for å gjøre det. Etter hard konkurranse får Black Diamond bygge Pax.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.