FANDOM


Anja With
Anja With (hotel cæsar)
Personalia

Navn Anja With
Kjønn Kvinne
Karriere
Yrke Installasjonskunstner
Arbeidsplass Eget studio
Forhold
Tidligere partnere Fridtjof
Serieinformasjon
Sesonger 33
År 2016
Skuespiller Jannike KruseFør serien Rediger

Anja With er en anerkjent installasjonskunstner. (I et intervju med en journalist i 2016 snakker Juni Anker-Hansen uten nærmere introduksjon om "selveste Anja With", så hun er åpenbart forholdsvis berømt i Cæsar-universet.)

Hun var en gang gift med en Fridtjof, men de skilte seg da han ble forelsket i en langt yngre dame. Deretter fremstilte han det som om Anja hadde vært en fryktelig kone. Hun slo seg etter hvert til ro med at rykter er midlertidige.

I serien Rediger

Anja møter i 2016 Juni på et bo- og omsorgssenter, hvor Juni er på rehabilitering etter å ha blitt skadet i Goggens flystyrt. Ikke noe er blitt sagt om hvorfor Anja selv var innlagt der, men man må anta at hun også hadde pådratt seg en eller annen skade. Hun erter Juni for at hun ustanselig må sjekke mobiltelefonen og se hvordan det går på hotellet. Juni forsvarer seg med at hun har et langt større ansvar enn Anja som lever et fritt liv i kunsten.

Anja og Juni på tur

Anja tar Juni med på tur. Foto: TV2

Juni forlater omsorgssenteret noe tidligere enn planlagt (siden hun fikk høre at Amanda som konsernsjef tar beslutninger hun ikke liker), og i noen måneder ser hun ikke mer til Anja. Juni må etter hvert ri av en skandale da opptaket av henne og Thomas Winther som drar et lik rundt i gangene på hotellet, blir lekket til sosiale medier (tydeligvis av Amanda). Kort etter at Juni kommer tilbake til Norge etter å ha vært en tid i Frankrike mens den verste mediestormen pågikk, tar Anja kontakt igjen, og de har et møte.

Anja vil gjerne prøve å takle den utfordringen det er å gjenoppbygge Junis image etter skandalen. Hun ber Juni lage en videodagbok om seg selv. Imidlertid blir hun ikke imponert av det første Juni spiller inn; det er bare solskinnshistorier som ikke lar seeren komme under huden på henne. Anja ønsker å grave i Junis skyggesider, noe Juni slett ikke er interessert i, så hun avslutter samarbeidet. Imidlertid viser det seg at hun knapt har noe annet valg enn å fortsette, for Finanstidende har allerede laget et oppslag om hennes og Anjas prosjekt.

Juni forklarer at hun er selve limet i familien Anker-Hansen, og Anja får være med på en familiemiddag med Eva, Harshad, Jenny og Storm. Imidlertid finner alle disse en grunn til å gå fra bordet før middagen er over. Juni sitter flau tilbake med Anja, som bemerker at Juni tydeligvis ikke er mye til "lim" likevel.

Juni begynner å oppleve møtene med Anja som ubehagelige og prøver å vri seg unna, fordi Anja berører noen nerver hos henne. Anja får henne til å kommentere en samling bilder av hennes nærmeste (men fraværende) slektninger, deriblant Jens August, Albert og Victoria. For Anja er spørsmålet "hvorfor er Juni alene?" Juni har et lite sammenbrudd med en ubehagelig selvinnsikt: Kanskje det ikke er tilfeldig at barna hennes har forlatt henne og at hun ikke har kontakt med dem mer. Anja sier at de endelig kan begynne å jobbe for alvor.

Anjaviser

Anja viser Juni bilder og utklipp som fremkaller sterke følelser hos henne. Foto: TV2

På et senere tidspunkt lar Anja Juni sette seg ned og bare være stille mens hun gjør et videoopptak av henne. Hun viser fram en serie bilder som bør kunne vekke spesielle responser hos Juni, som forskjellige bilder av Junis familie, et avisoppslag om den tragiske brannen på Ankerseteren, et glass med alkohol som påminnelse om Junis tidligere alkoholisme, og så videre. For Juni blir det en tårevåt, men tydeligvis også rensende opplevelse.

Like etter bestemmer Juni seg for å avlyse hele utstillingen hun og Anja skulle ha. Juni vil forlate Hotel Cæsar for godt. Det er nettopp hennes samhandling med Anja som har fått henne til å innse at hun og hotellet ikke trenger hverandre. Anja er skuffet over at hun vil avlyse utstillingen, men respekterer hennes valg. I Anjas studio skal imidlertid Juni gå opp på en gardintrapp og hente ned noen bilder og avisutklipp vedrørende henne selv. Hun faller bakover ned på gulvet og slår seg bevisstløs. En fortvilt Anja får henne på sykehus. Den bevisstløse Juni har en serie surrealistiske drømmer der hun liksom har havnet i en merkelig musikalverden). Anja er også med i hallusinasjonene, og sammen med nesten alle de andre karakterene prøver hun å få Juni fra å forlate Hotel Cæsar. Til sist ombestemmer Juni seg virkelig, og Anja er blant dem som ønsker henne velkommen tilbake. Kort etter våkner Juni på sykehuset, omgitt av familien og også med Anja til stede. Hun holder fast ved sin beslutning om å bli på hotellet, og nå vil hun også gjennomføre kunstutstillingen hun og Anja hadde planlagt. Den blir avholdt på selve Hotel Cæsar.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.