Hotel Cæsar Wiki
Advertisement
Albert Lunde Anker-Hansen [1]
Albert 123.jpg
Personalia

Navn Albert Lunde Anker-Hansen [1]
Kjønn Mann
Født 4. oktober 1981[2] (40 år)
Bosted Goa, India
Karriere
Yrke Eier av Indigo (?-)
Tidligere yrker Styreleder (2013-2014)
Økonomisjef (2013-2014) på Hotel Cæsar
Administrerende direktør på Hotel Cæsar (2013)
Konsulent i Anker-Hansen konsernet (2012)
Servitør på Restaurant Cleo (2002-2004, 2004-2005)
Hotellsjef på Hotel Cæsar (2004)
Konsernassistent i Anker-Hansen konsernet (2004)
Personalsjef på Hotel Cæsar (2004)
Ekspeditør på Rimi (2002)
Familie
Far Ragnar Lunde
Mor Juni Anker-Hansen
Søsken Victoria Lunde
Barn Sol
Måne
Barnebarn April
Forhold
Tidligere partnere Mie Andersen (2013)
Charlotte Iversen (1998)
Tove Jensen (1999)
Andrine Andersen (2003)
Alexandra Kvamme (2004)
Birte Lillevik (2002, 2005-2013[3])
Enkelttilfelleforhold Birte Lillevik (2000)
Serieinformasjon
Sesonger 1-5, 9-17, 29-30
År 1998-2000, 2001-2005, 2012-2014
Skuespiller 1. Erik Aleksander Schjerven (1998-2000)
2. Sondre Krogtoft Larsen (2001-2005)
3. Kenneth Åkerland Berg (2012-2014)Før serien[]

Albert ble i 1981 født rett inn i den rike Anker-Hansen-familien. Han var Juni og Ragnars øyensten, men søsteren Victoria ble født allerede året etter, så de ble fort to om foreldrenes oppmerksomhet.

I serien[]

Ved seriens start var Albert 17 år gammel og ønsket å få seg en kjæreste. Han prøvde seg på både Charlotte og Tove, og flere andre jenter uten videre hell. Alberts onkel Jens August ønsket å hjelpe nevøen med hans seksuelle debut, og arrangerte et møte for ham med en prostituert. Albert møtte opp, men rømte fra stedet da han innså at dette ikke var den riktige måten å debutere på. Albert sin mor Juni var på denne tiden alkoholiker. Victoria var den som først merket morens store drikkeproblemer mens Albert mente det ikke var noe alvorlig og at Victoria overdrev når hun tok kontakt med flere behandlingshjem. Men Junis alkoholisme ble bare verre og verre og til slutt etter store skandaler ble hun innlagt på Fjellbekk. Albert var flau over moren og nektet å gå på skolen mens Victoria ville stå fram foran klassen sin å snakke om problemene.

Albert hadde på dette tidspunktet utviklet sterk sjalusi mot Henning, siden både Tove og Charlotte ga Henning mer oppmerksomhet enn Albert. Med moren innlagt på Fjellbekk, pressen og oppå det hele - et sjalusiforhold, stjal Albert en klokke og ga skylden på Henning. Mens moren var på Fjellbekk var faren utro med Toril Hammerfest, og en dag Victoria kom tidlig hjem oppdaget hun Toril og Ragnar kline på sofaen. Hun fortalte dette til Albert som ikke trodde på henne i starten, men en dag Toril spiste middag med de og hun forførte farens lår, innså han at Victoria hadde rett. Albert og Victoria ignorerte faren i lang tid, og nektet å snakke med han. Albert ønsket å fortelle sannheten noe Victoria ikke ville, men det var Victoria som plumpet ut med det på familieterapien på Fjellbekk. Juni ønsket etter dette å skille seg ifra Ragnar, som jobbet for å redde ekteskapet. De forsøkte å gå i terapi sammen, uten hell. Både Albert og Victoria tok dette veldig tungt, men innså at foreldrene burde ta en pause fordi det ble for mye krangling og bråk.


Albert skal komme til å ha sin seksuelle debut med Bitten. Foto: TV 2

De prøvde å separere seg, og Ragnar flyttet inn på en hybel. Der innledet han et forhold til en mye yngre kvinne med navn Bitten. Albert fikk snart følelser for farens unge elskerinne. Følelsene var gjengjeldt, og det hele endte med at Albert debuterte med Bitten, samme kveld som Victoria ble kidnappet. Siste gang vi ser Albert i denne omgang er i sesong 5 episode 24. I episode 33 sier politiet at Albert vil være tryggere i Sverige, og han drar til Sverige for å gå på en internatskole der, og for å komme seg vekk fra byen. På den nye skolen Lundsberg ble han kjent med Hertug Oscar von Krona. Foreldrene kom nærmere hverandre under perioden hvor Victoria var kidnappet, men når Bitten hevdet at hun var gravid, ble de skilt nok en gang. Victoria ble funnet til slutt, og flyttet til Sverige for å gå på samme skole som Albert.

Etter en periode kom Albert tilbake til hotellet for å skaffe seg jobb. Juni, som var rasende over at Albert hadde sluttet på skolen, nektet å skaffe han jobb på hotellet og han endte opp med å jobbe på Rimi. Juni oppdaget dette, og tilbød ham jobb på Restaurant Cleo istedenfor. Juni og Ragnar giftet seg i all hemmelighet i utlandet, men lykken var kortvarig når Bitten dukket opp med tvillinger hun påsto Ragnar var faren til. Ragnar tok da en farskapstest, som beviste at barna ikke tilhørte han. Når hushjelpen Frøya Brun og Albert en dag lekte med tvillingene mente Frøya at ungene lignet på Albert, og han kom på at han kunne være faren etter at han hadde sex med Bitten. Han tar en farskapstest, og det viser seg at Albert er faren til Sol og Måne. Ragnar ble rasende på Albert og Bitten, men tilga til slutt dem begge. Albert og Bitten ble kjærester, men hun var utro med Ragnar og de slo opp. Bitten dro tilbake til Hønefoss med ungene, men Albert dro av og til på besøk til Hønefoss for å holde kontakten med ungene. Ragnar og Juni ble også skilt igjen etter denne utroskapen og Ragnar flyttet til Baltikum.

Albert og Andrine Nygaard Andersen, niesen til Åge Nygaard, ble kjærester, og Albert arrangerte en overraskelsesfest til henne. Under festen ble hun full, og Albert bar henne opp til hotellrom 513. Da Andrine våknet opp, innså hun at hun hadde blitt voldtatt i løpet av natten, og anklaget Albert for å ha voldtatt henne. Victoria mente han trengte hjelp, siden Albert også i Sverige hadde blitt anklaget for voldtekt, og sammen med Andrine og Benedicte anmeldte de han til politiet for voldtekt. Juni fikk Sue-Astrid Wallace til å forsvare han i rettsaken, som endte med at Albert ble dømt til 2 års fengsel. Under denne perioden hadde TV-multi laget en dokusåpe om Hotel Cæsar, og under premieren ser Astrid Anker-Hansen at bartenderen Jerry Hansen gikk innpå hotellrommet der Andrine lå og sov etter at Albert hadde forlatt rommet. Albert ble frifunnet, og Sue-Astrid saksøkte Andrine for å ha løyet i retten. Andrine tapte, og måtte betale Albert 250 000 kroner i erstatning. Albert klarte ikke å tilgi de som hadde vitnet imot han, og han var spesielt sint på Victoria, siden hun ikke trodde på han. Juni sørger for at de blir venner igjen, og Albert tilgir til slutt resten. Da han oppdaget hvor tøft det var for Andrine og Åge å betale erstatningen, slettet han gjelden og de ble venner igjen.

Albert fikk seg nå jobb i ledelsen som personalsjef, og senere konsernassistent. Imidlertid krever den nye investoren Hans Fredrik Rosenkrantz at Oscar får jobben for å gå inn i Oslo Colosseum. Oscar takker ja til jobben, som førte til at Albert nok en gang ble personalsjef. Albert fikk etter hvert et godt øye til Alexandra Kvamme, og de innledet ett forhold. Han mistenkte Alex for å være utro med Svein Krogstad, siden de var mye sammen. Det han ikke visste var at de to sammen med Kenneth Dahl smuglet kjøtt til Restaurant Cleo på kveldstid. Etter å ha sett Alex og Svein sammen en kveld, slår han opp, og Alex forteller sannheten om kjøttsmuglingen. Albert truet Alex med å fortelle ledelsen om smuglingen, og hun lovet å stoppe. Sammen dumper de det siste kjøttet i Oslofjorden. Det de to ikke visste var at Kenneths narkomane bror Tommy Dahl og sjefen for kjøttsmuglingen Kjell Morten Hoss hadde rotet inn heroin for flere millioner i kjøttet de hadde dumpet. Kjell Morten krevde igjen de tapte pengene ifra Albert, men hverken han eller noen annen er i stand til å betale for heroinen. På denne tiden dukker en gammel bankboks ifra Georg opp, og Albert får i oppgave å reise ned til Sveits for å sjekke den. Den inneholder 50 millioner, men Albert tar 5 millioner og forteller familien at det kun var 45 millioner der. Svein ble sendt for å levere pengene til Kjell Morten, som blir påkjørt og dør i det han skal ta imot pengene. Svein stikker av med pengene, og forteller at alt gikk som det skulle. Leif Larvik fant ut at pengene ikke var levert, og kidnappet Alex. Albert blir nødt til å skaffe 5 nye millioner, og Jens August låner han pengene, og Alex blir satt fri. Jens August finner ut at Svein tok pengene som skulle til Kjell Morten, og får de tilbake.

Etter dette bestemte Albert seg for satse på forholdet til Alex og frir til henne ute i skogen, og hun svarer ja. Samtidig fikk Juni rede på at Alex under sin tid som prostituert hadde solgt seg til Christian, Junis nåværende kjæreste. Hun fortalte dette til Albert, som slo opp med Alex, men tok henne tilbake etter noen dager. Albert fikk stemmeretten til Juni etter at hun ikke kunne beholde den når hun begynte som statssekretær. Han gjorde det klart at han selv ville avgjøre hva han skulle stemme. Han tilgav også Oscar etter krangelen om stillingen. Allikevel føler Albert seg brukt av ledelsen, og kun får dårlige jobber. Han slutter, men Alex går til Jens August og ber om at Albert får jobb som hotellsjef. Da Albert finner ut at det var Alex som var grunnen til at han fikk jobben, og sluttet. Han fikk jobb som servitør på Restaurant Cleo, men Alex likte ikke at han jobbet for henne, og hun slo opp med han. Etter dette havnet hun til sengs sammen med Scott Wallace, den nye hotellsjefen. Alex innså at hun hadde ødelagt alt, men Albert nektet å tilgi henne, og hun reiser i fra hotellet.

Albert forlater Hotel Cæsar og familien og drar til Sol, Måne og Bitten i Hønefoss.

Albert ville bare reise vekk fra hotellet og alt, og sammen med Oscar planla de å reise jorden rundt. Da det ordnet seg for Oscar og Benedicte, avlyste Oscar turen. Albert ville fremdeles vekk, og bestemte seg for å flytte til Hønefoss hos Bitten og ungene Sol og Måne.

Sammen med Bitten og barna bosetter Albert seg etter hvert i Goa i India. De giftet seg i Goa 3. juli 2005. [4] Her opplever han stor suksess innen reiselivsvirksomheten, samtidig som forholdet til Bitten forfaller. Når Bitten er utro med naboen deres blir det klart at noe drastisk må til, og de legger ut på en jordomseiling for å pleie kjærligheten. Sol og Måne blir i mellomtiden sendt til Norge for å bo hos Juni. Månedene går, og når skipet deres legger til kai i Oslo reiser de på et kortvarig besøk til Måne, som stadig bor hos Juni. Under besøket sprekker forholdet til Bitten fullstendig når hun vil tvinge Måne tilbake til India mot hans vilje, hvilket raskt leder til skilsmisse. Bitten reiser tilbake til India for å ta seg av Sol, mens Albert blir i Norge og følger opp Måne.

Tilbake hos familien finner Albert raskt tilbake til konsernet, sterkt motivert av sønnens nyfunnede interesse for familiebedriften. Da konsernet blir slått konkurs, blir hotellet lagt ut for salg. Juni og Arnfinn Lycke er i hard kamp om å kjøpe tilbake hotellet, men blir utklasset av et kjempebud. Det viser seg at det er Albert som har kjøpt hotellet, ved hjelp av Anish Singh som nå eier 80 % av hotellet. Samtidig får han et godt øye til Eva Rosenkrantz, men hun forteller han at det er kun Jens August for henne. Eva blir senere hotellets nye administrerende direktør, og ansetter Albert som hotellets nye økonomisjef.

Albert og Mie Andersen kysser for første gang. Foto: TV 2

Albert intervjuer senere Mie Andersen til jobben som controller i ledelsen, men hun får ikke jobben. Senere treffes de tilfeldig igjen på Cleo, og de tilbringer natten sammen. Intetanende får Mie kort tid senere jobben som kjøkkensjef på Cleo av Eva. Albert gjør det klart for henne at det ikke er noe mer mellom de, men sliter med å skjule følelsene sine for henne, spesielt når det viser seg at Mie gjengjelder følelsene. Til slutt ender de opp som et par. Men forholdet er i ubalanse mange ganger. Det hele tar nesten slutt da Alberts fraseparerte kone Bitten tar med seg deres sønn Måne tilbake til Oslo, og vil ha Albert til å flytte inn sammen med dem. Dette liker ikke Mie og vil at han skal fortelle dem om henne. Bitten liker dårlig at Albert har kommet sammen med henne og forteller han at hvis han skiller seg, har hun krav på halve formuen hans. Albert overdrar da alle sine verdier til sine barn, Måne og Sol. Senere avstår Bitten fra alt hun har krav på, og Albert og Mie finner sammen igjen.

Albert hos Mie på sykehuset. Foto: TV 2

Etter å ha deltatt i bryllupet mellom Eva og Anish Singh som ender i en forferdelig eksplosjon, overlever Albert ulykken uten betydelige skader. Mie blir hardere skadet, men overlever etter å ha ligget i koma noen dager. Kort tid etter ulykken vil Albert at Mie skal flytte inn sammen med han i den tidligere leiligheten til Arnfinn, som nå er i konsernets eie, men Mie er skeptisk til dette ettersom Arnfinn fortsatt bare er meldt savnet etter ulykken.

Mie og Albert bedriver "eksorsisme" av den gamle leiligheten til Arnfinn i 2013. Foto: TV2

De ender likevel opp med at de flytter inn i leiligheten. Kort tid senere finner Mie ut, ved hjelp av Hilde, at hun er gravid. Etter å ha vært svimmel i flere dager drar hun på svangerskapskontroll hos legen. Der får hun vite at hun lider av en alvorlig hjertefeil som kan innebære en risiko ved et eventuelt svangerskap. Albert vil ikke risikere Mies liv, men Mie selv vil beholde barnet.

Albert og Måne spiller tv-spill, da Albert bor en kort periode hos Bitten i november 2013. Foto: TV2.

De begynner å krangle, og Albert flytter kort tid senere inn hos Bitten. Bitten kaster han ut like etterpå etter å ha snakket med Mie, og Mie blir bekymret fordi Albert ikke er å finne et par dager senere. Albert er borte en stund, men kommer så tilbake til Mie. Han får henne til å fortelle hva hans egen mor Juni en gang sa til henne: At Mie var for god for Albert og før eller siden kom til å forlate ham. Mie forsikrer likevel at hun vil være der for Albert, og de gjenopptar forholdet. Kort tid etter oppstår det igjen uenigheter dem imellom, og etter å ha blitt latterligjort av Willy Wang og Harshad Kapoor etter å ha blitt kalt "Alberte Lund" i en artikkel skrevet av Solveig Vinge pakker Albert sammen kontoret sitt, og forlater hotellet.

Albert nede ved fjorden. Foto: TV 2

Han blir sist sett i det han legger fra seg passet og klokka i skoene sine ved en klippe nede ved fjorden. Da disse tingene blir funnet blir det for mye for Mie, som spontanaborterer kort tid etter. Mie tror Albert har begått selvmord, men Juni nekter å tro at det er tilfelle. Etter mye frem og tilbake finner Juni imidlertid ut at han lever i beste velgående, og er i India. Han ønsker ikke å vende tilbake til Oslo, og ber om at moren ikke skal fortelle noen at han er i live.

Albert i Goa. Foto: TV 2

Juni forsøker i det lengste å respektere Alberts ønske, men da Bitten dukker opp og vil overta Alberts plass i styret som hans "gjenlevende ektefelle", ber Juni Albert om å fakse henne en fullmakt til å stemme på hans vegne. Da han ikke gjør dette innen rimelig tid, avslører Juni for både Mie og hele styret at Albert lever, og at Bitten dermed ikke kan ha arvet stemmeretten hans. Dermed håper hun å holde "heksen" ute av styret. Over telefonen maser både Juni og Eva hardt på Albert, som til slutt blir så provosert at han sender Bitten fullmakt til å stemme på hans vegne. Junis anstrengelser fikk derfor eksakt motsatt resultat av det hun ønsket seg: Bitten har kommet inn i styret, og Albert tar ikke lenger telefonen.

I 2016 nevner Juni både Albert og Victoria ved navn for Anja With, og sier de bor i utlandet. Ved samme anledning ble det vist bilder av dem, og Albert ble fremstilt i sin siste versjon (altså som spilt av Kenneth Åkerland Berg).

Omkring midtvinters 2016-17 tar Albert kontakt med Juni på telefon (men blir ikke faktisk vist eller hørt i serien). Han trenger penger til et forretningsforetak i India, og har derfor bestemt seg for å selge Cæsar-aksjene sine.

Bytte av skuespiller[]

Albert ble fra begynnelsen spilt av Erik Aleksander Schjerven, men etter Alberts opphold i Sverige ble skuespilleren byttet ut med Sondre Krogtoft Larsen. Da Albert hadde vært i Goa i flere år, ble det nytt skuespillerbytte, denne gang til Kenneth Åkerland Berg.

Galleri


Referanser og fotnoter[]

  1. Albert titulerte seg selv som Albert Anker-Hansen en periode fra episode 66, sesong 29. Fra episode 96, sesong 30 blir han kreditert som Albert Anker-Hansen Lunde.
  2. Datoen blir nevnt i episode 59, sesong 13 da Albert ble dømt for voldtekten av Andrine. Dog ble episoden Albert fylte 18 år vist 4. januar 1999. I Albert og Bittens skilsmissepapirer, vist i episode 16, sesong 30, står det at Albert er født 3. mars 1977.
  3. Forholdet tok slutt høsten 2012, men Albert og Bitten ble ikke offisielt skilt før i mai 2013.
  4. Dette står i skilsmissepapirene vist i episode 16, sesong 30.
Advertisement